Въпрос за RAV4
Въпрос за RAV4
Купих си тази кола преди седмица,на бензин е 1.8 двигател 125 коня.Дадоха ми я с зимни гуми но сега забелязах че височината на едните е 70 а на другите 65 две по две са еднакви.Още не съм ги слагал по тази причина.Моят майстор ми каза че колата е без диференциал и не е с двойно предаване,което ме разочарова малко защото мислех че всички равки са с двойно.Модела е 2002 година.Въпросът ми е има ли модели само с предно предаване и проблем ли ще е ако сложа различните гуми.Благодаря предварително!
Re: Въпрос за RAV4
За първи път чувам за РАВ с този мотор с предно предаване?!В каталог Auto.ru дават с предно само 2.0 автомат,ако не се лъжа.Сигурен ли си,че майстора не греши-да не би да е имал предвид,че няма блокаж,което е възможно?Ако е с двойно предаване,гумите трябва да са еднакви.Ширината на твоите еднаква ли е,или и там има разлика? Тук влизат и доста компетентни технически потребители,сигурно ще ти се отговори по-професионално... 

Toyota RAV4 2.2D4D
Re: Въпрос за RAV4
Здравей Колега,
Аз имам същата РАВ4 - само с предно предаване. Само, че е 2000г.
Вече втора зима ще я карам. За размера на гумите - не е от значение, само да са две по две чифт. Примерно предните две да са еднакви 205/70/16 а задните може да са 225/65/16.
Зимата без хубави гуми е зле. Аз сега си купих едни нови зимни и ще видим, как се държи.
Кой - каквото ще да казва: РАВката само с предаване е чувствително по-икономична от другите!!! С хубави гуми и в голям сняг се движи!!!
Аз имам същата РАВ4 - само с предно предаване. Само, че е 2000г.
Вече втора зима ще я карам. За размера на гумите - не е от значение, само да са две по две чифт. Примерно предните две да са еднакви 205/70/16 а задните може да са 225/65/16.
Зимата без хубави гуми е зле. Аз сега си купих едни нови зимни и ще видим, как се държи.
Кой - каквото ще да казва: РАВката само с предаване е чувствително по-икономична от другите!!! С хубави гуми и в голям сняг се движи!!!