Форум

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
shitmaster

Форум

Мнение от shitmaster » 19 Дек 2013 11:30

Ех Колеги,

Да ви кажа това е най-безмисления форум, в който съм участвал досега...от 3 години съм регнат тук, сума постове имам, и никой с нищо не ми е помогнал досега!

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Re: Форум

Мнение от Rudy » 19 Дек 2013 11:57

shitmaster написа:Ех Колеги,
Да ви кажа това е най-безмисления форум, в който съм участвал досега...от 3 години съм регнат тук, сума постове имам, и никой с нищо не ми е помогнал досега!
worthy.gif И на мен - никой не дойде да ми каже - на ти една туба бензин, или шише масло, или ... worthy.gif
Изображение

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 19 Дек 2013 17:27

Kude sa ti vuprosite, deto nikoi ne ti e pomognal s otgovori?
Otdelno forumut si ima tursachka (polzva Google kato takava), ako ne mojesh da q polzvash si e tvoi problem. Sigurno problemite/vuprosite, koito imash (ako ima vuobshte takiva, a ne spamish) sa gi imali predi teb 10 choveka minimum i im e otgovoreni veche. Vuprosut e da gi namerish! Ti kak bi iskal da nauchish neshto, ako ne si mrudvash i malkiq prust? Horata sa kazali - "Pomogni si sam i forumut shte ti pomogne!" i sushto taka "Ako ne si pomognesh sam i forumut ne moje da ti pomogne!". biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
miso25

Мнение от miso25 » 20 Дек 2013 08:40

shitmaster написа:Ех Колеги,

Ако по сумати постове имаш предвид 56 (петдесет и шест).....направо си се разпрал от писане. И в крайна сметка никой не те кара да седиш в този форум, като не ти харесва се отпиши никой не те кара насила да си тук. Във форума на Рено (предната ми кола беше такава) продължават да пишат като луди, но там колите се трошат докато при Тойотите нещата са различни.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006

shitmaster

Мнение от shitmaster » 20 Дек 2013 09:40

Аз пък преди имах Хонда и съответно ползвах техния форум, наистина имаше помощ. Аз досега каквото съм попитал, никога не съм получавал дефинитивен отговор.
В момента се мъча да си намеря десните голи врати за мойта королка (тъй като една пача ме изтреска) вече 1 месец. Ясно ми е, че няма и затова не мога да си намеря, обаче от тук поне се надявах да получа информация за взаимозаменяемост на тия тъпи врати, т.е. могат ли от хечебега да станат на седан, от комби стават ли на седан и тем подобни. Нали тук хората имат инфо, разбират от тойотките???

Аватар
kickata

Мнение от kickata » 20 Дек 2013 09:49

shitmaster написа:Аз пък преди имах Хонда и съответно ползвах техния форум, наистина имаше помощ. Аз досега каквото съм попитал, никога не съм получавал дефинитивен отговор.
В момента се мъча да си намеря десните голи врати за мойта королка (тъй като една пача ме изтреска) вече 1 месец. Ясно ми е, че няма и затова не мога да си намеря, обаче от тук поне се надявах да получа информация за взаимозаменяемост на тия тъпи врати, т.е. могат ли от хечебега да станат на седан, от комби стават ли на седан и тем подобни. Нали тук хората имат инфо, разбират от тойотките???
Мащаба на двата форума е различен. Ето малко статистика:

1. Хонда форум:
Общо мнения
652686
Общо регистрирани
23135
Най-много онлайн
6014
10 юни 2013 - 07:33

2. Тойота форум:
Общо мнения 206250 • Общо теми 12297 • Общо членове 12416 •
На Пет Юли 06, 2012 4:27 pm е имало общо 260 посетители наведнъж.

