Здравейте колеги,
Имам намерение,като привърженик на Тойота да закупя Тойота Корола хечбек бензин,1,4,97 коня за съпругата си.Аз притежавам Авенсис,но е доста голям относно паркирането в гр.Варна.Вие като специалисти да ми кажете ,какви неприятности да очаквам от този тип двигател.Плюсовете и минусите.Постоянно ги гледам в двата сайта0 карса и мобилето.Оказва се,че в Пловдив ги има най-много,но са доста пари,за коли 2003 година.А и километражите са въртени .Дайте ми съвет да купувам ли или не.И ако купувам какво да гледам.В Тойота Варна ми казаха,че този модел доста гълтал масло.Очаквам коментари колеги.
тойота корола хечбек,бензин 97 коня,1,4
-
Re: тойота корола хечбек,бензин 97 коня,1,4
Зависи от колата!
Ако купиш италянски дарак над 10г. какво да очакваш? Това си е изтискан лимон, даже масло не е сменяно на повчето. Ако си купиш със сервизна история от Б-я като моята трябва да бръкнеш по-дълбоко, друг е въпроса, че трудно се намира защото е най-дуракоустойчивия автомобил в света сигурно. След 2005 няма ядове с разход на масло не, че аз съм видял такава. Няма смисъл да пиша, че моята не пипа и грам! Ако искаш дизел има многоооо
Ако купиш италянски дарак над 10г. какво да очакваш? Това си е изтискан лимон, даже масло не е сменяно на повчето. Ако си купиш със сервизна история от Б-я като моята трябва да бръкнеш по-дълбоко, друг е въпроса, че трудно се намира защото е най-дуракоустойчивия автомобил в света сигурно. След 2005 няма ядове с разход на масло не, че аз съм видял такава. Няма смисъл да пиша, че моята не пипа и грам! Ако искаш дизел има многоооо
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Re: тойота корола хечбек,бензин 97 коня,1,4
Когато е пускан в производство VVTI то е горял масло заради проблем с фабричен допуск. Но това е било през 2000 г. на Е11. За произведен през 2003 г. не мисля, че ако гори масло проблема е фабричен. Дали гори която и да е кола- може да се тества. Не че и теста е гаранция, но поне докато не смениш маслото няма да разбереш. Затова из автокъщите е пълно с котки в чували.nikolaivalchev2 написа:... ми казаха,че този модел доста гълтал масло.
-Бобини хвърлят тез мотори, но ако сменяш свещите своевременно- няма проблем.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;