Водна помпа за Рав4

radka_rashkova

Водна помпа за Рав4

Мнение от radka_rashkova » 20 Сеп 2013 17:18

Здравейте на всички форумци smile.gif
Преди около година си купих Тойота Рав4 Д4Д 2004г. ,понеже я купих от Тойота със гаранция и съответно автомобила бил обслужен ( за това колко е обслужен е друг въпрос). Та сега ми предстой смяна на ангренажен ремък + ролките. вече колата ми не е гаранционна и питах един монтьор " приятел на приятел" и той ми съобщи ,че трябва да сменя и водна помпа. Аз останах много учудена защо трябва да я сменям при положение ,че не тече , не вие и т.н. ,но от това което ми каза е ,че веднъж като я свали помпата за да смени ремъка щяла да започне да капе ohmy.gif . За това ви моля за помощ , кажете моля в комплект ли се сменя водна помпа с ангренаж и ролки . Преди това съм карала и други коли(не японски) и съм си ги поддържала, сменяла съм какво ли не , но това направо ме хвърля в дълбок размисъл .

memorex

Re: Водна помпа за Рав4

Мнение от memorex » 20 Сеп 2013 19:08

Прав е майстора.По -добре я смени сега.Така е вече консуматив се води и освен това си е и слабо място за модела.
Цената не е фрапираща.Мисля да беше около 200 лв.Успех

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 21 Сеп 2013 07:52

memorex написа:Прав е майстора.По -добре я смени сега.Така е вече консуматив се води и освен това си е и слабо място за модела.
+1 :thumbsup:
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
martod

Мнение от martod » 21 Сеп 2013 09:01

memorex написа:Прав е майстора.По -добре я смени сега.Така е вече консуматив се води и освен това си е и слабо място за модела.
Прав е, ама друг път .. biggrin.gif
Водната помпа не се сменя защото при смяна на ремъка се сваляла и после при монтажа щяла да текне .. laugh.gif
Напротив, на този двигател за да свалиш водната помпа,първо трябва да махнеш ангренажа ..
Помпата се сменя точно за да се избегне тази процедура, при евентуално протичане .. smile.gif
Цената и е от 100 до 200 лв. biggrin.gif неприятното е, че можеш да вземеш грешната помпа, защото се ползват 2 вида, за това задължително по ВИН номер трябва да се пазарува ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

radka_rashkova

Мнение от radka_rashkova » 23 Сеп 2013 10:10

martod написа:
Прав е, ама друг път .. biggrin.gif
Водната помпа не се сменя защото при смяна на ремъка се сваляла и после при монтажа щяла да текне .. laugh.gif
Напротив, на този двигател за да свалиш водната помпа,първо трябва да махнеш ангренажа ..
Помпата се сменя точно за да се избегне тази процедура, при евентуално протичане .. smile.gif
Цената и е от 100 до 200 лв. biggrin.gif неприятното е, че можеш да вземеш грешната помпа, защото се ползват 2 вида, за това задължително по ВИН номер трябва да се пазарува ..
Ако наистина не нужно да се сваля водната помпа за да се смени ангренажа ,това ще ми е най-добрия вариант smile.gif. , защото водната помпа си е ок. От друга страна пък тя играела ролята на паразитна ролка , което не знам дали е така . hmm.gif

Аватар
martod

Мнение от martod » 23 Сеп 2013 14:34

radka_rashkova написа: Ако наистина не нужно да се сваля водната помпа за да се смени ангренажа ,това ще ми е най-добрия вариант smile.gif. , защото водната помпа си е ок. От друга страна пък тя играела ролята на паразитна ролка , което не знам дали е така . hmm.gif
Ами наистина не е нужно да се сваля, защото тя е зад ангренажа, но от друга страна както си е сега ОК, след 10- 20000 км. не се знае как ще е, smile.gif а тогава за да се смени, пак ще трябва да се сваля ремъка ..
Точно от тази гледна точка се сменя превантивно, даже уважаващите себе си производители я включват винаги в ангренажните комплекти .. wink.gif
Изображение
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Публикувай отговор