Дано си разрешиш проблема със или без помощта на форума.
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000

Аватар
Rudy

Мнение от Rudy » 20 Дек 2013 09:50

Всеки един от нас е посещавал или пише в други авто форуми. Аз преди имах VW и доста дълго съм чел и писал там.
В началото и на мен ми беше странно, че за разлика от другите форуми тук няма много практическа помощ:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?p=115052#p115052
Но определено това е причината:
ceko26 написа:Браво, много се радвам когато някой заобиколи ТМ-АУТО и други сервизи и велики майстори.
Този форум не го сравнявай с на VW там хората ремонтират по-често обичат да се цапат и разбират.
Тук хората са майстори на теория и клавиетурата трудно се цапат.Те и затова си купуват Тойота.
Изображение

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти

Мнение от JapCar » 21 Дек 2013 01:25

kickata написа: Мащаба на двата форума е различен. Ето малко статистика:
Наистина ли в БГ Хондите са повече от Тойотите или само за форумите е така?
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

scorpion

Мнение от scorpion » 21 Дек 2013 10:03

Форума си е ОК и предполагам, че активноста е право пропорционална на проблемите с автомобилите Тойота biggrin.gif
Като изключим, че всяка трета тема е за разхода за масло, добавките за масло и какво масло, всичко си е ОК biggrin.gif

В крайна сметка на който не му харесва има и друг начин за намиране на инфомрация - руски, украински, английски и т.н. форуми (като братушките ги признавам във всяко отношение ! - Е, да, там дизелите нямат място laugh.gif )

Ако може малко градивна критика. Хубаво е вече да се раздели форума на теми и подтеми за моделите и генерациите на Тойота. Примерно:

Авенсис: Авенсис 1, Авенсис 2, Авенсис 3
Корола:
Аурис:
Ярис:
Приус:
РАВ 4:
Ленд Крузър
Други:

и т.н.

Тук всеки може да търси мнение, съвети, да дава мнение за конкретния модел и генерация автомобил, а не както сега: Търся съвет и плъос в техническия раздел. Да вярно е, че в повечето модели основните агрегати са еднакви но си има специфики и те са си за модела. Да вярно е, че има търсачка но с разделянето мисля, че ще бъде по-удобно.
Няма лошо да си остане общия технически раздел, където да се публикува и търси мнение за обща информация и пр.
Общите теми са си ОК.
Лично мнение разбира се.

И аз съм членувал в Рено БГ, ходил съм и на сбирки и т.н. Има наистина много взаимопомощ и то НЕ винаги заради техническите проблеми. Мисля, че форума на Рено е един от малкото добре подредени и поддържани. Все още редовно ми пращат различни известия, покани и т.н. (не съм се отрегистрирал), а се е случвало макар и рядко някой да се свърже с мен с въпрос макар, че Лагуната която имах, отдавна, отдавна съм я продал cool.gif

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 21 Дек 2013 16:49

scorpion написа: Ако може малко градивна критика. Хубаво е вече да се раздели форума на теми и подтеми за моделите и генерациите на Тойота. Примерно:
Авенсис: Авенсис 1, Авенсис 2, Авенсис 3
Корола:
Аурис:
Ярис:
Приус:
РАВ 4:
Ленд Крузър
Други:
Подкрепям... :thumbsup: Това не е критика, а разумно предложение, точно така е в английския форум.
И това няма да доведе до никакви недостатъци- търсачката търси по ключови думи и намира търсените теми във всички подраздели...
Друго- за кой път предлагам, при неадекватни заглавия, не носещи никаква информация (напр. "Голям проблем"), модераторите да предупреждават автора, че ако не промени заглавието, темата ще бъде изтрита. Същото, ако не е дал в профила си данни за кола/местоживеене. Кой ще бъде ощетен от такова правило?
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
kaltcev.72

Мнение от kaltcev.72 » 23 Дек 2013 23:14

Какво му е на форума? Аз съм член и на ФВ КЛУБ , имам си и един Гоуф и съм от доста време ригистриран , но там освин ХЕЙТЪРИ и Вилики форумни ДИКТАТОРИ да не посочвам никнейми други не мож намери. Доста повече хора има ама и досто повече плява. От скоро карам Тойота не съм много запознат с марката , но съм доволен и от колата и от форума. Според мен от кой знае каква промяна на форума едва ли има нужда, от малко по голяма активност може би. Имам голямото желание да стана член на Клуба , но живея малко далеч.
Не мога да споделям мнения за сервизи , дилъри и магазини , но ако някой потърси помощ за в Германия мога да помогна с нещо . Живея в района на Франкфурт тук колите са скъпички ама на частни обяви може да се номери нещо.
Ше фърла с тебе по нещо!

