Авенсис 1.8vvti автоматик, вибрации на D и R

n1k

Авенсис 1.8vvti автоматик, вибрации на D и R

Мнение от n1k » 28 Сеп 2013 03:21

Здравейте колеги,

Карам Авенсис 1.8vvti 2007 автоматик и от известно време започнах да забелязвам вибрации в купето на D и R при наисната спирачка, след потегляне изечезват. Смених тампоните на двигателя и кутията, общо 4 на брой, вибрациите намаляха, но не изчезнаха, маслото на кутията е сменяно сравнително скоро, по информацията която имам за автомобила,. Въпроса ми е, това нормлно ли е, вибрациите не са силни, но за да ги забележа значи ги има, преди съм карал бензин, ръчна кутия и няма подобно нещо..ако някой има подобен автоматик, или се е сблъсквал с такъв проблем ще съм благодарен за съвет. Има ли смиъл да подължавам да търся каква може да е причината, автомобила е на 140к, други проблеми няма като цяло, автоматика бих казал че е пъргав даже при първоначално ускорение и се държи много добре.

Благодаря!
Поздрави

belchev

Re: Авенсис 1.8vvti автоматик, вибрации на D и R

Мнение от belchev » 28 Сеп 2013 08:33

Виж спирачните дискове. Може да имаш крив.
AVENSIS kombi, 2001, D4D.

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 28 Сеп 2013 10:45

Какви спирачни дискове при спрял автомобил, вибрация може да има от ниски обороти или ударен ауспух/залепнала "леща". Тампони са последното нещо за съмнение ако не е имал някакъв по сериозен удар, дано си запазил оригиналните. Ето как човек като се вторачи в нещо и бърза или не слуша губи доста пари, като знам колко струват тампоните..

n1k

Мнение от n1k » 28 Сеп 2013 12:50

мехаННика написа:Какви спирачни дискове при спрял автомобил, вибрация може да има от ниски обороти или ударен ауспух/залепнала "леща". Тампони са последното нещо за съмнение ако не е имал някакъв по сериозен удар, дано си запазил оригиналните. Ето как човек като се вторачи в нещо и бърза или не слуша губи доста пари, като знам колко струват тампоните..
Благодаря за отговора. Относно тампоните, не ги запазих, два от тях бяха скъсани, тези които сложиха сигурно не са оригинални, трудно ги намерхме, но пък са нови, времето ще покаже дали са читави.. За ауспуха, ще проверя дали е ударен някъде,.. за "залепнала леща" би ли ми дал повече информация какво се има предвид или поне какво да попитам този който ще проверява за такъв проблем.

Възможно ли е да има по-малко масло от необходимото в автоматика и от там да вибрира? Или ако беше така компютъра щеше да го вкара в авариен режим отдавна? Това се сетих също като хипотеза...

мехаННика
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от мехаННика » 28 Сеп 2013 13:32

"Леща" е жаргонно наименование за сферична гарнитура по изпускателната система, съединение което позволява движение на тръбите една спрямо друга. Маслото се проверява лесно на равно място със запален мотор и лоста на паркинг.
Последно промяна от мехаННика на 28 Сеп 2013 23:00, променено общо 1 път.

n1k

Мнение от n1k » 28 Сеп 2013 17:22

Мерси, разбрах вече какво да проверя. Иначе на P няма вибрации.

n1k

Мнение от n1k » 01 Окт 2013 22:48

Колеги, проблема се оказа единия от четирите тампона, този на скоростната кутия, от страната на водача, оказа се, че не е сменен само този тампон, останалите 3 са сменени... Явно не съм разбрал кои точно са сменените до сега тампони,..

Проблема в момента е, че немога да намеря такъв тампон, освен в сервиза на дилъра на тойота във Варна, на х2+ цена.

Ако някой може да ме посъветва от къде да го намеря освен от дилъра, ще съм благодарен.

Днес проверих при колегата от форума "Toyota forever" оказа се, че и той неможе да го намери.

Н

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 01 Окт 2013 23:05

Ако Пешо Гумичката от кварталната работилница не може да ти го направи за 10 лв., нямаш друг вариант освен официалния сервиз. unsure.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 01 Окт 2013 23:27

zi_zi_top написа: Пешо Гумичката
laugh.gif tooth.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

n1k

Мнение от n1k » 02 Окт 2013 00:01

:) ок момчета, .. като цяло гледах по-серозно на форума, има хубави и полезни постове, определено,.. неискам този да не е такъв.

Балгодаря

Аватар
stany68

Мнение от stany68 » 04 Окт 2013 21:21

n1k написа:Колеги, проблема се оказа единия от четирите тампона, този на скоростната кутия, от страната на водача, оказа се, че не е сменен само този тампон, останалите 3 са сменени... Явно не съм разбрал кои точно са сменените до сега тампони,..

Проблема в момента е, че немога да намеря такъв тампон, освен в сервиза на дилъра на тойота във Варна, на х2+ цена.

Ако някой може да ме посъветва от къде да го намеря освен от дилъра, ще съм благодарен.

Днес проверих при колегата от форума "Toyota forever" оказа се, че и той неможе да го намери.

Н
Здравей,колега.И аз имам подобен проблем.Сподели моля как установиха ,че тампоните са за смяна ?????? Благодаря предварително,че нещо съм се филмирал с това тресене в колата.

n1k

Мнение от n1k » 05 Окт 2013 23:33

Здрасти колега,
Събрах няколко мнения на препоръчани майстори, всички казаха, че това е проблема, като двама посъветваха да не се занимавам и да карам така, за сега това и правя :) и не съм сменил въпросния тампон. Иначе, ако наблюдаваш тапона под възд филтър е точно, докато някой друг включва на D или R, ще забележиш как леко мръдва напред 1-2мм, а не трябва да е така, трябра да обира вибрации настрани, а не да мърда напред, това било показателно, така разбрах. Ако ме подразни за напред ще го сменя, за сега не смятам.

Аватар
stany68

Мнение от stany68 » 06 Окт 2013 12:39

n1k написа:Здрасти колега,
Събрах няколко мнения на препоръчани майстори, всички казаха, че това е проблема, като двама посъветваха да не се занимавам и да карам така, за сега това и правя :) и не съм сменил въпросния тампон. Иначе, ако наблюдаваш тапона под възд филтър е точно, докато някой друг включва на D или R, ще забележиш как леко мръдва напред 1-2мм, а не трябва да е така, трябра да обира вибрации настрани, а не да мърда напред, това било показателно, така разбрах. Ако ме подразни за напред ще го сменя, за сега не смятам.
благодаря,ще го пробвам.Наистина при мен тресенето е мноого видимо точно при въздушния филтър,въпреки че преобладаващите мнения са за това,че може да едал фира тампона от другата страна,който бил маслен и първи си заминавал.А дали е така,кой да каже...:)

Публикувай отговор