ЗАСТРАХОВКИ - ПРОБЛЕМИ

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 08 Юли 2011 00:13

Raya написа:.... на новата маркировка пак при същите не ми описаха щетите, които вообще не ги заведох....
Това директно ти е отворило вратичка да ги заведеш тези щети отново biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от Raya » 08 Юли 2011 00:59

То остана едно капаче на огледало (не ми се занимава с такава дреболия), което сега ще ми го пръснат за без пари. И един праг от предния собственик, който го одрал в движение. Аз се опитах и това да опиша ужким от една дълбока дупка (намерих и дупка:))), но ми поискаха прокол от КАТ защото се води ПТП и се отказах.
....--Celica 1.8_00г--Avensis 1.6_00г--Avensis 1.8_05г--....

kaloyanko

Мнение от kaloyanko » 08 Юли 2011 02:05

gh0s7r1d3r написа:.....
Никога досега не съм тормозил застрахователя за всяка една отделна драскотинка...
В края на срока на полицата отивам и я обявявам дребните проблеми (последно - 7 детайла)......
И не съм имал проблем - уважени са всичките.
При маркирането (без смяна на застрахователя) отбелязват - 'неотстранени щети по уведомление номер....'....
gh0s7r1d3r, ако знаеш как искам и аз да работя на тази схема, но не става с "Булстрад".Там се признават до 3 щети на година без протокол, а редовно си ме дерат или жулят пред входа.Кажи моля те при кой застраховател си.
Toyota Auris, 2007, 90hp, D4D

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 08 Юли 2011 11:18

Навярно въпроса е към мен....
Аз съм към Уника, но колега в Алианц също няма проблеми...
Навярно това лято все пак ще отида да си оправя 7-те детайла, че още не съм ходил в сервиза, а наближава времето за новата застраховка...

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 08 Юли 2011 12:14

Седмица преди да изтече каското ми ожулиха бронята в един МОЛ - била е бяла кола, но коя не е ясно (въпреки, че има камери - никой не прояви интерес). Та минах през ДЗИ да питам дали да я завеждам или да оставя след подновяването на полицата и докато си говорих с мацката на завеждане щети, вече беше минал един младеж снимал и описал всичко и за 10 мин. вече имах възлагателно писмо. Понеже ги накарах да ми препоръчат сервиз относително близо до нас и в който не бях ходил, реших да погледна отзиви в нет-а, Всичко Хубаво, ама много се било чакало. Та отивам да видя за кога да запиша час и докато си говорих (ще излезе че съм много приказлив... tongue.gif ) с шефа на сервиза го питам, абе понеже колата ползвам всеки ден не може ли да оставя само задната броня. За 5 мин. я свалиха (кадърно и внимателно), и след два дни отидох да я сложат - даже ми бяха боядисали сензорите на парктроника (че един некадърник с две леви ръце ги беше мацал със спрей :whistle: ). Цвета е 100 % идентичен, еинствено личи новия ненадраскан лак, ама като мина през Kiki мисля, че нищо няма да се вижда. Та за първи път се почувствах като бял човек - пълно съдействие в ДЗИ (трета щета не по моя вина, но само за една имах въможност да заведат регрес) и без да ме карат да се чувствам виновен или да се налага да се лъжем. :thumbsup:

А и сервиза -ИВЕЛ 2 препоръчвам горещо - много точни и внимателни, чудесно свършена работа!
Изображение

kaloyanko

Мнение от kaloyanko » 08 Юли 2011 13:12

Slowtraveler, благодаря, много полезна информация, поне за мен.Октомври месец ще видим къде ще се застраховаме.
Toyota Auris, 2007, 90hp, D4D

zastrahovani

Re: ЗАСТРАХОВКИ - ПРОБЛЕМИ

Мнение от zastrahovani » 20 Авг 2013 10:30

Преференциална правна защита за застрахованите

https://www.facebook.com/pages/Застрахо ... 4411517795

zastrahovani@gmail.com
GSM:0878973751

Аватар
ss_mitko

Мнение от ss_mitko » 06 Окт 2013 11:39

Да кажа и аз мнението си. Много съм доволен от ДЗИ. Имах драскотини на предната и задната броня, отидох да ги заведа като щета. За 10мин. ми описаха щетите и даже ми включиха и заден десен калник за пастиране. Дадоха ми възлагателно писмо за 1000лв. в доверен сервиз на ДЗИ. Записах час в сервиза оставих колата и след три дена си я взех готова.При взимането приемчика ми каза, че калника е боядисан не е могъл да се оправи с пастиране. Отделно са ми боядисали и задна дясна врата която не беше описана в щетата (там имах драскотини от храсти). Като подписвах протокола за приемане видях, че всичко е излязло 590лв.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 06 Окт 2013 14:19

А пък аз миналата седмица се борих със застрахователя...
Някой с нещо високо (джип или микробус) явно при маневра ми бе ожулил задната броня и калник. В градската експлоатация имаше и няколко други дреболии (докоснато при разминаване огледало, заради което черупката имаше следи от досега с друга боя), та отидох да ги опишат...
Описаха всичко, избрах сервиз и т.н.
След няколко седмици звъннах в сервиза да проверя дали са получили възлагателно писмо.
Всичко били получили, и щели да ремонтират всичко, но ремонта на задната броня трябвало да си го платя сам?!
Защото повредата била описана при сключване на застраховката :)
Попитах застрахователя кога точно е описана повредата...
Защото автомобила е застрахован от нов единствено и само при тях без прекъсване.
Т.е. или са описвали някога повредата без да я ремонтират, или не е имало повреда...
И в двата случая - те са на 'пангара'...
След 5 минути бе върната правилната информация - покриват си всичко :)