Аватар
Vokil
Обратна връзка:

Мнение от Vokil » 24 Дек 2013 11:40

kaltcev.72 написа:Какво му е на форума? Аз съм член и на ФВ КЛУБ , имам си и един Гоуф и съм от доста време ригистриран , но там освин ХЕЙТЪРИ и Вилики форумни ДИКТАТОРИ да не посочвам никнейми други не мож намери. Доста повече хора има ама и досто повече плява. От скоро карам Тойота не съм много запознат с марката , но съм доволен и от колата и от форума. Според мен от кой знае каква промяна на форума едва ли има нужда, от малко по голяма активност може би. Имам голямото желание да стана член на Клуба , но живея малко далеч.
Не мога да споделям мнения за сервизи , дилъри и магазини , но ако някой потърси помощ за в Германия мога да помогна с нещо . Живея в района на Франкфурт тук колите са скъпички ама на частни обяви може да се номери нещо.
Подкрепям! И мен си ме радва форума понякога е трудно да получиш отговор защото не задаваш правилния въпрос :)
Човек и добре да живее умира .......

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 24 Дек 2013 12:58

Хайде тези които подкрепят принципно форума, да кажат недостатъците на предложенията от постовете по-горе (21.12.13), да се дискутират...
Ако чорбаджиите кажат, че няма възможност да се променя, това е друго.
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 24 Дек 2013 15:30

JapCar, чорбаджията е един и той взема решенията :thumbsup:
Ако реши - ще го направи...

Личното ми и съвсем необвързващо мнение е, че такова разделение има смисъл при голям и обемист форум, където не можеш да обхванеш цялата информация.
В случая с този форум това не е точно така...
Например за вчерашното денонощие съвсем грубо са разисквани под 20 теми.
Според мен ще е грешка ако започне разделяне, най-малкото защото във връзка с унификацията на автомобилите при Тойота има голяма унификация на агрегати.
А и като цяло при автомобилите много неща се движат от едни и същи принципи и идеи.
При разделение често се получава обратен ефект - например човек пише в раздела на Авенсис за проблем с двигател, а друг колега с Корола, със същия агрегат знае как да се реши проблема, но просто не чете раздела с Авенсис, а си чете 'своя' раздел...
И затова възможностите за решение на въпроса се намаляват.
Да, когато форума се разрастне, тогава систематизация ще е необходима...

Относно колегата, останал недоволен от форума - просто нагласата му е съвсем неправилна...
Във форума питаш ДАЛИ НЯКОЙ ЗНАЕ нещо. Напълно е възможно никой да не се е сблъсквал с конкретния ти проблем, и затова да няма отговор.
И е коректно след като си решиш самостоятелно проблема, да споделиш решението си... Което не виждам да го е направил този колега...
Освен това често погрешно се смята, че форума ще ти отремонтира автомобила или пък ще даде 100% верен съвет.
Форума обикновено е генератор на идеи, а решението и ремонта е в твоите ръце. ...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 24 Дек 2013 21:17

Участвал съм във форум разделен по модели и във форум разделен по технически раздели - спирачна система, дизел, бензин, окачване и т.н. Смятам, че при втората подредба нещата бяха много по-добре, тъй като проблемите при различните модели много често се дублират. Например проблемите с термостата са принципно еднакви при всички и е безсмислено да се дискутират в много различни раздели, при положение, че касаят охладителната система и разрешаването е принципно еднакво.
Изображение Изображение

Публикувай отговор