Лека полека колата отказа да пали
-
Лека полека колата отказа да пали
Здравейте!
Днес ми се случи нещо, което се надявах да не става, след като направих основен ремонт на двигателя за 1500лв. преди 1 месец biggrin.gif Сутринта колата много трудно запали. През деня ми се налагаше няколко пъти да я паля, тъй като ходих напред назад, и с всяко палене тя по-трудно запалваше.
Врътвам ключа, таблото светва перфектно, там с всичките му светлинки, обаче завъртя ли ключа, край - давене, а даже последния път преди 30 мин въобще не поиска да завърти.
Странното е, че фаровете на изключена кола сега си светят супер, не са премрежени светлините им, както мисля, че ще са, ако ми е паднал акумулатора. Вътре радиото си свири екстра. Когато завъртя ключа, светлините на таблото също светят ОК, а не премрежено.
Сега съм пуснал акумулатора да се зарежда, но все пак, според Вас, има ли възможност паленето да се е прецакало от нещо друго - алтернатор, четки или нещо друго?
Благодаря предварително!
Днес ми се случи нещо, което се надявах да не става, след като направих основен ремонт на двигателя за 1500лв. преди 1 месец biggrin.gif Сутринта колата много трудно запали. През деня ми се налагаше няколко пъти да я паля, тъй като ходих напред назад, и с всяко палене тя по-трудно запалваше.
Врътвам ключа, таблото светва перфектно, там с всичките му светлинки, обаче завъртя ли ключа, край - давене, а даже последния път преди 30 мин въобще не поиска да завърти.
Странното е, че фаровете на изключена кола сега си светят супер, не са премрежени светлините им, както мисля, че ще са, ако ми е паднал акумулатора. Вътре радиото си свири екстра. Когато завъртя ключа, светлините на таблото също светят ОК, а не премрежено.
Сега съм пуснал акумулатора да се зарежда, но все пак, според Вас, има ли възможност паленето да се е прецакало от нещо друго - алтернатор, четки или нещо друго?
Благодаря предварително!
Re: Лека полека колата отказа да пали
Дизела пали трудно...
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
-
Така е, да, но при последните ми 2-3 опита да запали - не поиска, въобще не поиска даже да завърти и се задави, а светлинките на таблото почти изгаснаха, докато бях завъртял ключа.
Според теб това дали може да е от акумулатора, защото доста съм се притеснил - само ядове с тая кола..
Според теб това дали може да е от акумулатора, защото доста съм се притеснил - само ядове с тая кола..
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Стегни си клемите на акумулатора и провери за някоя хлабава маса към купето или двигателя.
-
Окей, макар че не знам как точно се проверяват тези маси, за които ме посъветва.
А иначе, от гореспоменатите симптоми, нещо друго, което може да е причинителят на тоя проблем?...
А иначе, от гореспоменатите симптоми, нещо друго, което може да е причинителят на тоя проблем?...
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Ами не е лошо да кажеш каква кола с какъв мотор имаш, къде е правен тоя ремонт, какво е сменено, откъде е купено...Аз съм мехаННик, не магьосник.
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Аз не съм голям разбирач, но от опит: ако ти е стар акумолатора ( зима е все пак ) просто отиди да ти го замерят или пробвай ако можеш с някой читав няколко пати съм попадал в ситуации не иска да пали, нещо не е наред и т.н. и накрая само и единствено акумолатора се оказва че е заминал. Успех 

Toyota Corolla 1.6 e210
Ако е акомулатора,започва да прави-виу виу виу и до там.По това можеш да се ориентираш да ли е акомулатора.
А ако колата е дизел прегледай свещи,горивен филтър,кабели.
А ако колата е дизел прегледай свещи,горивен филтър,кабели.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Колеги, защо все пак не си сложите в профила каква е колата/двигателя и местоживеенето...колко празни въпроси ще се спестят. Практиката показва, че тези които не са го направили, участват формално, само да питат едноктратно за всеки случай и накрая дори не си правят труда да кажат как се развил случая , как се е оправило, за да може някой със същия проблем да получи помощ...
За Авенсис D-4D в чуждите форуми се споменаваше подобен ефект, но когато двг. загрее. Причината е в стартера, заклинва и върти бавно, което на око трудно се забелязва. Струва си да се провери и това освен акумулатора и връзките му...
За Авенсис D-4D в чуждите форуми се споменаваше подобен ефект, но когато двг. загрее. Причината е в стартера, заклинва и върти бавно, което на око трудно се забелязва. Струва си да се провери и това освен акумулатора и връзките му...
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010
Yaris, 1,33, 2010