toyota corolla verso
Честито
Честито, но специално тези думи за завода в Турция и аз чух, но от продавачите в Карком.
И аз имам такава (Версо Д4Д) от година и малко.
Няма да се оплакмам, но:
1ви проблем: на 400 км. смяна предни дискове - надрани
2ри проблем: От както я имам скоростите включват трудно (даже веднъж блокира на първа и я изтръгнах със сила, а беше карана - не студена) особено когато е студено. Има и някакъв странен шум след тръгване след като изключа първа и пусна педала на съединителя наподобяващ глухо щракане на каре. Както и да е, тук във Варна от където съм явно са "добри специалисти" разглобиха скоростната кутия и ми казаха че са сменили някакво иглено лагерче, но проблема остана. След мое настояване смениха и съединителя и казаха че са правили реглаж на помпата му - но пак нищо. Месец по-късно пак след настояване смениха и помпата (то друго не остана май) - ПАК НИЩО. Явно е някакъв фабричен дефект, но не знам какво ще правя като се строши нещо - сега съм на 45 хил. км.
3ти проблем: При 900 - 1000 оборота има леко чукане като от дюза или помпа (ГНП), но "спецовете" казаха че е шум от някакво налягане.
Абе който иска да купува същата. Аз като я изплатя (ако е здрава до тогава) май няма да повторя.
И аз имам такава (Версо Д4Д) от година и малко.
Няма да се оплакмам, но:
1ви проблем: на 400 км. смяна предни дискове - надрани
2ри проблем: От както я имам скоростите включват трудно (даже веднъж блокира на първа и я изтръгнах със сила, а беше карана - не студена) особено когато е студено. Има и някакъв странен шум след тръгване след като изключа първа и пусна педала на съединителя наподобяващ глухо щракане на каре. Както и да е, тук във Варна от където съм явно са "добри специалисти" разглобиха скоростната кутия и ми казаха че са сменили някакво иглено лагерче, но проблема остана. След мое настояване смениха и съединителя и казаха че са правили реглаж на помпата му - но пак нищо. Месец по-късно пак след настояване смениха и помпата (то друго не остана май) - ПАК НИЩО. Явно е някакъв фабричен дефект, но не знам какво ще правя като се строши нещо - сега съм на 45 хил. км.
3ти проблем: При 900 - 1000 оборота има леко чукане като от дюза или помпа (ГНП), но "спецовете" казаха че е шум от някакво налягане.
Абе който иска да купува същата. Аз като я изплатя (ако е здрава до тогава) май няма да повторя.
-
Re: toyota corolla verso
Здравейте, не знам дали тук е добра тема, но някой може ли да ми каже възможно ли е при минати 20 000 км без смяна на масло да не ми свети никакъв датчик?
-
- Получена благодарност: 1 път
Най-вероятно и ти си ударил "кьоравото"iliikata91 написа:Здравейте, не знам дали тук е добра тема, но някой може ли да ми каже възможно ли е при минати 20 000 км без смяна на масло да не ми свети никакъв датчик?

-
хах, ами знам ли, още недоумявам как сме изпуснали да забележим. Правим си пълен опис при смяна на гуми, масла и т.н... и като видяхме разлика от 20 000 км ни стана лошо /2-ма шофьора на 2 коли винаги си пречат/. Ама все си мисля, че или колата щеше да спре да се движи, или да свети нещо... направо не знам.Scott написа:Най-вероятно и ти си ударил "кьоравото"iliikata91 написа:Здравейте, не знам дали тук е добра тема, но някой може ли да ми каже възможно ли е при минати 20 000 км без смяна на масло да не ми свети никакъв датчик?

-
По принцип борд компютъра има индикация за смяна на маслото след определен пробег - изписвам OIL CHANGE, но не съм сигурен от коя година, или дали някой не го е "модифицирал" дори да го има. Освен това, ако последната смяна е с Long Life масло, може да караш и 30к км без смяна.iliikata91 написа:... Правим си пълен опис при смяна на гуми, масла и т.н... и като видяхме разлика от 20 000 км ни стана лошо ...
-
Scott написа:По принцип борд компютъра има индикация за смяна на маслото след определен пробег - изписвам OIL CHANGE, но не съм сигурен от коя година, или дали някой не го е "модифицирал" дори да го има. Освен това, ако последната смяна е с Long Life масло, може да караш и 30к км без смяна.iliikata91 написа:... Правим си пълен опис при смяна на гуми, масла и т.н... и като видяхме разлика от 20 000 км ни стана лошо ...
Не съм го сменял аз, ще поразпитам, ама така или иначе в сряда ще се ходи до сервиза. /до тогава колата да спи

-
Хм, 4 смени за 6 години и 120к км все трябваше да го разбера, не мислиш ли? Може би щото не е Тойота ...Airfan написа:Най-бързия път към сервиза е да караш 30 000 км с едно масло.