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 07 Окт 2013 16:15

и аз миналата седмица ходих до Алианц, 4 врати + преден капак + капак резервна гума + 50% за нова гума laugh.gif половината щети са от март месец, но сега всичко наведнъж, бая ще се изръсят tooth.gif зимата пък как ми платиха една капачка на фронтгард-а за 200 и кусур лева не знам. хем искаха парче, а аз нямах, щото е открадната, и пак одобриха щетата...абе с две ръце съм за Алианц, сериозна компания biggrin.gif

grumpy
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 7 пъти

Мнение от grumpy » 11 Окт 2013 15:19

Здравейте, колеги! И аз да се включа по темата. Миналата година като купувах колата от Карком въпреки, че е обявено, че Тойота работи с Алианц, Армеец, Бул Инс, Булстрад, ДЗИ и Лев Инс, трябваше да избирам само между Алианц и Армеец. Избрах Армеец поради една или друга причина ( местоживеене biggrin.gif и др.) И учудващо за мен нямах никакви проблеми с тях. Няколко щети (все ударена паркирана :censored:). Аз много исках в ДЗИ, тъй като ги бях използвал 5-6 години - никакви проблеми, винаги коректни. Сега от Тойота ми казаха, че нещо не са се разбрали с Армеец и InchCape ми предлагат Булстрад или Алианц. Баща ми използва Алианц за своята Корола вече 7 години и е много доволен от тях. Натам съм се насочил и аз. Малко по-скъпи са, но се надявам да си заслужава. Булстрад въпреки, че излизат по-евтино имат клауза за до две щети без протокол от КАТ, което ме дърпа много от тях.
Последният път като ходих за такъв протокол(намерих колата ударена пред блока) имах усещането, че не се намирам в институция, а в кварталното кафе. Направо си почнаха да ми говорят на ти, да ме убеждават, че нямало смисъл, че, забележете, само мастилото, което щял да използва и времето, което щял да отдели били по-скъпи от щетата...Да не продължавам, че се ядосвам...
Та аз лично препоръчвам ДЗИ, Алианц и Армеец в този ред.
Hope is the worst of evils for it prolongs the torments of man!

donkatomicina

Мнение от donkatomicina » 20 Яну 2014 15:04

Здравейте, аз пиша, за да ви помоля за съвет. Моето Ярисче е застраховано в Армеец, тъй като ми беше препоръчана като една от най-надеждните застрахователни компании за момента, всичко изплащали, не правели проблеми, не се заяждали и т.н. В края на миналата - 2013та - година колата ми беше ударена на фирмения паркинг, не знам по какъв начин, но има вдлъбнатина на вратата, драскотина (дълбочка) и малко на прага. Заведох щетата, при което след това ми беше отказана с довод, че направената щета се е случила при движение. Естествено, че е имало движение, 2 неподвижни обекта няма как да се ударят. Пишеше нещо от сорта, че драскотината била вертикална, а аз все я гледам и се чудя дали правят разлика между вертикално и хоризонтално. Както й да е, предположих че понеже беше краят на годината, са искали да поспестят някой лев, пък и аз бях писала ремонт в доверен сервиз, може би ако бях избрала по експертна оценка, щяха да ми изплатят някой лев, за да си оправя вратата. Така или иначе ремонтът няма да ми излезе много - предполагам към 150лв., но някак не е честно при положение, че съм платила 550 за каско, сега да си платя от джоба си. Сега мисля да подам възражение, но досега не ми се е случвало и исках да попитам, ако някой знае, дали трябва предварително да съм си написала молбата или те ще ми дадат някаква бланка на място. Също така да питам за съвет какво да пиша, въпреки че в предната молба си бях описала, че работя в производствено предприятие и през служебния паркинг минават всякакви колесари, камиони и тем подобни със всякакви стърчащи неща от тях, мога ли да знам какво точно е причинило щетата, как очакват да го обясня?! Благодаря ви предварително за отделеното внимание :)

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 20 Яну 2014 16:09

Хм, досега никога застраховател не ми е отказвал ремонт на автомобила... Виж обаче Армеец са ми отказвали 'на първо четене' обезщетение по друга застраховка (за пътуване)...
Абсолютно глупав отказ. При което написах официално възражение (свободен текст) в които точка по точка им разяснявам къде не са прави. Платиха всичко до стотинка (бе над 800лв)...
Но при разговор с приятели в застрахователния бизнес споделиха, че това е редовен номер на Армеец да откажат първоначално - ако мине номера - мине...
Затова там застраховам САМО по изключение - ако застраховката не я предлага друг застраховател (за съжаление има такива)...

Аватар
CelicaSf

Мнение от CelicaSf » 20 Яну 2014 16:24

Аз правя винаги в Армеец каското, защото досега никога не са отказвали да ми платят щета, а съм имал 2 подобни на твоята от паркинг. Просто веднага звънкам на мобилната група и всичко е точно. Изплатиха ми ги и двете без никакви проблеми.

Публикувай отговор