печка на Corolla Verso 2

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

печка на Corolla Verso 2

Мнение от ivobox » 06 Сеп 2013 20:10

здравейте, колеги,
оглеждам се за семейна кола, че увеличихме членовете на семейството happy.gif
В момента следя пазара за запазена Corolla Verso 2, дизелче.
Понеже и двама с жена ми сме кльощави happy.gif , за зимата си търсим колица с печка
Как мога да разбера дадената кола дали има такъв зимен пакет? По какво да се ориентирам?
Благодаря предварително!
Avensis D-4D, 2005, 116hp, TOYOTA
Yaris T Sport, 2003, 106hp, TOYOTA

Аватар
Yuli
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: печка на Corolla Verso 2

Мнение от Yuli » 07 Сеп 2013 08:27

Започни с това от къде е внесена. Понеже масово колите са италиански, печка няма да намериш. Ако си купиш кола дошла от централна Европа, може и да те огрее тази екстра, а за кола от скандинавските страни ще я имаш задължително, но без климатик. :thumbsup:
Изображение
Изображение

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 07 Сеп 2013 10:37

колега никъде няма стандартно печка,най-много да намериш вариант с подгрев,т.е. печка,която действа само при работещ двигател.пълноценна печка е винаги допълнителна екстра.като ориентир гледаш Webasto или Eberspächer,като първото е за предпочитане,задължително с дистанционно!
логично подобни изпълнения да се намират в по-студените страни-скандинавските,германия,австрия,швейцария,сев.италия.на немски се нарича Standheizung. wink.gif
Последно промяна от jim_beam на 07 Сеп 2013 10:40, променено общо 3 пъти.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

Мнение от ivobox » 07 Сеп 2013 10:38

:thumbsup:
така е. има и изключения, зависи от кой район е докарана.
моята королка, когато я взимах преди 6г беше италянка, но си има печка.
в този контекст трябва да мога да я позная като и вдигна капака, да позная къде се намира печока, ако има такъв smile.gif
а и да си призная нов внос не ме блазни много. по скоро ще търся някоя карана в БГ с регистрация. Най-добрия начин да познаеш колата е да видиш собственика cool.gif

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

Мнение от ivobox » 07 Сеп 2013 10:45

jim_beam написа:най-много да намериш вариант с подгрев,т.е. печка,която действа само при работещ двигател
точно такава търся biggrin.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 10 Сеп 2013 21:40

колега напр. в австрия почти всички дизели имат такава поне от 7-8год. насам.
при някои този подгрв е винаги вкл. без възможност за изкл.,екюто следи външна темп.,антифриз и др. и я управлява автоматично.бившата ми мазда6 беше с такъв подгрев,модел 2006.тойотите имат копче 'PWR Heat',поне моят рав е така,но и някои др. модели.
първия вариант има един голям недостатък-ако колата се кара на къси разстояния този подгрев за кратко време дефектира.тойота дава изрично указание да се вкл. тая функция само ако колата няма да се гаси мин.15 мин.някои модели са оборудвани с горелки Eberspächer,които са недотам надеждни и сдават багажа бързо.
аз съм с Webasto и за почти 7г. нямам ядове.
та състоянието на една такава стара система зависи от много фактори както казах. wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 12 Сеп 2013 10:55

ivobox - защо си се спрял на Корола Версо !? Карал ли си такава по-дълго време ??? Возията е доста компромисна според мен. За семейна кола със почти същите размери и доооооста повече комфорт е Авенсис 2.2 150к.с. комбито. Не се натрапвам или нещо, просто споделям, защото Версото си подрусва ... Докато Авенсиса е като облаче. Единствено ако ще имаш близнаци няма да стигне, но тогава и Версото няма да стигне - гаранция, защото приятел сега смени версото, поради двойна причина laugh.gif

Честито иначе, да сте живи и здрави и много щастие с малкия дзвер :thumbsup:

Аватар
ivobox
Обратна връзка:

