Съвет за зимни гуми
Съвет за зимни гуми
Здравейте колеги!Пред дилема съм какви зимни гуми да сложа на Рав4 2006г.!?Спрял съм се на два модела и бих се радвал да ме насочите повече към някои от двата ;)Става въпрос за : TOYO OPEN COUNTRY W/T XL 235/60 R18 107 V и другият е NOKIAN WR G2 SUV 235/60 R18 107 V !Благодаря ви предварително 

- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Съвет за зимни гуми
Вторите съм ги карал два сезона и са много добри гуми. Имат лека тенденция да изпускат в завой, но е наистина леко и с внимателно каране не се усеща грам. Никъде никога не са ме остявали, не съм и засядал - газил съм 30 см пресен сняг без никакви грижи.
Бяха размер 195/55 15 на лек автомобил.
Бяха размер 195/55 15 на лек автомобил.
И аз съм твърдо за вторите, много добро поведение на пътя! (за лека кола)
Аурис 2009 - 2.0д4д
-
Твърдо за NOKIAN WR G2 гумите са много добри, за нашата зима са перфектни.Шарката им е малко всесезонна, асиметрична което я прави доста добра в завой,не са за пресен и дебел сняг но няма да те разочароват със сигурност.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
колега аз карам със първите(TOYO OPEN COUNTRY W/T 225-65-17H) вече 3 сезона и съм много доволен.много безшумни гуми и държат добре,какви проходи съм минавал зимата при снеговалеж,шипка е като хълмче.без вериги говорим!
само не прави грешката да слагаш този размер(18''),слагай или 225-65-17 или още по-добре 215/70/16!ако си с дкат 16-ките не стават заради по-големите спирачни апарати!17-ките тойо са made in japan!
като чисти зимни гуми има разбира се много по-добри,но ако ще се ползват екстремно иначе няма файда.
и още нещо>колкото по-голям е скоростния индекс толкова по-бързо се втвърдяват и се хвърлят.означава,че ако няма да подкараш зимата непременно със 210 е по-добре вместо V или H да сложиш T.по-меката гума има големи предимства зимата!

само не прави грешката да слагаш този размер(18''),слагай или 225-65-17 или още по-добре 215/70/16!ако си с дкат 16-ките не стават заради по-големите спирачни апарати!17-ките тойо са made in japan!
като чисти зимни гуми има разбира се много по-добри,но ако ще се ползват екстремно иначе няма файда.
и още нещо>колкото по-голям е скоростния индекс толкова по-бързо се втвърдяват и се хвърлят.означава,че ако няма да подкараш зимата непременно със 210 е по-добре вместо V или H да сложиш T.по-меката гума има големи предимства зимата!

Последно промяна от jim_beam на 02 Дек 2013 23:56, променено общо 1 път.
За жалост колега съм с 18ки ,а ако тръгна да купувам 17ки + гуми и ще ми излезат малко по-скъпо от предвидения ми бюджет!Колкото до скоростния индекс ,просто такъв е модела не видях да се предлагат с друг скоростен индекс!Иначе за размера понеже прочетох в книжката ,че пише 235/55/18 ,а аз мисля да сложа 235/60/18 и не знам кои е по-удачния и дали изобщо ще има проблем,вие какво ще кажете???