Бях оставил колата от подписа 2 седмици някъде в гаража без да я карам и решавам събота да я изкарам малко да я раздвижа, отключвам (колата има аларма, Милeниум, българска, слагана допълнително след покупката и заради каското, но я бях заключил ръчно), пробвам да запаля 1,2,3 пъти и не запали

Ясно е, че ще свалям акумулатора за зареждане (65 Ah Deplhi с око,с него я взех от Германия, продавачът твърдеше, че е на 2 години). Има ли някакви особености при свалянето,после колко време е добре да го заредя и т.к. колата няма да се кара много зимата след повторното поставяне след зареждане и търсене на утечки да стои ли закачен или не.
Интревенциите, по ел. системата, които съм правил са както казах по-горе аларма Милeниум, модел H май беше и grom audio,като забравих да махна флашката след като я оставих в гаража...Дали това може да е проблевма или да търся другаде

След слагане на акумулатора след зареждане ще имам ли някакви проблеми с кодиране на радиото или нещо по компютъра или ще се размина само с настройка на станциите,часовника и стъклата ?
И накрая,че малко прекалих с писанията, за което моля да ме извините, ако след всичко излезе, че акумулаторът е за смяна какъв ще ми предложите и 65 Ah не е ли малко за тази кола

Благодаря Ви предварително за отделеното внимание и моля да извините за някой от въпросите по-горе

Това ми е първата дизелова кола и Тойота и явно съм имал малшанса да попадна на Корола, която НЕ пали biggrin.gif