Докога ще ги търпим? Вече взе да ми писва!!!
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Re: Докога ще ги търпим? Вече взе да ми писва!!!
Мисля, че грешите за дизела - той детонира ако е под налягане, а подобно налягане при катастрофа няма да може да се създаде в резервоара. Да се запали може, да детонира без налягане - твърдо не.
-
Всъщност малко наизуст говориш ми се струва.slowtraveler написа:Нафтата си гърми и то много добре![]()
Иначе за газта Пешо явно не успя да вникне в това, което казах за 1кв.мм дупчица... При газта това ще е свързано с много голяма пожароопасност, защото количеството истекло гориво ще е много по-голямо, отколкото бензин и нафта (налягането принудително ще изхвърля горивото-газта).
При бензин и нафта при такава дупчица може да нямаш дори никакъв теч заради повърхностното напрежение на течността.
Докато при газта от там ще имаш изпускан 'и поддържан' доста голям обем взривоопасна смес (докато по периферията концентрацията на газ се понижи под даден процент)...
Именно взривоопасна, а не горима - готова взривоопасна, смесено гориво с въздух. При бензина и нафтата дори и да протече, ще имаш горима смес, но не взривоопасна смес, защото изпаренията са доста по-малко отколкото е общия обем изпуснато гориво.
Нафтата и бензина гърмят когато е нагрята (много изпарения) и в затворен обем...
И такива смеси се ползват в огнехвъргачки и т.н. най-вече, защото не се взривяват, а горят продължително - подпалват...
Дупчица 1 мм. само в резервоара за бензин/дизел евентуално не би довела до теч ама надали. Я пробвай някъде на Маздето да спретнеш една такава дупчица по горивопроводите след резервоара и учуден ще останеш как за десетки секунди при работеща кола всичкото гориво ще се озове в околната среда. Нещо за помпи в резервоара с налягане 3-4 Bar. говори ли ви?
Бутилките за LPG/CNG са съдове под налягане и си има наредби за изпитването им и те са си достатъчно здрави. Горивопроводите са точно толкова осигурени колкото и и за другите горива.
Затова потретвам и повече няма да се занимавам да пиша. При нормално грамотен монтаж и употребата на части с необходимите документи за сертификация/приложимост газовите уредби на колите са точно толкова опасни колкото и фабричната горивна система на колата. За мен лично изпускането на гориво при пробив е колкото недостатък толкова и предимство, обясних в предишните си постове че това позволява горивото да се вентилира и разсее за разлика от локвата бензин/дизел която си седи по-дълго там където сте я разляли. Това НЕважи за малкото изключения при които возилото е в подземен гараж с неизправна вентилация. При изпускане в купето специално за LPG-тата газта се одорира и вярвайте ми редко тъп идиот трябва да си за да караш кола пълна с газ вътре.
Дори на мен ми се е случвало да ми изпусне уплътнението на евросондата на бензиностанцията. Следваше отваряне на всички прозорци на колата минаване на бензин и закарване до вкъщи. След което доразвих винтовоете за да изпусна газта от бутилката и толкова. Мога да ви кажа поне 4-5 случая например за пръснати мъркучи на двигатели с мех.инжекцион (Ауди-та) и палене на двигатели, причината е че мъркучите са с метална уплетка и не си личат като се напукат а се цепват като "гръм череша" и то докато се движи колата и налягането е 4-5Bar.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
-
Пак ти казвам иди завари някой резервоар за нафта, нямаш проблем да ми държиш капачката отворена....Airfan написа:Мисля, че грешите за дизела - той детонира ако е под налягане, а подобно налягане при катастрофа няма да може да се създаде в резервоара. Да се запали може, да детонира без налягане - твърдо не.
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Поприницип ако имаш хубав теч и се загазова в баганика или двигателния отсег ще си експлоадираш като пич от съвсем мъничка искра. Ама както кажеш за сигурността...
-
Ако имаш хубав теч на газ ще смърди вътре та се нетрае......Airfan написа:Поприницип ако имаш хубав теч и се загазова в баганика или двигателния отсег ще си експлоадираш като пич от съвсем мъничка искра. Ама както кажеш за сигурността...
Ако си свикнал да ти мерише на нещо гадно а ти да си караш значи колата на газ не е за теб.
И аз казвам че всичките тракалници над 100 хил. пушат сажди и гнус отзад който ме кара да изпадам в амок седейки в задръстването ама според собствениците им били страхоти мега бегачки с отрицателн разход....
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Аз пък не харесвам в задръстване да има пред мен автомобил на пропан. Смърди най-зле от всички други видове горива. Те за това не ги пускат в моловете.
Заваряване на резервоар съдържал нафта .... ъъъ те не са ли пластмасови ?
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
- Благодарил/а: 14 пъти
- Получена благодарност: 16 пъти
Не всички са...biro написа:Аз пък не харесвам в задръстване да има пред мен автомобил на пропан. Смърди най-зле от всички други видове горива. Те за това не ги пускат в моловете.
-
Газта може и да не мирише особено приятно но поне не ми люти на очите та чак сълзи да ми избиват и не се задъхвам/кашлям......biro написа:Аз пък не харесвам в задръстване да има пред мен автомобил на пропан. Смърди най-зле от всички други видове горива. Те за това не ги пускат в моловете.
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 8 пъти
Ето, затова ще ни ебават, когато си поискат. Къде отиде темата? И каква въобще беше тя? Българчета и единство - 2 несъвместими неща!!!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ако щеш вярвай днес докато карах децата на училище настигнахме едно МПС с газова и децата се размърмориха откъде се появи тази смрадPESHO OT MARS написа:Газта може и да не мирише особено приятно но поне не ми люти на очите та чак сълзи да ми избиват и не се задъхвам/кашлям......biro написа:Аз пък не харесвам в задръстване да има пред мен автомобил на пропан. Смърди най-зле от всички други видове горива. Те за това не ги пускат в моловете.

