Отново за VVTi и маслото (заводски дефект)
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: Гори масло - toyota avensis
Сложи си хубаво масло. Най-вероятно си попаднал на менте. Е, има вариант и двигателя ти да е за ремонт, но пробвай първо с друга марка масло, но истинска, да видиш пак ли ще го губи и после се вкарвай във филма ремонт.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Така ... пропуснах да кажа, че проверих маслото някъде 2 часа след като я бях карал доста време - двигателят все още беше горещ - не знам дали оказва влияние това. Утре сутринта ще проверя какво е положението на изстинал двигател.
След последната смяна на масло не съм доливал .....
Какво масло да сложа? Да отида в сервиз на тойота и да пробвам с тяхното?
След последната смяна на масло не съм доливал .....
Какво масло да сложа? Да отида в сервиз на тойота и да пробвам с тяхното?
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Когато мериш ниво на масло, го мери винаги по един и същ начин - на горещо или на студено. Иначе ще имаш разлики в отчитането. Маслото го купувай от официалните вносители на марката, за да знаеш, че не е менте. За марки е много относително, въпрос на вкус е. Аз съм карал и от маслото, което продават в сервиза, както и с Мотул, а сега с Енеос и нямам забележки. Така или иначе са идентични като харектиристики.
Прочетете правилата на форума!
Така, проверих я тази сутрин и си е на долната чертичка... лоша работа.
Мисля утре да се обаждам в тойота и да запазвам час за смяна на масло и да видим какво ще стане.
Мисля утре да се обаждам в тойота и да запазвам час за смяна на масло и да видим какво ще стане.
- Lakokara4a
Не съм от капацитетите, но едва ли две седмици ще го издуха... По-скоро би трябвало да гори по малко в началото, освен ако не е станала някаква сериозна повреда. Не вярвам и да е от маслото. От сервизите казват, че е нормално да гори литър и половина-два на 10000 км. Та не изключвам и варианта да те върнат. Но пък казваш, че е проверено за течове и такива няма. Дано се окаже нещо дребно единствено мога да пожелая.
Тойота Корола Версо 2.0 D4D, 2003 декември.
- martod
Работата не е чак толкова лоша ..Нормално е за 5000 км. да ти изгуби 500 мл. масло, особено както казваш, че напоследък си пътувал на дълго и ако си я понастъпвал, няма какво да се чудиш, ами си долей масло и виж как ще е от тук нататък ..bubblebee написа:Така, проверих я тази сутрин и си е на долната чертичка... лоша работа.
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Значи само да си долея масло и да го следя, така ли?
Маслото е бая черничко .... не знам дали е нормално да е такова.
след като бръкнах в дупето и обрах саждите в ауспуха ето го резултата

Маслото е бая черничко .... не знам дали е нормално да е такова.

- Lakokara4a
Аз бих сложил масло и да наблюдавам още веднъж. Ако гори масло както казваш за още две седмици и да не е както сега пак ще е намаляло. В ауспуха и да бъркаш си е все тая според мен. Кола с турбина не може да не гори малко масло и все ще е мазничко
Но ако гори масло за такъв кратък период след доливането ще забележиш има ли го или е нещо друго...

Тойота Корола Версо 2.0 D4D, 2003 декември.
Честито колега :(
Проверяваш за течове още веднъж. Aко гарантирано няма -> предполагам двигател 1zz-fe?
Ако да, проблемът е конструктивен, а решението е смяна на бутала и сегменти, или на колата
. Всичко останало е преразход на време и пари. (личен опит)
В тойота го знаят много добре. В нашия и английския форум също има теми по въпроса.
Ако искаш някакви подробности пиши на лични.
Проверяваш за течове още веднъж. Aко гарантирано няма -> предполагам двигател 1zz-fe?
Ако да, проблемът е конструктивен, а решението е смяна на бутала и сегменти, или на колата

В тойота го знаят много добре. В нашия и английския форум също има теми по въпроса.
Ако искаш някакви подробности пиши на лични.
Avensis 1.8 vvti, 1zz-fe, 2002
"Мисълта без действие е мечта, действието без мисъл - кошмар." (Японска поговорка)
Е, тоя двигател не е мислен.
"Мисълта без действие е мечта, действието без мисъл - кошмар." (Японска поговорка)
- martod
То в което и да е дупе като бръкнеш и ще си изцапаш пръста .. laugh.gifbubblebee написа:
Долей си масло и си наблюдавай колата, не се занимавай с коминочистачески действия biggrin.gif разхода ти не е толкова стресиращ ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
Ако някой е правил ремонт на този двигател заради разход на масло, нека сподели какви пари горе долу излиза.
http://www.fapremove.com
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
Здрасти, излиза 1700-2500лв., В зависимост от това какво ще трябва да се смени освен бутала и сегменти и къдо го правиш.steich написа:Ако някой е правил ремонт на този двигател заради разход на масло, нека сподели какви пари горе долу излиза.
Дано при теб не се появи тази драма, ако колата е ремонтирана гаранционно може да минеш метър.
Avensis 1.8 vvti, 1zz-fe, 2002
Днеска ще ходя да долея малко масълце да видим колко ще вземе и след 2 седмици пак ще репортна ако има нещо.

Така
отидох до сервиза и ми доляха масло. Пое около 300-350 мл. Казаха ми, да проверя утре сутринта нивото как е .
едит: друго се чудя... не съм първи собственик на колата, дали има някаква възможност да проверя в ТМ ауто София дали е правен такъв ремонт на двигателя... гаранционно
отидох до сервиза и ми доляха масло. Пое около 300-350 мл. Казаха ми, да проверя утре сутринта нивото как е .
едит: друго се чудя... не съм първи собственик на колата, дали има някаква възможност да проверя в ТМ ауто София дали е правен такъв ремонт на двигателя... гаранционно
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Би трябвало да можеш да провериш всичко , което е правено по колата до този момент , а не само конкретно за този гаранционен ремонт. Щом колата се закара в сервиза , се записва абсолютно всичко , дори смяната на чистачки.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014