Гасне в движение Рав4 3S-FE
Гасне в движение Рав4 3S-FE
Колеги помагайте, пущината започна да гасне в движение, когато загреее мотора. Като загасне, после пали трудно караш малко и пак гасне.Моля за съвети
колата е Рав4 95 година с 3S-Fe двигател.

- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Re: Гасне в движение Рав4 3S-FE
Съжалявам забравих, колата е с Газов инжекцион но проблема го прави и на бенз и на газ 

- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
При Фиат има един датчик на запалването, който следи положението на маховика и когато се повреди точно такива бяха симптомите - гаснене при топъл мотор и трудно или невъзможно палене преди да изстине мотора. Обикновено записваше грешка в компютъра.
- EdinR-DrugB
- Обратна връзка:
Има два датчика .. на коляновия и разпределителния вал .. имах същия проблем.оказа се този на коляновия но би трябвало да ти светне чека и от там в сервиза да прочетат грешката и така ще си сигурен кой точно е!
При подаване на газ рязко колата заглъхва и угасва, но ако се подава съвсем плавно, тогава поема и след 2000 оборота започва да си набира.Намирисва ми не на електрически проблем а по скоро въздух смуче отнякъде 

-
Температурен датчик е евентуално колкото и странно да ви се струва, имаше подобна тема преди около 1 година.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Колега преди година аз съм този с пуснатата тема с температурния датчик.Много елементарно можеш да установиш дали е в него проблема.След като запалиш просто го разкачи,ще ти светне лампата на таблото ама хич да не ти пука,аз карах така с разкачен датчик 2 седмици докато дойде новия.В тмауто го закупих за 140лв. и до момента нямам проблеми с този проблем.Така че само с едно разкачане ще провериш дали е в него проблема.Успех.gsisport написа:Колеги помагайте, пущината започна да гасне в движение, когато загреее мотора. Като загасне, после пали трудно караш малко и пак гасне.Моля за съветиколата е Рав4 95 година с 3S-Fe двигател.