Е няма такова нещо - досега ми се е случвало (и то доста често) да надушвам изгоряла и неизгоряла газ, но това нещо наистина смъдеше и на очите...
Иначе да - пушек никакъв не излизаше...
И досега не мога да си го обясня каква може да е причината за тази лютива смрад с газов оттенък...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Обикновено така смърди, когато има не пълно изгаряне. Когато има теч на газ, тогава мирише на газ и е лесно разпознаваемо, но когато има лоша центровка - смърди. 

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Ако газовата е обикновена или не е регулирана добре, тогава мирише. Иначе не ( ако си има катализатор ).
Да не говорим пък дизеловите как миришат, някой път ти се приплаква чак и ти "залютява на очите".
Това не е спора и зависи много от автомобила, не бива по някои неподдържани такива да се съди за масата.
Днес пък по Нова казаха че уж тези които са в заварено положение т.е. монтирана газова преди 02.03.1014 г. и имат от документи от сервиза, няма да е задължително смяна на талона до 02.03.2014 като и няма да има глоба ако се смени след това ... само че ... какво ли ще решат след 02.03.2014 ... може да се окаже че това не е точно така.
Да не говорим пък дизеловите как миришат, някой път ти се приплаква чак и ти "залютява на очите".
Това не е спора и зависи много от автомобила, не бива по някои неподдържани такива да се съди за масата.
Днес пък по Нова казаха че уж тези които са в заварено положение т.е. монтирана газова преди 02.03.1014 г. и имат от документи от сервиза, няма да е задължително смяна на талона до 02.03.2014 като и няма да има глоба ако се смени след това ... само че ... какво ли ще решат след 02.03.2014 ... може да се окаже че това не е точно така.
http://www.fapremove.com
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Извън темата, ама май повечето коли имат едно бутонче и отвън не влиза смрад. Що не го ползвате?steich написа:Ако газовата е обикновена или не е регулирана добре, тогава мирише. Иначе не ( ако си има катализатор ).
-
Щото требе и кислород да дишаме. Що не боднеме на колите ауспуха във въздушния филтър например?Vesko написа:Извън темата, ама май повечето коли имат едно бутонче и отвън не влиза смрад. Що не го ползвате?steich написа:Ако газовата е обикновена или не е регулирана добре, тогава мирише. Иначе не ( ако си има катализатор ).
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ами като усетиш смрадта, вече е късно ВескоVesko написа:...Извън темата, ама май повечето коли имат едно бутонче и отвън не влиза смрад. Що не го ползвате?

Като натиснеш копчето, ще си въртиш смрадта вътре в купето дори и навън вече въздуха да е по-чист...
Работата става като оня виц с Иванчо - 'не мога да разбера логиката другарко - аз пръднах в клас, пък мен ме изгонихте на чист въздух навън

Кики, навярно наистина е имало проблем с автомобила, но такъв лютив въздух отдавна не бях дишал...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???