Слагайте зимните гуми,че е страшно !
- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Re: Слагайте зимните гуми,че е страшно !
Джапи дай снимкаа!! да не се окаже , това за което говориш да е било както пише Слоу 97-98 година!!
При мен НЯМА ДА ЗАБРАВЯ първите зимни гуми Матадор сложих без да знам май 99 година и то щото ми хареса грайфера в гумджиинижата, а бях си избрал други. Попитах колко струват тези и ми казаха разлика от 9лв на парче и му викам взимам тия. Тогава научих какво е недозавиване с ЛАДА, но пък усвоих спиране на скорост и поднасяне преди завой, защото естествено купих само 2 и сложих отзад. Да не забравя купих гумите защото ми предстоеше пътуване през Петрохан за коледа и нова година.Карам на долу по Петрохан има едно права отсечка и вдигнах 100 и казвам на жена ми -Гледай Вики карам със 100на Сняг. а тя ме погледна и каза- Простак!!! бяхме гаджета 3-4 месеца и не ми беше свикнала. Иначе старите които хвърлих бяха добри , на места имаха 1милиметър грайфер, за дрифт ставаха(но дрифтаджии още не съществуваха) с тях на сняг в лек коловоз или малка дупка тръгвах много лесно което с новите коли НИКОЙ не може да направи. 1. Дърпам леко смукача и колата започва да боксува леко (ЛСД не работеше на ладата laugh.gif ) след това излизам и с рамо или ръце почвам да бутам и за люшквам при отворена врата колата и така все по силно докато излезе и се мятам в движение газ, а тръгне ли няма спиране
При мен НЯМА ДА ЗАБРАВЯ първите зимни гуми Матадор сложих без да знам май 99 година и то щото ми хареса грайфера в гумджиинижата, а бях си избрал други. Попитах колко струват тези и ми казаха разлика от 9лв на парче и му викам взимам тия. Тогава научих какво е недозавиване с ЛАДА, но пък усвоих спиране на скорост и поднасяне преди завой, защото естествено купих само 2 и сложих отзад. Да не забравя купих гумите защото ми предстоеше пътуване през Петрохан за коледа и нова година.Карам на долу по Петрохан има едно права отсечка и вдигнах 100 и казвам на жена ми -Гледай Вики карам със 100на Сняг. а тя ме погледна и каза- Простак!!! бяхме гаджета 3-4 месеца и не ми беше свикнала. Иначе старите които хвърлих бяха добри , на места имаха 1милиметър грайфер, за дрифт ставаха(но дрифтаджии още не съществуваха) с тях на сняг в лек коловоз или малка дупка тръгвах много лесно което с новите коли НИКОЙ не може да направи. 1. Дърпам леко смукача и колата започва да боксува леко (ЛСД не работеше на ладата laugh.gif ) след това излизам и с рамо или ръце почвам да бутам и за люшквам при отворена врата колата и така все по силно докато излезе и се мятам в движение газ, а тръгне ли няма спиране
професионален мапер
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
andrian999999 написа:...Иначе старите които хвърлих бяха добри , на места имаха 1милиметър грайфер, .....тръгвах много лесно което с новите коли НИКОЙ не може да направи. 1. Дърпам леко смукача и колата започва да боксува леко (ЛСД не работеше на ладата laugh.gif ) след това излизам и с рамо или ръце почвам да бутам и за люшквам при отворена врата колата и така все по силно докато излезе и се мятам в движение газ, а тръгне ли няма спиране

Точно този номер с 'такъв тип' гуми го правих на дизеловото голфче в гладните години 93-94

Само че при него нямаше нужда и от смукач - то си тиктака на празен ход. Побутнеш го - тръгне (с 0.5км/ч) качваш се спокойно и си продължаваш biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
86 или 87 не помня, бащата сложи на полския Фиат 125п предни зимни гуми закупени от КореКом ... мисля бяха Континентал ... естествено доларите бяха купени на черно но пък завистта в съседите шофъори беше неимоверна biggrin.gif
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Вчера си напръсках уплатненията и рамките на вратите със силиконов спрей, както и ключалките.
Много е благо зимата да не ти залепват вратите, бравите и ключалките.
Днес тук е -10°С. Good luck на тези, които карат с 10W30 (10W40) масло. biggrin.gif
Много е благо зимата да не ти залепват вратите, бравите и ключалките.

