Железни джанти и гайки, Авенсис 1
Re: Железни джанти и гайки, Авенсис 1
Самата гайка е заоблена към резбата, дупката на джантата също....
Toyota Avensis 2.0 sedan
Колеги купих гайки, благодарности на колегата misho09 !
Утре ще ги слагам и си мисля, ще мога ли да оставя секретния болт, този на снимката, на желедните джанти, заедно със нормалните за тях гайки?
Утре ще ги слагам и си мисля, ще мога ли да оставя секретния болт, този на снимката, на желедните джанти, заедно със нормалните за тях гайки?
- Прикачени файлове
-
- Untnnitled.jpg (22.39 KiB) Преглеждано 1928 пъти
Toyota Avensis 2.0 sedan
-
За можене, може но нищо секретно няма вече в тази стърчаща гайка.
Всеки малък тръбен ключ ще я развие.

- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Голяма сага за едни гайки.
Добре, че са колегите да ти кажат, че да не си потрошиш колата и да се отрепеш.
Друг път като питаш във форума, слушай какво ти се казва, ако не - слушай гумаджиите и си троши колата.
Добре, че са колегите да ти кажат, че да не си потрошиш колата и да се отрепеш.
Друг път като питаш във форума, слушай какво ти се казва, ако не - слушай гумаджиите и си троши колата.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
Ще използвам темата на колегата за да попитам нещо, защото хептен се обърках от толкова четене. Искам да сложа джантите от снимките на Корола Е11, въпроса ми е какви гайки да ползвам? Тези, от стоманените ми джанти или такива с шайба? Винаги ли трябва да се ползват гайки с шайби при алуминиевите джанти? Интересува ме и централният отвор. В случая той е 67мм., трябва ли втулка до 54мм. или могат да се сложат и така?
- Прикачени файлове
-
- 029785774-big.jpg (324.53 KiB) Преглеждано 1838 пъти
-
- 029785776-big.jpg (306.52 KiB) Преглеждано 1838 пъти
Toyota Corolla
Използвай конусни с шайбаiwan33 написа:Ще използвам темата на колегата за да попитам нещо, защото хептен се обърках от толкова четене. Искам да сложа джантите от снимките на Корола Е11, въпроса ми е какви гайки да ползвам? Тези, от стоманените ми джанти или такива с шайба? Винаги ли трябва да се ползват гайки с шайби при алуминиевите джанти? Интересува ме и централният отвор. В случая той е 67мм., трябва ли втулка до 54мм. или могат да се сложат и така?
Има ли такива? Аз мислех, че са или конусни или плоски с шайба... http://store.emk-33.com/category/237/bo ... arMake]=21
Toyota Corolla
Етоти конусна гайка с шайбаiwan33 написа:Има ли такива? Аз мислех, че са или конусни или плоски с шайба... http://store.emk-33.com/category/237/bo ... arMake]=21
- Прикачени файлове
-
- 90942001109wmark.jpg (250.45 KiB) Преглеждано 1826 пъти
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
При всички случаи слагай втулка (пластмасова или текстолитова или някакъв друг сравнително мек материал) на централния отвор...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Japanese_fever
Най-добре алуминиева!slowtraveler написа:При всички случаи слагай втулка (пластмасова или текстолитова или някакъв друг сравнително мек материал) на централния отвор...
- Japanese_fever
А какво ще стане с пластмасовата втулка като загреят предните спирачки примерно?slowtraveler написа:При всички случаи слагай втулка (пластмасова или текстолитова или някакъв друг сравнително мек материал) на централния отвор...
Текстолита не го знам до колко градуса издържа, но моите джанти дойдоха от фабриката с алуминиеви втулки.
-
Ами и аз изпаднах в тази ситуация, сиреч, сложих джелезни джанти с болтовяете на летите, че ще ги сменя болтовете, дума да няма, само някой ако ми каже колко е дължината на резбата, че виждам различни дължини и и не знам какво да купя.
Авенсис 2003 15 цола, централен 54, 5Х100......
Благодаря
Авенсис 2003 15 цола, централен 54, 5Х100......
Благодаря
Колкото по подготвен и мощен ти е джипа, толкова по далеч ходиш да търсиш трактор.
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
Би трябвало да си с гайки а не болтове. Отговора на въпроса ти е М 12Х1.5! Успех!
-
Ами най вероятно съм с гайки тогаз, ще погледна свалените за сектета, а за инфото благодаря, отивам да си купяmirott написа:Би трябвало да си с гайки а не болтове. Отговора на въпроса ти е М 12Х1.5! Успех!

Колкото по подготвен и мощен ти е джипа, толкова по далеч ходиш да търсиш трактор.