Здравейте! Колата ми е Yaris 2007, 1.3 бензин (2NZ-FE, 87 коня). От известно време обаче пали много трудно, при това както на студен, така и на загрят двигател. При палене на студен двигател понякога се усеща силна миризма на бензин. Свещите са сменени преди 8000км, кабелите и бобините са проверени и са читави, акумулаторът е нов, дроселът и дебитомерът са почистени наскоро, на диагностика не отчете грешки. Пробегът е 38,500км. Разходът на бензин - в пределите на нормата.
В същото време обаче на ГТП ми даде високо показание на ламбда - 1,07 при допустимо 1,04. И то, 1,07 стана след няколко минути ръчкане, преди това беше 1,14-1,16. Подозренията падат върху ламбда сондата, която може да се е зацапала.
Въпросът ми е, къде в София може сондата да бъде почистена? Звънях на няколко познати сервиза, всички обаче ми отговарят: "Почистване на ламбда сонда?!? Може би имате предвид смяна?" Чел съм за няколко възможни начина на почистване, от спрей за дебитомери до доста рисковани изпълнения с киселина. Сам обаче не се наемам да го правя. Някакви съвети?
Почистване на ламбда сонда на Yaris 2007
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Re: Почистване на ламбда сонда на Yaris 2007
Няма как да я почистиш. Дори и да има някакъв временен ефект ще бъде мнооого за кратко. Търси си нова.
Принципно не е лошо да се закачи на диагностика че така казано не е много ясно.
Принципно не е лошо да се закачи на диагностика че така казано не е много ясно.