Днес тук е -10°С. Good luck на тези, които карат с 10W30 (10W40) масло. biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Днес в Бургас е +8гр.,аз карам с масло 10w40,но не знам какво е Good luckJapanese_fever написа:Вчера си напръсках уплатненията и рамките на вратите със силиконов спрей, както и ключалките.
Много е благо зимата да не ти залепват вратите, бравите и ключалките.![]()

Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Дрифтаджии имаше и тогава. biggrin.gif При първия сняг целия квартал се събирахме пред Японския хотел с Ладите и Москвичите и правехме дрифтове. Учехме се да увладяваме колите при екстремни условия. Въртяхме се, дърпахме ръчна при висока скорост, изобщо изпробвахме всевъзможни неща. Но тогава там беше широко, нямаше паркирани коли от новопостроените блокове и зелената зона. Относно гумите нямам спомен да съм сменял гуми на Москвича, целогодишно карах само с едни.andrian999999 написа: Иначе старите които хвърлих бяха добри , на места имаха 1милиметър грайфер, за дрифт ставаха(но дрифтаджии още не съществуваха)
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
здр колеги, моето мнение е да слагате зимните гуми и да не се правите на селски тарикати с летни.
така един колега слагаше само предни зимни, а задните оставяше летните галоши и... в една прекрасна зимна сутрин на сух път, мина през едно заледено каре, поднесе и бам в канафката. За радост излезе невредим. Това се случва в "сухата и мека" варненска зима. Зимната гума е като швейчарско ножче, може само веднъж да влезе в употреба, но ще ти свърши чудесна работа.
иначе аз вече 4г съм с goodyeat ultragrip 7+. Уникална гума! ако можех и лятото бих ги оставил! миналата година за летни си вземах Michelin energysaver. мноооогооо зле ! не си копувайте такива летни! малко мокро и почва колата нестъбилна да става.
така един колега слагаше само предни зимни, а задните оставяше летните галоши и... в една прекрасна зимна сутрин на сух път, мина през едно заледено каре, поднесе и бам в канафката. За радост излезе невредим. Това се случва в "сухата и мека" варненска зима. Зимната гума е като швейчарско ножче, може само веднъж да влезе в употреба, но ще ти свърши чудесна работа.
иначе аз вече 4г съм с goodyeat ultragrip 7+. Уникална гума! ако можех и лятото бих ги оставил! миналата година за летни си вземах Michelin energysaver. мноооогооо зле ! не си копувайте такива летни! малко мокро и почва колата нестъбилна да става.
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
-
Малко встрани от темата но днес минавах през пр.Петрохан и от Бързия до самия Петрохан пътя е ОК. Разбира се имаше някои непочистени добре участъци но ги няма ужасните ями.
- andrian999999
Тази година го асфалтираха , няма дупки. На Рудолф детето 2 пъти повръща тази година!scorpion написа:Малко встрани от темата но днес минавах през пр.Петрохан и от Бързия до самия Петрохан пътя е ОК. Разбира се имаше някои непочистени добре участъци но ги няма ужасните ями.
професионален мапер
- andrian999999
а бе нямаше ама хайде. В 21-во ли си учил? познавам доста хора, и от 139-тоss_mitko написа:Дрифтаджии имаше и тогава. biggrin.gif При първия сняг целия квартал се събирахме пред Японския хотел с Ладите и Москвичите и правехме дрифтове. Учехме се да увладяваме колите при екстремни условия. Въртяхме се, дърпахме ръчна при висока скорост, изобщо изпробвахме всевъзможни неща. Но тогава там беше широко, нямаше паркирани коли от новопостроените блокове и зелената зона. Относно гумите нямам спомен да съм сменял гуми на Москвича, целогодишно карах само с едни.andrian999999 написа: Иначе старите които хвърлих бяха добри , на места имаха 1милиметър грайфер, за дрифт ставаха(но дрифтаджии още не съществуваха)
професионален мапер
- Japanese_fever
Ами гууд лък за теб, щом -10°С за теб са равни на 8°С! laugh.gifveso_hds написа:Днес в Бургас е +8гр.,аз карам с масло 10w40,но не знам какво е Good luckJapanese_fever написа: Днес тук е -10°С.
- Japanese_fever
laugh.gif laugh.gif laugh.gifandrian999999 написа:Тази година го асфалтираха , няма дупки. На Рудолф детето 2 пъти повръща тази година!scorpion написа:Малко встрани от темата но днес минавах през пр.Петрохан и от Бързия до самия Петрохан пътя е ОК. Разбира се имаше някои непочистени добре участъци но ги няма ужасните ями.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Никъде не съм писал,че за мен -10 е равно на +8.Просто не знам какво е гууд лък и каква връзка има с маслото 10w40.Питам сериозно,защото съм от едно поколение на което му беше забранено да учи английски език и да излиза извън България,освен СССР и производните му.Japanese_fever написа:Ами гууд лък за теб, щом -10°С за теб са равни на 8°С! laugh.gifveso_hds написа:Днес в Бургас е +8гр.,аз карам с масло 10w40,но не знам какво е Good luckJapanese_fever написа: Днес тук е -10°С.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- Japanese_fever
^ Няма значение. Написаното беше за тези, които карат при -10 градуса, а не 8.
- andrian999999
е аз карам с 15 х 50 и какво че стане?Japanese_fever написа:^ Няма значение. Написаното беше за тези, които карат при -10 градуса, а не 8.
професионален мапер