Дайте мнение за тези три коли…
- Not_active_user_1
Re: Дайте мнение за тези три коли…
Имам странното усещане, че ти самия не знаеш какво точно искаш. Нещо не ми се вързва стара, спортна, наточена и за малко пари, която да е бива. На спортна кола, никой не се учи да кара. Крайно неудобна е за това. Тези, които си намислил да вземаш със сигурност са издухани и има голяма вероятност вместо да караш, да станеш механик. Моят съвет е да се насочиш към нещо по-масово в този ценови диапазон! Сивик, Мазда 323, Корола, Алмера, Балео и т.н. са твоите коли в този ценови диапазон. Рискът при гореизброените да попаднеш на дърво е по-малък, отколкото да си вземаш „спортист“ на който конете са му изскочили от ауспуха.
- Not_active_user_1
Читав CRX за тези пари не знам дали може да се намери. Иначе е страхотен автомобил. Кофтито е че повечето са изгнили.
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Това не е CRX, а Del Sol. Не знам може за европа да се е водила CRX.jim_beam написа: но някой запазен crx ако намериш ще ги прескачаш,няма спор>
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... een_vr.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 080108.jpg
Специлано този модел се е произвеждал 1992–1998.
Такава кола за тези пари няма да намери, все пак и хората , коиот продават имат представа какво продават.
Шансът да си намери двувалка VTEC е нищожен, те е 160 коня, но и едновалка да си намери (125 коня) за 3000 лв. е абсурт.
Ето го CRX-а, произвеждал се е 1987–1991 (преди да излезе Del Sol):

2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
по въпроса за ръждата наистина сивика от тия год. е ръждилник,но crx е ок.особено от германия може да се намерят читави,но и цените са далеч от бюджета на колегата.ето един>
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ho ... res=EXPORT
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ho ... res=EXPORT
- Japanese_fever
^ Не виждам коя година е този Дел Сол.
Най-вероятно е с един от двата двигателя D16Z6 (125hp) или D16Y8 (127hp) - те са идентични - 1.6 VTEC едновалка (вторият е по-новия двигател от 1996-та насам).
Най-вероятно е с един от двата двигателя D16Z6 (125hp) или D16Y8 (127hp) - те са идентични - 1.6 VTEC едновалка (вторият е по-новия двигател от 1996-та насам).
- Japanese_fever
Ami ne izglejda zle. Nqma klimatik samo.
Da q vzima shte mu hartisat pari za remont (mnogo vroqtno neshto da trqbva da se smeni)!
Da si pirgotvi po 1L maslo da doliva na vseki 5-6K km.
Има вероятност също да е за смяна лагера на входящия вал на трансимисята. Обикновено започва да се обажда към 200К км,
но не е сигурно. Гледам че долу, където ск. кутия се свързва с двигателя има някакво масло?!?
Mnogo tejuk mi se vidi tozi Del Sol - 1320 kg?!?
Moq Civi e sedan i go vodqt nqkude 1150 kg.
Da q vzima shte mu hartisat pari za remont (mnogo vroqtno neshto da trqbva da se smeni)!
Da si pirgotvi po 1L maslo da doliva na vseki 5-6K km.
Има вероятност също да е за смяна лагера на входящия вал на трансимисята. Обикновено започва да се обажда към 200К км,
но не е сигурно. Гледам че долу, където ск. кутия се свързва с двигателя има някакво масло?!?
Mnogo tejuk mi se vidi tozi Del Sol - 1320 kg?!?
Moq Civi e sedan i go vodqt nqkude 1150 kg.
Именно защото незнам какво точно искам / ми трябва, пуснах тази тема. Ще ги погледна тези коли, мерси за предложението.prius 3 написа:Имам странното усещане, че ти самия не знаеш какво точно искаш. Нещо не ми се вързва стара, спортна, наточена и за малко пари, която да е бива. На спортна кола, никой не се учи да кара. Крайно неудобна е за това. Тези, които си намислил да вземаш със сигурност са издухани и има голяма вероятност вместо да караш, да станеш механик. Моят съвет е да се насочиш към нещо по-масово в този ценови диапазон! Сивик, Мазда 323, Корола, Алмера, Балео и т.н. са твоите коли в този ценови диапазон. Рискът при гореизброените да попаднеш на дърво е по-малък, отколкото да си вземаш „спортист“ на който конете са му изскочили от ауспуха.
Тази Honda от последният линк ми е много далеч а и доста съмнителна изглежда.
- Japanese_fever
Sumnitelna, sumnitelna... kolko da e sumnitelna, pri polojenie, che ne si q vidql i karal oshte?
Kolkoto i da e sumnitelna, za cenata, na koqto se prodava (ako nqma mnogo rujda) ne vijdam koe i e sumnitelnoto.
Za 1000 lv. max oshte moje da i se smeni ot kakvoto se nujdae. No pak kazvam goreneto na maslo e pochti sigurno.
Kolkoto i da e sumnitelna, za cenata, na koqto se prodava (ako nqma mnogo rujda) ne vijdam koe i e sumnitelnoto.
Za 1000 lv. max oshte moje da i se smeni ot kakvoto se nujdae. No pak kazvam goreneto na maslo e pochti sigurno.
Като чета предходните мнения и оставам с усещането че не съм във форума който си мислех. Селиката си е много хубава здрава и надеждна кола, относно първоначалното вложение дали ще е 2.0 или 1.6 разлика голяма няма. Но 2.0 без турбо гори малко повече и върви съвсем малко повече, на градско почти не се различава като еластичност. За сметка на това 2.0 има по скъпа поддръжка на двигателя примерно да и смениш ангранажа е 3-4 пъти по-скъпо от на 1.6 (ролка с ремък 55лв). Между екземплярите 1.6 по-често се срещат издухани (те си се вижда как пушат масло) .сменянето на сегменти излиза около 350лв. Долница за двигател 1.6 лятото от този форум купих за 200лв. Окачването е желязно и буквално и преносно моята е на над 400 000 и има сменени тампони на задната стаб щанга и една задна биелетка както и каре на кормилния прът кой ще се похвали с такова окачване на 22 годишна кола със съизмерим километраж ? Освен това не съм карал селика която да не може да вдигне 200 а съм покарал доста вЕрвайте ми 
Та моя съвет (който не е меродавен) е ако колата ти харесва ако купето и не е изгнило (огледай праговете отпред гредичките зад носачите и отзад където се хващат щангите на задното окачване) дори и да има някакъв зор с мотора купи я няма да съжаляваш

