Разходи на Celica VVT-i и GT- R

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Unit 1

Разходи на Celica VVT-i и GT- R

Мнение от Unit 1 » 19 Дек 2013 12:47

Здравейте, в последно време съв хвърлил око на този модел и съответно исках да се запозная с двигателите. Нещо интересно ми направи впечатление- VVT-i модификацията, която е 143 коня има среден разход в града 10.3л, а GT- R (182к.с.)- 8.7л. Ясно е че двигателите са различни, но тази разлика ми се струва огромна. Проверих в интернет и резултатите се потвърждават. Излиза че е по-изгодно, човек да си намери GT- R, защото е по-икономична. Ще се радвам, някой да сподели мнение.
VVT-i: http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=3124
GT- R: http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=3125

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: Разходи на Celica VVT-i и GT- R

Мнение от Japanese_fever » 19 Дек 2013 22:06

Ами ако имаш парите и може да си намериш си вземи GT-R. Тя е с по-добрият двигател (2ZZ-GE, VVTL-i) и вероятността да гори масло е минимална, за рлика от другия двигател (1ZZ-FE, VVT-i), където вероятността е доста по-голяма!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 19 Дек 2013 23:05

Unit 1 написа: Нещо интересно ми направи впечатление- VVT-i модификацията, която е 143 коня има среден разход в града 10.3л, а GT- R (182к.с.)- 8.7л. Ясно е че двигателите са различни, но тази разлика ми се струва огромна. Проверих в интернет и резултатите се потвърждават...
Не знам как си "потвърдил" тея резултати, но си на много грешна следа. Най-вероятно в първата обява са оплескали градски и комбиниран разход

Аватар
НиКо

Мнение от НиКо » 20 Дек 2013 08:56

Колега няма GT-R , има GT-S ,която се прави за щатския пазар и е 182кс

Всички европейски се водят Т-sport ,които са 192кс , а тези на които пише VVTI-190 са англичанки и са с мощност 189кс

GT-s , TS , VVTi 190 са с 2zz-ge двигатели, но спрямо нормите предопределени от страната.
Всички в щатите са с лимитер до 8200 , а нашите са масово до 8450.

GT-r има модел на Нисан , и вариянт на T18

Celica T18
Japanese domestic market (JDM) models were now S-R, Z-R, GT-R, Active Sports (with active suspension), and GT-Four. The S-R and Z-R were powered by a 3S-FE engine, while the GT-R and Active Sports came with a 3S-GE. The 3S-GTE in the GT-Four features an air-to-air intercooler and CT26 twin entry turbo to eliminate exhaust gas interference. The JDM GT-Four has 165 kW (221 hp) and 304 N·m (224 lb·ft) of torque, a result of more aggressive ignition advance and ceramic turbine.

източник: wikipedia

И както каза колегата Scott почти всичко ,което си прочел в тази статия е писано от некомпетентен човек на тази тема.
Поддръжка, ремонт и огромна гама от авточасти(нови и втора употреба)за вашата Тойота или Лексус:0878130400 - "РЕНД" ЕООД
Монтиране на газов инжекцион на цени от 600лв *MIMGAS *LOVATO
https://www.facebook.com/REND.autoparts/ www.rend.cars.bg

Unit 1

Мнение от Unit 1 » 20 Дек 2013 12:57

Ясно, благодаря ви. Явно съм гледал недостоверни сайтове.

Публикувай отговор