Здравейте,
Имам toyota avenis от 1998г. Дойде ми време да и сменя звука понеже оригиналните говорители вече умряха тотално. Интересува ме някой минал ли е през въпросната хамалогия? Понеже след като свалих панелите установих,че говорителите са едно цяло със леглата,чрез които стоят на вратата. Така че идеята ми "свалям старите и слагам нови говорители" се оказа много наивна. И сега не знам какво да правя точно... Някакви съвети?
Toyota Avensis смяна озвучение
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Toyota Avensis смяна озвучение
Ами намери запазени втора употреба. Такива Авенсиси има във форума (и не само), които се продават на части или искаш нещо по-модерно?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Сваляш, правиш си ново легло за новите говорители или преправяш сегашните легла и готово.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Аз си взех говорители втора ръка от някого от форума. Значи сваляш корите на вратата (което е елементарно), разпробиваш нитовете с които са хванати говорителите мисля че бяха 3 на брой, слагаш "новите" и ги занитваш обратно. Самите говорители се свързват с букса която е вътре във вратата. Цялата операция отнема не повече от 10-15 мин. на врата.
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
16.5 см влизат точно. Сваляш корите, разпробиваш по 3-те нита на колона, в оригиналните букси можеш да вкараш кабели от новите колони(ако не са оригиналните)-трябват ти допълнителни кабелчета със съответните букси. Като свалиш ще видиш какво ти трябва и ще се убедиш колко елементарно е. Напасваш новите колони(ако не са оригиналните) и занитваш обратно. Бормашинка, бургийки(свредла), нитове, нитачка, кабелчета и буксички( ако няма да са оригиналните колони), кръстата и права отвертчица и си ти! Моите отзад са JBL 16.5 трилентови и свирна страхотно! Ако искаш оригинални за отзад-имам и са си добри. За цена не знам, предложи ти. Успех!