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
2г, 58х.км/ 1 смяна - също безпроблемно (точно съгласно инструкциите на производителя)...Scott написа:Хм, 4 смени за 6 години и 120к км все трябваше да го разбера, не мислиш ли? Може би щото не е Тойота ...Airfan написа:Най-бързия път към сервиза е да караш 30 000 км с едно масло.
Колата е в гаранция и е дизелак...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Обратна връзка:
Може да прегледате клипове в ютуб какво става ако се кара по толкова километри. Ако обърнете внимание на новите автомобили започнаха отново да намаляват пробега между смените. Примерно на новата ми Тойота е 15 000 км или 1 година...
http://www.youtube.com/watch?v=KC-SxrsgEwo
Лично аз повече от 20 000 км и то ако са предимно извънградско не бих карал никога с едно масло. Просто отлаганията ще са огромни и много скоро след като изтече гаранцията може да изпискам на умряло. Ако пък се кара предимно градско, дори и 10-12 000 км са му много, тъй като няма пробег, но има много натрупан моточас.
http://www.youtube.com/watch?v=KC-SxrsgEwo
Лично аз повече от 20 000 км и то ако са предимно извънградско не бих карал никога с едно масло. Просто отлаганията ще са огромни и много скоро след като изтече гаранцията може да изпискам на умряло. Ако пък се кара предимно градско, дори и 10-12 000 км са му много, тъй като няма пробег, но има много натрупан моточас.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Клипове в Ютуб не са ми критерий... Ще кажа на производителя да си ги гледа, защото явно в ю-туб публикуват резултатите си големите лаборатории...
Гледам, че маслото и след 30х.км е достатъчно 'мазно' - изглежда като работило 15х.км масло и мирише на прясно
...
И в примера, който дадох става въпрос точно за нов автомобил - не виждам кой какво намалява, освен това, че в БГ местните търговци наистина намаляват пробега на някои модели. Ако навсякъде по света пробега е 20х.км, то тук го пишат - 15х.км...
Но не на всички автомобили. А и смятам, че причината за намаляване на пробега съвсем не е в качествата, а по-вероятно е заради по-високите суми, които вземат така сервизите за гаранционния период.
П.С. познай какво ли разправят американците за европейските автомобили - сигурно, че са пълни гробници, защото не сменят маслото на 5 или 8х мили
Гледам, че маслото и след 30х.км е достатъчно 'мазно' - изглежда като работило 15х.км масло и мирише на прясно

И в примера, който дадох става въпрос точно за нов автомобил - не виждам кой какво намалява, освен това, че в БГ местните търговци наистина намаляват пробега на някои модели. Ако навсякъде по света пробега е 20х.км, то тук го пишат - 15х.км...
Но не на всички автомобили. А и смятам, че причината за намаляване на пробега съвсем не е в качествата, а по-вероятно е заради по-високите суми, които вземат така сервизите за гаранционния период.
П.С. познай какво ли разправят американците за европейските автомобили - сигурно, че са пълни гробници, защото не сменят маслото на 5 или 8х мили

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
Основния пазар на Тойота е в САЩ. Там никой не ползва синтетично масло. Клипа, който показваш също е оттам. Нито един европейски производител не е намалил препоръчителния пробег на новите си автомобили, напротив всички по подразбиране са настроени на Long Interval сервизиране.Airfan написа:Може да прегледате клипове в ютуб какво става ако се кара по толкова километри. Ако обърнете внимание на новите автомобили започнаха отново да намаляват пробега между смените. Примерно на новата ми Тойота е 15 000 км или 1 година...
Само като куриоз, един приятел ме беше молил за съвет дали да си купи Сузуки Балено на старо, което аз потвърдих. Когато след 3 години го продаде, се заприказвахме и се оказа че за този период и пробег около 100к км не е погледнал маслото нито веднъж, дори се учуди че на съвременните коли това трябвало да се проверява и сменя от време на време, той чакал някаква индикация да му напомни