[Видео] - От какво е звукът ?

Публикувай отговор
Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: ВИДЕОКЛИП- От какво е звука?

Мнение от Japanese_fever » 19 Ное 2013 16:17

Дане е от вентилаторът/компресорът на климатика, той издава понякога такива шумове?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
malolitrajkata
Автомобил: TOYOTA AVENSIS 2.2 D4D 150 T27

Мнение от malolitrajkata » 19 Ное 2013 18:29

Аз имам подобен въпрос, при мен е свистене все едно шум от хлабав ремък (квик), натягах ремъка но не се оправи от тогава вече 20000 км се появява понякога но не съм имал проблем, дано и да нямам...
И най - мъдрия си е малко прост!

Аватар
vladika

Мнение от vladika » 19 Ное 2013 23:27

колега ,кога си сменял горивния филтър.той го издава или не ти е закачен някоя букса или ти е за смяна.Не е нищо опасно, този звук се получава тогава и при мене е така на авенсиса(просто те подсеща).

Аватар
vladika

Мнение от vladika » 19 Ное 2013 23:35

и друго да ти кажа,или ти е някакъв ментерляк горивния филтър и тогава го издава пак,относно горивни филтри са мн капризни не могат да им се улучат(те на какво ли не са капризни и на ремъци и на още куп неща),за това те саветвам да си купуваш само от тойота

Аватар
JapCar
Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
Благодарил/а: 7 пъти

Мнение от JapCar » 19 Ное 2013 23:47

vladika написа:и друго да ти кажа,или ти е някакъв ментерляк горивния филтър и тогава го издава пак,относно горивни филтри са мн капризни не могат да им се улучат(те на какво ли не са капризни и на ремъци и на още куп неща),за това те саветвам да си купуваш само от тойота
По-добре обясни какв връзка имат филтри/букси с шумовете...дай физическо обяснение.
Живей широко и художествено!
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
Lakokara4a

Мнение от Lakokara4a » 20 Ное 2013 08:00

vladika написа:колега ,кога си сменял горивния филтър.той го издава или не ти е закачен някоя букса или ти е за смяна.Не е нищо опасно, този звук се получава тогава и при мене е така на авенсиса(просто те подсеща).
Преди 3 месеца го смених горивния филтър, както и въздушния и маслото. Ще го проверя още днес дали е хванат както трябва, благодаря за идеята. Ще пиша дали е от него.
Така, говорих със сервизе на Тойота за еввентуално поръчване на горивен филтър. Цената е 80 лева, но казаха, че е абсурдно звука да е от него. Така че това отпада като вариант за съжаление.
Последно промяна от Lakokara4a на 20 Ное 2013 14:20, променено общо 1 път.
Тойота Корола Версо 2.0 D4D, 2003 декември.

amonik

Мнение от amonik » 20 Ное 2013 14:19

имам ТЛК 150.

Има същият звук когато работи на място и навън е много студено.

Автоматик е. Не е от съединител, кормило, филтри букси и каквото си мислите. И аз съм се чудил от какво е.

Мисля си че може да е от power heat бутона по някакъв начин. Като е студено натискам бутона power heat и може и от това да е.

Ще пробвам тези дни да видя има ли го тоя звук, когато power heat не е натиснат.

Аватар
NET

Мнение от NET » 20 Ное 2013 15:33

Прилича също на разреждане на под налягане или налягане, има "разни" управляващи клапани под капака, които може да са причината. Може да е и из горивната система наистина. По всяка вероятност проблема ще ти го реши някой с добро ухо и бистър ум. Но със сигурност, не трябва да го подминаваш с лека ръка, защото това не е нормално състояние. Малките камъчета обръщали каруцата са казали старите хора smile.gif ... щото са си чупили главата не веднъж.

vodafon

Мнение от vodafon » 20 Ное 2013 16:10

Lakokara4a написа:На 44-45-та секунда от клипа се чува шума, наподобяващ "помпичка", както вече споменах в една друга тема. Там стана невъзможно да се намери отговор, нека тая бъде само за този звук, ако знаете от какво е. Звука го има и на 37-ма секунда и след това още доста пъти. Ще ми се да изчистя този въпрос, и ако мога да разбера за какво става дума. Между другото звука го има и при студен и при загрял двигател, не зависи от температурата на колата. Става при подаване на газ.
Ето го и клипа: http://youtu.be/gydlbcXukzY
свиркането ти е от турбинката, като разтоварва при опредени обороти просвирва.
иначе дзвънтенето под 2000 ти е некоя дюзичка припиква и е като аванс.
и много тракат пластвасите в клипа, паразитен шум колкото искаш.

Ако идеш в сервиз ще те ощавят , я турбина я некоя дюза. Ако пък видиш на майстора колата тя по зле от твойта.

Карай и свиркай- хубаво масло и нафта с анаболи .
като стане нещо един матор е 1.500 лв

Аватар
NET

Мнение от NET » 20 Ное 2013 16:30

vodafon написа: свиркането ти е от турбинката,
... и аз за това си мислех, но звука се появява дори без да се пипа газта или да мърдат оборотите ...
нафта с анаболи laugh.gif laugh.gif laugh.gif :cheers:

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 20 Ное 2013 18:03

vodafon написа: иначе дзвънтенето под 2000 ти е некоя дюзичка припиква и е като аванс.
Хайде някой да разясни (ако знае със сигурност, не някой да трупа постове твърдейки , че дрънчи някой филтър или крушката на стопа)
Припикава значи на едно впръскване пуска повече от зададеното или не е херметична и пуска малко дори когато няма команда за впръскване?
За второто теоретично по-е възможно- още при сгъстяването ако дюзата пуска малко , то възниква запалване преди впръскването. От друга страна ако това е случая, то ще пречи и на празния ход и на високите обороти...а това звънтене се получава само при мн. ниски обороти под товар, т.е. като настъпиш да ускоряваш, после изчезва.
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 20 Ное 2013 22:42

Това с дюзите го изключи като възможност, също и турбото... При тези обороти то напрактика не ти нагнетява нищо. Има ли някаква форма на EGR клапан в твоя мотор? Обикновено те вият, бълбукат, бръмчат и издават разни форми на звуци в някакви ситуации.
Изображение Изображение

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 20 Ное 2013 23:21

Airfan написа: Има ли някаква форма на EGR клапан в твоя мотор? Обикновено те вият, бълбукат, бръмчат и издават разни форми на звуци в някакви ситуации.
Всички съвременни коли имат ЕГР и твърдението, че издава звуци е абсолютно погрешно. Задръстен, блокирал (отворена/затворена позиция) ЕГР има кофти ефект върху двг., но не и звуци.
Последно промяна от JapCar на 21 Ное 2013 00:53, променено общо 1 път.
Yaris, 1,33, 2010

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Мнение от Japanese_fever » 21 Ное 2013 00:18

Ами, ако е запишен CCV?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
JapCar

Мнение от JapCar » 21 Ное 2013 01:09

Japanese_fever написа:Ами, ако е запишен CCV?
Аз дори не знам къде се намира и как работи , но знам, че е свързан с обработване на изпаренията в резервоара да ги прекарва през някакъв съд с въглен. Не знам и какъв е ефекта ако не работи...
Yaris, 1,33, 2010

Публикувай отговор