Здравейте на всички може ли някой да каже къде се намира термодатчика на този модел кола. Ако имате някакви схеми и снимки може. Смених термостат и на таблото не отчита водата. Стрелката седи на 0.Сложих друг километраш пак същото. Ще пробвам и с този датчик,т като предполагам, че той мърда стрелката на таблото. Ако знаете къде стой ще съм благодарен. Ако сте имали подобен проблем и ми обясните как се е оправил също.
Мерси предварително на всички колеги.
термодатчик corolla 4d4 2.0 90 konq 2003
Re: термодатчик corolla 4d4 2.0 90 konq 2003
Аз имах същия проблем, но при мен беше в таблото- въпрос на спойка.
Иначе термо датчика на охладителната течност е този, който подава сигнал към таблото. До колкото си спомням го има в два варианта- сив и зелен и има някаква разлика( в параметрите, иначе външно са еднакви ) в зависимост от двигателя, ще трябва да видиш кой е за твоя! Това са нещата по веригата, друго няма( ако изключим кабелите ), след смяната на датчика би трябвало да "вдигнеш" стрелката biggrin.gif !
Иначе термо датчика на охладителната течност е този, който подава сигнал към таблото. До колкото си спомням го има в два варианта- сив и зелен и има някаква разлика( в параметрите, иначе външно са еднакви ) в зависимост от двигателя, ще трябва да видиш кой е за твоя! Това са нещата по веригата, друго няма( ако изключим кабелите ), след смяната на датчика би трябвало да "вдигнеш" стрелката biggrin.gif !
- Прикачени файлове
-
- Temperature sensor D4D.jpg (27.25 KiB) Преглеждано 1006 пъти
Ще пиша в събота какво е станало , ти каде ти го отремонтираха ?
Датчика го смениха в един сервиз, където не бих те пратил, но проблема не беше в него. Таблото го разглобих и ремонтирах сам, но е много пипкава история!
мм наложи се да отида в ТМ ауто и там го оправиха кабели 108 камачета ми струваше+ 60 лв километража ремонт