масло скоростна кутиа колеги помогнете
масло скоростна кутиа колеги помогнете
здравеите колеги, слет смяна на полуоски в4ера на королата ми исте4е кам 1 литар. масло от скоростната кутиа днес забелязах, 4е скоростната кутиа е шумна и имас6е един доста странен шум на 3 предавка,за момент шумт бе6е като от турбина мислта мие дали е от загубата на литра масло този 6ум и ако е каде е мястото кадето мога да отвора и долея друго маслото в скоростната кутиа маслото сменено на4алото на тази година с MOBIL 1 SHC 75W=90 двигателя е 4E-FE 1.6 БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
KOROLLA E10 1.6 XLI 16V 1996 SEDAN -- OPEL ASTRA 1.4 1994
Re: масло скоростна кутиа колеги помогнете
Шумът със сигурност е от липсата на масло, дано да не си прецакъл скоростната кутия тотално. Долива се от пропката, която е от страни на скоростната кутия. Обикновено е шестограм, отваряш и с едно маркуче наливаш.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Приятелю, след смяна полуоски за да тече толкова, или не си набил каретата както трябва или при ваденето на старите си повредил някой от(или) двата семеринга. Не наливай нищо преди да разбереш кое от двете е. Пробката за наливане е отпред на кутията, към радиатора, с ключ 24. За шумовете провери как са стегнати гайките на главините, нали се сещаш, с вложка 30. За лек автомобил се стяга около 200 Нм, демек с тръбичка.Друга причина за шум може да са щитовете на спирачките, ако си изкривил някой да опира в диска.
- Toyo_driver
В случай, че от "вчера" до "днес" си карал колата след като ти е изтекло маслото на кутията мисля, че направо си за нова кутия

колеги благодаря
за брзите отговори, зна4и исти4ането на маслото е станало при ваденето на старите ,полуоски слет като поставих новите те4 няма. знаели някои колко литра масло сабира скоростната кутиа, просто информативно питам. мисля це поне малко масло е останало, а сшума е бил моментен слет това като изредих наново от 1 до 5 на трета предавка сшума го нямасше ве4е.

здравейте, искам да попитам, това масло долива ли се от време на време или само в гореописаната ситуация?? Мерси
Карам Корола 1.4 Д-4Д и е на 160 000 км и никога не съм доливал масло в скоростната кутия!
Карам Корола 1.4 Д-4Д и е на 160 000 км и никога не съм доливал масло в скоростната кутия!
Нямали от някъде течове масло на скоростна кутия несе доливаadidas22 написа:здравейте, искам да попитам, това масло долива ли се от време на време или само в гореописаната ситуация?? Мерси
Мерси!Petar написа:Нямали от някъде течове масло на скоростна кутия несе доливаadidas22 написа:здравейте, искам да попитам, това масло долива ли се от време на време или само в гореописаната ситуация?? Мерси
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Само за сведение, в книжката на Авенсис 2005 пише: смяна мсло на механична трансмисия - 8г или 90000 км
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
biggrin.gif здравеите, колеги слет доливане на липсвас6тото масло вси4ко се врна по старому благодаря на вси4ки. 

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Вапреки сичку не пущай силну ръдиутуту за да чуеш по-добре скоростите! 

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
biggrin.gif няма на4ин колега бес музика няма адреналинzi_zi_top написа:Вапреки сичку не пущай силну ръдиутуту за да чуеш по-добре скоростите!