Та моя съвет (който не е меродавен) е ако колата ти харесва ако купето и не е изгнило (огледай праговете отпред гредичките зад носачите и отзад където се хващат щангите на задното окачване) дори и да има някакъв зор с мотора купи я няма да съжаляваш
Човек и добре да живее умира .......
- Not_active_user_1
Тук си, тук си..., но има и НЕсектанти.Vokil написа:Като чета предходните мнения и оставам с усещането че не съм във форума който си мислех....

Никой не е казал, че Селиката е лоша кола. Колегата обаче иска кола на която да се учи, а това определено не е колата. В същото време това са коли за ръчкане и не се знае преди това колко човека са се правили на спортисти. Пък и тези цени са леко подозрителни, мисля. Та от тази гледна точка, като за първа кола смятам, че е по-добре нещо по-масово и също доказано, като добро и надеждно с евтина поддръжка. А и по-лесно ще се научи и дори някъде да е чукне или направи нещо ще е по-лесно намирането на части и обслужването. Да си вземе Корола! Сега се сетих и за Карина-един прекрасен автомобил с доста добра и актуална дори и сега визия. Веднъж карах такава и останах очарован от колата.

Колега моля да не се обиждаш и го мисля като го пиша, но ще те попитам, колко селики си карал през живота си и колко карини? Знаеш ли че селиката е на 90 процента карина с други дрешки? Само ще вметна че се занимавам с ремонти на коли и от това живея и знам кое колко струваprius 3 написа:Тук си, тук си..., но има и НЕсектанти.Vokil написа:Като чета предходните мнения и оставам с усещането че не съм във форума който си мислех....![]()
Никой не е казал, че Селиката е лоша кола. Колегата обаче иска кола на която да се учи, а това определено не е колата. В същото време това са коли за ръчкане и не се знае преди това колко човека са се правили на спортисти. Пък и тези цени са леко подозрителни, мисля. Та от тази гледна точка, като за първа кола смятам, че е по-добре нещо по-масово и също доказано, като добро и надеждно с евтина поддръжка. А и по-лесно ще се научи и дори някъде да е чукне или направи нещо ще е по-лесно намирането на части и обслужването. Да си вземе Корола! Сега се сетих и за Карина-един прекрасен автомобил с доста добра и актуална дори и сега визия. Веднъж карах такава и останах очарован от колата.

Пак се извинявам за тона но наистина съм "малко" пристрастен

Човек и добре да живее умира .......
- Not_active_user_1
Споко, не се притеснявай! Никого не обиждаш. Щом имаш опит си казваш мнението и толкова. Аз голям такъв със споменатите коли нямам и не знаех, че Селика и Карина са почти едно. И двигателите ли са им 90% едни и същи? Нещо за окачването и возията да кажеш! Не ми се струва да имат общо или греша. Ти ги оправяш колите, ОК. На вътре си в нещата. Аз обаче гледам какви пишлемета си ги купуват тези „наточени“ Селики тук в Германия и гледам как ги карат. Вземат им душата просто и после ги шитват за „нов“ внос у нас. До сега не съм видял някой с Карина или Корола да се прави на състезател или да взема завоите с вратите напред. Виж, за подобни модели, като Селиката състезателите са много. Само ще ти кажа, че преди години ставах рано сутринта и пътувах през няколко села да ходя на работа. Та по това време, когато още няма много коли се събираха пишлегарите по кръговите (тук между селата много ги има) и си правеха дрифтове. Същото го правеха и късно вечер. Както и на паркингите на хипермаркетите и по-големите вериги магазини. Та все ми се струва, че баш тези коли не са най-добър вариант и особено в този ценови диапазон. Ти като професионалист обаче твърдиш, че за железни, здрави с евтина поддръжка и евтини, като цена. Ако наистина е така, човека да се мята на такава! После обаче, да не се абонира за раздела „Технически въпроси“! 

-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Да, грешиш-много общо имат двигателите! И окачването също! Купетата са малко различни само:)...!Няма да се абонира, споко! Ако гледа преди да купи...