Проблем с катализатора на RAV 4 2.0 vvti -2004
Проблем с катализатора на RAV 4 2.0 vvti -2004
Колеги, отскоро карам RAV 4 и имам проблем с катализатора /свети чек/ след две, три диагностики в ТИКСИМ в Пловдив ми казаха, че катализатора е заминал а със сондите нямало проблем. Кажете ми кой в Пловдив може да ми отстрани катализатора и да излъже двете сонди качествено. 

Re: Проблем с катализатора на RAV 4 2.0 vvti -2004
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Споко , често срещан проблем е при Тойота ввти . Може да си караш и така . Катализатора ти е перфектен .
Ходих и при друг сервиз и ми казаха че проблема е в сондата преди катализатора, та се чудя дали първо нея да сменя, защото колата си върви добре пък и 130000 км. ми се струва рано да е свършил катализатора.Преди два дни монтирах газ и газаджиите като видяха светещият чек се притесниха дали ще могат да е настроят добре на газ но се оказа че нямало никакъв проблем с настройката. Иначе ми казаха за един сервиз в Пловдив на Пещерско шосе, където можели да решат проблема и да излъжат сондите но сложното при мен е че катализатора е слят с изпускателните колектори та при изтърбушването ще стане голямо мазало
и не се знае как ще работи мотора след това абе голям филм 

Първата сонда между мотора и катализатора е важна и си работи щом нямаш проблеми с вървежа. Втората след катализатора следи работата му. Може да си караш и така, а може да си купиш една дистанционна фтулка и да я излъжеш че газовете са в ред, при условие, че тя работи.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS