Странен звук при по-студено време
-
Странен звук при по-студено време
Здравейте,
Карам Корола 2007 ( е15 )...мисля че така се води.... 1,6 VVT-I 2 ...... забелязах, че когато температурите паднат под около 7-8 градуса , като запаля колата и се чува някакъв звук, който ту се появява, ту изчезва .... звука наподобява кипяща с тенджера вода + мноооого леко престъргване ( трудно е да се обясни какъв точно е звука ) ! Не се чува когато е по-топло ( 9+ градуса )! Забелязах още, че като натисна съединителя звука изчезва. Също така изчезва и когато колата постои 2-3 мин. на едно място.
Четох за някакви лагери...първичен, аксиален, но в форуми на други марки автомобили.....може ли да ми кажете какво мислите и ако някой е запознат с цени за ремонта ?
Автомобила е взет от "ТМ АУТО - Изток" преди 6 месеца ( проверен употребяван..... )!
Благодаря.
Карам Корола 2007 ( е15 )...мисля че така се води.... 1,6 VVT-I 2 ...... забелязах, че когато температурите паднат под около 7-8 градуса , като запаля колата и се чува някакъв звук, който ту се появява, ту изчезва .... звука наподобява кипяща с тенджера вода + мноооого леко престъргване ( трудно е да се обясни какъв точно е звука ) ! Не се чува когато е по-топло ( 9+ градуса )! Забелязах още, че като натисна съединителя звука изчезва. Също така изчезва и когато колата постои 2-3 мин. на едно място.
Четох за някакви лагери...първичен, аксиален, но в форуми на други марки автомобили.....може ли да ми кажете какво мислите и ако някой е запознат с цени за ремонта ?
Автомобила е взет от "ТМ АУТО - Изток" преди 6 месеца ( проверен употребяван..... )!
Благодаря.
Re: Странен звук при по-студено време
здр колега, ако е аксиален лагер и звукт не е много дразне6т преор4вам ти данея пипас6 за6тото см 4увал 4е ремонта е доста скп и примен го има този звук и нямам . роблеми ми сия караи колата и тва е поне тва е моето мислене нека колегите от форума да дадат мнение и те .m_mitashki написа:Здравейте,
Благодаря.
KOROLLA E10 1.6 XLI 16V 1996 SEDAN -- OPEL ASTRA 1.4 1994
-
Ima li oshte nqkoi koito da misli che e normalno sled kato dadesh 15000lv. da e normalno kato zapalish na leko hladno vreme da chyvash stranni zvyci ? 
nqkoi s po-razlichno mnenie... ?

nqkoi s po-razlichno mnenie... ?
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
15000 лв. да не би да ти се виждат много пари?!?
Нормално е да има такива проблеми с автомобил втора употреба на 6 години, още повече те не пречат на движението и експлоатацията. Като запалиш веднага си пускай радиото и си мисли за по-важните неща в живота.
Ако държиш на пълния ред и тишина, отиваш в сервиза на ТМ Ауто и ти отстраняват проблема.
Нормално е да има такива проблеми с автомобил втора употреба на 6 години, още повече те не пречат на движението и експлоатацията. Като запалиш веднага си пускай радиото и си мисли за по-важните неща в живота.

Ако държиш на пълния ред и тишина, отиваш в сервиза на ТМ Ауто и ти отстраняват проблема.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
1-vo: DA, 15000lv mi se vijdat mnogo pari ( radvam se za teb ako tezi pari ne sa nishto osobeno.... )
2-ro: NE, ne e normalno za men kola na 6 godini da izdava styrjeshti zvyci pri polojenie , che Nissan-a mi na 15 godini nqmashe takiva zvyci ( sujalqvam 4e go prodadoh )
3-to: DA , durja na pylnata "tishina" ( kolata mi da e v perfektno tehnichesko sustoqnie ) i DA, shte ida v TM Auto da mi opravqt problema , no i za tova sum pisal tyk v Tehnicheskata sekciq na foryma, za da razbera kakuv eventyalno e problema i kolko eventyalno bi mi stryvalo
Ako nqkoi ne shvashta zashto horata pravqt taka ( pishat po forymi i zadavat vuprosi na koito tursqt konkretni otgovori ) , a ne otivat direktno v serviza, shte obqsnq....pravqt go, zashtoto gi e strah da ne otidat v suotvetniq serviz, te da im kajat 4e e neshto mnooogo seriozno i stryva masa pari , a to da e neshto elementarno i ne skupo za remont ! Posledniq put platih 30lv. za zavivane na edin bolt za 10 sekyndi...vie kajete dali e normalno ... sega nqkoi shte kajat...da si go beshe zavis sam....da, ako znaeh shtqh da si go zaviq sam...ne znaeh , za tova sega pisha tyk dragi mi kolegi....
I taka....ako nqkoj moje da mi dade konkreten otgovor/predpolojenie , a ne prazni prikaski s obqsneniq za normalnoto/staroto/myzikata i t.n. , kato na kolegite po-gore shte buda mnogo blagodaren
2-ro: NE, ne e normalno za men kola na 6 godini da izdava styrjeshti zvyci pri polojenie , che Nissan-a mi na 15 godini nqmashe takiva zvyci ( sujalqvam 4e go prodadoh )
3-to: DA , durja na pylnata "tishina" ( kolata mi da e v perfektno tehnichesko sustoqnie ) i DA, shte ida v TM Auto da mi opravqt problema , no i za tova sum pisal tyk v Tehnicheskata sekciq na foryma, za da razbera kakuv eventyalno e problema i kolko eventyalno bi mi stryvalo
Ako nqkoi ne shvashta zashto horata pravqt taka ( pishat po forymi i zadavat vuprosi na koito tursqt konkretni otgovori ) , a ne otivat direktno v serviza, shte obqsnq....pravqt go, zashtoto gi e strah da ne otidat v suotvetniq serviz, te da im kajat 4e e neshto mnooogo seriozno i stryva masa pari , a to da e neshto elementarno i ne skupo za remont ! Posledniq put platih 30lv. za zavivane na edin bolt za 10 sekyndi...vie kajete dali e normalno ... sega nqkoi shte kajat...da si go beshe zavis sam....da, ako znaeh shtqh da si go zaviq sam...ne znaeh , za tova sega pisha tyk dragi mi kolegi....

I taka....ako nqkoj moje da mi dade konkreten otgovor/predpolojenie , a ne prazni prikaski s obqsneniq za normalnoto/staroto/myzikata i t.n. , kato na kolegite po-gore shte buda mnogo blagodaren

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
1. Не съм искал да те обиждам, ако си се почувствал засегнат - ИЗВИНЯВАЙ!
2. Не мисля, че Королата ти има нужда от ремонт, това са обичайни шумове от всяка машина. Следи го и ако има развитие и се влошат нещата я води в сервиз, но не се "вкарвай във филми" на този етап.
П.С. Ако пишеш на кирилица ще е по-приятно.
2. Не мисля, че Королата ти има нужда от ремонт, това са обичайни шумове от всяка машина. Следи го и ако има развитие и се влошат нещата я води в сервиз, но не се "вкарвай във филми" на този етап.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Съветвам те да направиш един клип с хубав телефон, да го качиш в ютуб, да речем и да постнеш линк тук. Иначе, ако шума изчезва при натискане на съединителя, трябва да се насочиш към лагерите на първичния вал на скоростната кутия, т.е. демонтаж на кутията, разглабяне и подмяна на съответния лагер/и. Във финикийски знаци в квартални сервизи звучи като около 200 лв за демонтаж и разглабяне + някакви левове за лагерите + левове за ново масло. Това съвсем съвсем грубо ти го давам... Аз бих приготвил 500 лв преди да се заема с този проблем, а ако се чудиш спешно ли е - може още много да кара щом не стърже постоянно, а само сутрин на студено.
П.П. Може да започнеш с елементарна смяна на масло, което да ти реши проблема.
П.П. Може да започнеш с елементарна смяна на масло, което да ти реши проблема.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Абе сори, ама къде го пращате човека да хвърля пари на вятъра. Лагери, скорости, глупости. Сега като ги смени, след три месеца пак ли да ги смени, като му се засили шума, особено рано сутрин?
Колега, просто маслото при по-хладно време е по-гъсто и му трябва минута две да се пораздвижи. Нищо й няма на колата, просто иска да се кара.
Колега, просто маслото при по-хладно време е по-гъсто и му трябва минута две да се пораздвижи. Нищо й няма на колата, просто иска да се кара.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- Airfan
- Обратна връзка:
Според мен не е нормално да имаш шум от скоростите (разбирай лагерите) в каквото и да е време. Щом шуми има лошо мазане - или кофти масло или износване.TATI написа:Абе сори, ама къде го пращате човека да хвърля пари на вятъра. Лагери, скорости, глупости. Сега като ги смени, след три месеца пак ли да ги смени, като му се засили шума, особено рано сутрин?
-
Благодаря,такива мнения очаквах...само за информация искам да кажа, че т.к. автомобила е взет от ТМ Ауто и е с пълна сервизна история от тях....поинтересувах се и видях че преди около 20 хил. км е сменян съединителя....ще видя от справката какво точно беше сменено...имаше и лагери и феродов диск и всичко....започвам да се съмнявам в маслото....или некачествен ремонт от страна на ТМ Ауто !
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Това не е шум свързан с проблем в скорости, лагери или каквото и да било.
Все едно да сравниш студен двигател с топъл такъв. Но да не спамя в темата на колегата.
Ако го влече, да ходи да му цепят кутията, да му вземат едни ХХХ пари и да му кажат, че няма проблеми.
Все едно да сравниш студен двигател с топъл такъв. Но да не спамя в темата на колегата.
Ако го влече, да ходи да му цепят кутията, да му вземат едни ХХХ пари и да му кажат, че няма проблеми.
Прочетете правилата на форума!
- Airfan
- Обратна връзка:
Може и да си прав, но би било полезно колегата да направи видеоклип и да демонстрира какво се случва при натискане на съединителя.TATI написа:Това не е шум свързан с проблем в скорости, лагери или каквото и да било.
Аз не съм професионален майстор, но по пътя на логиката ако имаш шум и той изчезва при натискане на съединителя, значи отстраняваш причинителя. А какво става като натиснем педала? Освобождава се първичния вал и същия спира да се върти. Ако преди това е шумял, значи има някакъв проблем. Не е нормално да шуми, особено ако се чува стържене. Поне при мен на автомобилите, които съм имал шум и на -20 не е имало никога.
zi_zi_top написа:1. Не съм искал да те обиждам, ако си се почувствал засегнат - ИЗВИНЯВАЙ!

KOROLLA E10 1.6 XLI 16V 1996 SEDAN -- OPEL ASTRA 1.4 1994
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Ако маслото е старо става гъсто и е нужно по-дълго време да се разбие, особено когато е студено.
Колата е на доста хиляди и е добре маслото на скоростите да се смени.
Колата е на доста хиляди и е добре маслото на скоростите да се смени.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
При мен го има същия шум,точно както го описваш/1-2 мин./. Колата я имам от почти година, карам я така.Не съм коментирал проблема със сервиз, по простата причина,че действително се чува само на студено и само при първото запалване.За да се чуе не трябва да работи радио и вратите да са затворени напълно.Според мен действително става въпрос за първоначалното развъртане на маслото в двигател и скорости,както и колегите по-горе казаха по-гъсто е при застудяване.Само като информация - при мен е сменено маслото в скоростите но разлика не намирам.Разбери ме правилно – не казвам да не го сменяш, ако не си го сменил е хубаво да се смени.Надявам се, че не е нещо сериозно.Успех!