Колата е Тойота ярис 1.0 ВВТИ.
Проблема е следния:
1. след като не е палена 24 часа запалва като на три цилиндара, след което обикновено изгасва. След второто или трето палене колата стартира и работи нормално докато е студена.
2. При загрял двигател оборотите са ниски има вибрации като от време на време изгасва.
Този Ярис има газов инжекцион с омаслител на клапаните. Дефекта го има и на бензин и на газ. Махнат е катализатора, но има дистанционна втулка, като пробвах и електронна схема за емулация на сигнала.
При самодиагностика с ЕЛМ 327 кабел и универсалния му софтуер откривам грешка P0172 - System too rich, след изчистване на грешката не се появява пак около месец но проблема с гасненето си остава.
Някой има ли някакви идеи, и има ли начин да и вдигна оборотите механично с някой болт като при по старите модели двигатели.
Иначе разхода ми е уникален 6,3 градско в София при това на газ
проблем с оборотите при Ярис 1.0 при загрял двигател
Re: проблем с оборотите при Ярис 1.0 при загрял двигател
Ха докато чакам някой "специалист" от форума или някой сервиз да ми реши проблема аз взех, че си го реших сам.
Та каква е моята одисея.
Оказа се че просто дърпа въздух от дросела защото стойката на дросела не е завита и се клати яко.
за сега остана проблема със сутрешното палене на студено работи като на три цилиндъра ако не я държа във високи обороти, и след 20 секунди заработва нормално. Тук проблема мисля, че е или ток или газоразпределението заради липсващия катализатор
Та каква е моята одисея.
Оказа се че просто дърпа въздух от дросела защото стойката на дросела не е завита и се клати яко.
за сега остана проблема със сутрешното палене на студено работи като на три цилиндъра ако не я държа във високи обороти, и след 20 секунди заработва нормално. Тук проблема мисля, че е или ток или газоразпределението заради липсващия катализатор
-
Нали не си останал с впечатлението че някой ти е длъжен с нещо......да седи по цял ден във форума и да решава нечии други проблеми?therules написа:Ха докато чакам някой "специалист" от форума или някой сервиз да ми реши проблема аз взех, че си го реших сам.
Ти май си пропуснал приказката за неволята която се четеше около 5-ти клас......нищо сега си я разбрал.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Не съм си и помислял че някой ми е длъжен с нещо тук или където и да е другаде.
Просто до сега във форумите където съм бил все има някой които се опитва да помогне или поне дава някакви идеи, тука обаче е много зле.
И майсторите които препоръчвате не мисля, че ги бива и мненията и съветите са доста по оскъдни.
А по отношение на псевдо "специалистите" явно вие сте такъв щом ми съобщавате общоизвестен факт. Явно си нямате и друга работа освен да давате ненужен акъл. Благодаря все, пак само глупака не чува чуждото мнение та било то и абсурдно.
Просто до сега във форумите където съм бил все има някой които се опитва да помогне или поне дава някакви идеи, тука обаче е много зле.
И майсторите които препоръчвате не мисля, че ги бива и мненията и съветите са доста по оскъдни.
А по отношение на псевдо "специалистите" явно вие сте такъв щом ми съобщавате общоизвестен факт. Явно си нямате и друга работа освен да давате ненужен акъл. Благодаря все, пак само глупака не чува чуждото мнение та било то и абсурдно.
Решен е и проблема със сутрешното палене. Не слагайте за нищо на света различни свещи от денсо каквито и да са те дори НЖК се дънят на тойота.
Остана само проблема с изгасването и нислите обороти , оабче си намерих колектори с катализатор и в понеделник монтаж и каране.
Остана само проблема с изгасването и нислите обороти , оабче си намерих колектори с катализатор и в понеделник монтаж и каране.
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
Aз пък вече 60 000 км съм със NGK и няма проблем. Тоя Ярис много манджия ще се окаже...
!