Колеги здравейте,
Имам голям мерак да изкарам този месец книжка за категория А, над 24 съм , въпроса ми е -
Можете ли да препоръчата школа , която да кажем поне ще ме научат да карам. Пари съм заделил за тази инициатива.
То сезона свърши , така че мотор чак напролет - искам книжка да взема сега.
Споделете мнение , любители на двуколесните.
Поздрави.
Категория А в София
Re: Категория А в София
Първо трябва да провериш как стои въпроса с категорийте. Аз изкарах миналата година точно преди промените в закона и сега имам "А" категория. В момента са разбити на А1, А2 и т.н. Не знам дали можеш да изкараш директно най-високата или първо трябва да изкараш А1, А2 и т.н.fishwet написа:Колеги здравейте,
Имам голям мерак да изкарам този месец книжка за категория А, над 24 съм , въпроса ми е -
Можете ли да препоръчата школа , която да кажем поне ще ме научат да карам. Пари съм заделил за тази инициатива.
То сезона свърши , така че мотор чак напролет - искам книжка да взема сега.
Споделете мнение , любители на двуколесните.
Поздрави.
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
Здравей,
По закон трябва да имам повече от 24 , ако искам директно да карам със А.
ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПРАВОСПОСОБНОСТ A
Кандидатът за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория „А” трябва:
- да е на възраст не по-малко от 24 години или:
а) 21 години за придобиване на правоспособност за триколесни МПС с мощност, превишаваща 15 кВ;
б) 20 години, когато кандидатът притежава свидетелство за управление на мотоциклет от категория „А2” от не по-малко от две години;
- да отговаря на изискванията за физическа годност, определени в Наредбата по чл.152а ЗДвП;
- да е завършил основно образование.
Ти къде изкара ? Как беше курса ?
Поздрави.
Кандидатът за придобиване на правоспособност за управление на МПС от категория „А” трябва:
а) 21 години за придобиване на правоспособност за триколесни МПС с мощност, превишаваща 15 кВ;
б) 20 години, когато кандидатът притежава свидетелство за управление на мотоциклет от категория „А2” от не по-малко от две години;
- да отговаря на изискванията за физическа годност, определени в Наредбата по чл.152а ЗДвП;
Поздрави.
Celica 1995, 1.8 7AFE
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Мога да ти дам номера на моя инструктор при който взех А кат преди 7-8 години, а имам и една пистова шестстотка чудесна за първи мотор. Продавам го защото взех 750сс.
Колеги колко е продължителността на курса и горе-долу какви пари излиза в София, че и аз съм мераклия нещо в последно време.
Аз си взех някакъв ваучер (беше за 300 лв.) и карах на 125-ца четиритактов, който беше лек и удобен за каране. Сега обаче ти ще трябва да караш на 600 кубиков. Аз можех да карам много преди да взема категорията, така че ми беше все едно къде ще карам, просто търсех изгодна цена. Като забележка към школата имам единствено, че не ни пуснаха да караме на градско преди изпита, а само на полигон. Принципно е хубаво да се изтренира маршрута и на градско, но до колкото знам повечето школи практикуват по този начин, защото иначе им идва скъпичко за всеки 1 курсист да правят градско каране. Иначе за полигона няма проблем, можеш да си караш докато се чувстваш подгтовен. Школата е тази:fishwet написа:Здравей,
Поздрави.
http://www.avtokurs.bg/avtoshkola#A
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Колега, в този форум ще ти е малко трудничко да получиш подробна информация.Влез в motoforum-bg.com или motoforum.bg ,там има много за четене,членовете са доволно услужливи към новите попълнения.По темата-на Хладилника до бившето СБА има читава школа,всъщност са няколко на един полигон,но тази я държат баща и син бивши мотосъстезатели,за съжаление не помня имена.Тази,която няма да те научи на нищо и ще ти скъса нервите,се казва I-Drive(полигона е до битака).Оферират по-ниска цена(ок.380лв есента на 2012),която ще ти излезе през носа впоследствие.За подробности в мотофорумите има специална заключена тема.
Успех!!
Успех!!
Toyota RAV4 2.2D4D