Мнение от ivobox » 14 Сеп 2013 21:21

Благодаря, Мечо happy.gif
Принципно заради размера се оглеждам за ван. По-късо е от комбито с 30см, което ако си градко паркиране си е фактор.
На книга версото е 620л багажника, което е бая, поне на книга. Гледах го на живо-дребнее малко. Гледах и Тауран и на Зафирата багажниците - е това е вече багажник. Видимо е повече.
Имам едно предложение за Тауран от приятел, гледана кола, общо взето всичко каквото ми трябва, TDI 105кс, с печка, ама съм малко предубеден към вагена - просто съм им сърбал попарата.
Абе, не знам как едно време са се оправяли хората с жигулетата и москалите по 2 деца, сега сме се ожалили cool.gif
Ние си бяхме 2 деца и си пушехме с трабанта и багажа към морето, а сега какви са ни проблемите .... happy.gif

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 14 Сеп 2013 23:35

ivobox написа:...
Абе, не знам как едно време са се оправяли хората с жигулетата и москалите по 2 деца, сега сме се ожалили cool.gif
Ние си бяхме 2 деца и си пушехме с трабанта и багажа към морето, а сега какви са ни проблемите .... happy.gif
Алчни очи, братле!!! Това е проблемът. Навремето ходехме на море с един куфар цялото семейство, а сега 4 човека с 5 куфара и 3 пътни чанти... wacko.gif
На нас 70% от багажа, който носим остава недокоснат. blush.gif Ама да има..., че мое да потребе.

Много пъти съм обмислял варианта: компактен автомобил с неголям багажник за ежедневни нужди + багажник за тавана с руфрак, който да слагаш, когато ти е необходим по-голям багажник.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

kaloian1_g

Мнение от kaloian1_g » 15 Сеп 2013 10:51

Споделям казанато от zi_zi_top.Мислех си,че само при мен е така с багажа.Носим багаж все едно ще стоим 10 дни някъде, а всъщност отиваме за 3-4 дни и съответно връщаме по-голямата част от него непокътнат.А иначе по темата: ivobox преди близо една година избирах също като теб кола за семейството/с едно дете сме/.Изборът тръгна от Корола Версо през Авенсис комби и накрая Авенсис седан.Просто такава кола намерих.Иначе и аз се чудех ще ми стига ли багажника, как ще я паркирам, не е ли много голяма...е сега след близо година експлоатация мога да кажа,че изобщо не съжалявам – седана ми е достатъчен . Послушай Ме4оКуХ гледай и Авенсис комби освен Версо. Успех!
Изображение

degas71

Мнение от degas71 » 18 Сеп 2013 16:40

ivobox написа:Благодаря, Мечо happy.gif
Принципно заради размера се оглеждам за ван. По-късо е от комбито с 30см, което ако си градко паркиране си е фактор.
На книга версото е 620л багажника, което е бая, поне на книга. Гледах го на живо-дребнее малко. Гледах и Тауран и на Зафирата багажниците - е това е вече багажник. Видимо е повече.
Имам едно предложение за Тауран от приятел, гледана кола, общо взето всичко каквото ми трябва, TDI 105кс, с печка, ама съм малко предубеден към вагена - просто съм им сърбал попарата.
Аз като си избирах моето Версо първо ходих да гледам Зафира - много е тясна, опирате си ръцете с този до теб. Турана може да е много хубав, обаче никакъв дизайн - немеца все едно с теслата го е правил вътре. Избрах си Версо и въобще не съжалявам.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 18 Сеп 2013 18:24

Хм.... Не съм сравнявал сантиметрите на Зафира и Версо, но във Версото ми бе по-тясно отколкото в Зафирата..
Съгласен съм с Мечо за окачването - Версото ни друсаше повече от Зафирата...
Багажника му - по-малък (все пак Зафирата ни трябва за работа)...
А относно количеството багаж - какво да ви кажа - явно е всеобща болест... Последния път освен четирите куфара и безброй торби на почивката носихме кубето и китарата на сина (+ 2 котки :whistle: ).. boxed.gif bash.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Публикувай отговор