Toyota Celica T23 ?!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
krushev

Toyota Celica T23 ?!

Мнение от krushev » 16 Сеп 2013 14:37

Здравейте на всички съфорумци ,
от известно време съм се зазяпал по този модел . Изчетох почти всички теми по въпроса и пак имам 1-2 въпроса , на които само хора с такива коли и/или достатъчно грамотни и запознати могат да помогнат :
Видях , че има Facelift на модела след 2003 г. и доста го хвалят , като се твърди ,че имало някакъв евентуален дефект при мотора на тези преди 2003 г и сега бил отстранен ( май за сегменти ставаше въпрос) .., но може и да не съм разбрал правилно и за тва питам ако има още инфо по въпроса...?!
Другото е , че идеята ми е задължително да я оризиля( демек да и сложа ГИ ) , но при тези цени на бензина в БГ , просто няма друга алтернатива, особено ако искаш да караш малко повечко..?!
Покупката ми предстои , има хора , които след 20-дена заминават за Италия...поръчал съм да има 6 скорости , 143.кс. , със спойлера изпълнението ..и по възможност люк ..прави ми ,че почти никъде не срещам автомобил с люк / шибидах ?!! Или наистина са толкова редки , или изпълнението не е за Европа или ..не знам?! ( Идеи ? )
Наясно съм с горенето , вървенето , динамиката и всички други подобни (говорим за 1.8 143 кс.) въпросите са ми само относно това..на базата на вашия опит и дертове , за какво да гледам на пазара и към какво да се насоча с оглед на това ,че все още не е закупена и има избор ?! Не ми се иска да си взема нещо 6-7 хил. , да му сложа газ ( естествено Инжкция - BRC / Romano ) и след тва като тръгна да ми изскочат 100 разбирачи с изрази от рода " еми Ти що не взе.., еми Ти не знаеш ли ,че има проблем с..., еми да беше взел......) Благодаря от сега , дано да има повечко хора които да дадат обстоен и компетентен отговор по темата !!

Аватар
don_pepone

Re: Toyota Celica T23 ?!

Мнение от don_pepone » 16 Сеп 2013 23:48

И аз ще следя с интерес темата понеже доста сериозно следя пазара на този модел.
Извинява се на колегата че му ползвам темата,ноимамедно питане. Имали и ако има къде е копчетоза включване на ESPто на селиките и ако няматакова копче, как да разберадали има ESP без да сее опитвам да се добия mellow.gif

atanaspavlov

Мнение от atanaspavlov » 17 Сеп 2013 01:06

Колега аз карам Т23 143к.с. 2000г. и да понагоряват масло 1-1,5 на 10 000км с газов инжекцион и няма абсолютно никакви проблеми с газта 950лв е инжекционът на моята, недей да се изхвърляш да слагаш за по 1200-1500лв инжекциони със смазване на клапани ли беше там някви допълнителни системи, който оскъпяват допълнително. Като цяло проблемите на моделът са с горенето на масло, но ти гледаш след 2003г. където липсва този проблем такаче няма какво да го мислиш толкова, ако тези хора който ще я купуват разбират от коли не би трябвало да имаш притеснения biggrin.gif .

krushev

Мнение от krushev » 17 Сеп 2013 12:40

Да , пропрочетох и на други места ,че тва с мазането и тем подобни..при ГИ идвало нещо безсмислица ..дано и така да се окаже в последствие е де.., въпреки всичко съм се насочил към възможно по-скъпа газова..само дето няма да има тва мазане . За маслото не ме тревожи т.к. по презумпция колите с ГИ си нагоряват масло . Остава ми обаче да разуча малко повече какви са плюсовете и минусите на модела от 2003 спрямо предишния ..дали са само двете стабилизиращи програми и там по централната конзола..или и има други разлики / подобрения ?!! Дано да се включи още някой и да опише нещата по-подробно ..та да се улеснят и будещите купувачи на модела...

Аватар
don_pepone

Мнение от don_pepone » 18 Сеп 2013 14:26

А случайно някой да може да ми отговори на въпроса за esp-то

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 18 Сеп 2013 14:51

don_pepone написа:А случайно някой да може да ми отговори на въпроса за esp-то
140-коньовия модел няма VSC и TRC, само T-Sport и GT(190 bhp) ... поне в UK.
Също на въпросите на колегата - след 2003 е променен само външния вид и шрифта на скоростомера. Стабилизиращи програми и преди и след фейслифта имаt само T-Sport и GT. В UK люк имат моделите с Premium Pack. Всички са със 6-степенни скоростни кутии, освен внесените от САЩ.

Аватар
don_pepone

Мнение от don_pepone » 18 Сеп 2013 23:39

Интересно защо пишат глупости по обявите.... А има ли опция да се поръча с ЕСП или е изключено и доколкото знам, не всяка ГТ и тспорт го има
Все пак ми е интересно как изглежда и къде се намира въпросното копче на Т23, пък била тя Т спорт или ГТ

Scott

Мнение от Scott » 19 Сеп 2013 15:20

don_pepone написа:Все пак ми е интересно как изглежда и къде се намира въпросното копче на Т23, пък била тя Т спорт или ГТ
Няма 'копче ЕСП'. Само тракшъна (TRC) може да се изключва, VSC не може.
Виж стр. 7 позиция 8.
http://www.toyota.co.uk/bv/bwaftersales ... CELICA.pdf

krushev

Мнение от krushev » 20 Сеп 2013 10:46

Добре..да видим сега...
Значи ,ако правилно съм разбрал...системите за сигурност VCS и TRC се слагам само на моделите T-Sport i GT ..с други думи на тези автомобили , които са над 143 кс. !? Правилно ли съм разбрал ?? Така ако си купя кола преди или след facelift-а все няма да ги има тези системи ако колата е 143 кс ?! Correct !???

Scott

Мнение от Scott » 20 Сеп 2013 12:43

krushev написа:...Така ако си купя кола преди или след facelift-а все няма да ги има тези системи ако колата е 143 кс ?! Correct !???
Да, имаш само ABS и EBD, което си е напълно достатъчно за автомобил 140к.с. с предно предаване. Не се заблуждавай, че Селиката (особено 140к.с.) е спортен автомобил, просто изглежда добре, върви задоволително и е сравнително икономична.

krushev

Мнение от krushev » 20 Сеп 2013 15:36

Да , благодаря много за отговорите...особено на колегата...!
Не , не се заблуждавам относно колата и вървенето ..., аз карам подобна от друга марка , освен това съм се качвал и на такава...та в общи линии знам за какво иде реч. Харесва ми визията и за сам човек си е доста удобна . Иска само газ , за да не ми се вижда непосилно ходенето до морето за събота и неделя примерно ..нещо непосилно. Но с тия седалки за пътуване около 2 часа е направо страхотно. Наистина са много удобни. 6-те скорости са си 6 скорости...и тн.. Вървенето ..е нещо много относително..не ми е за гонки ..така ,че ще свърши чудесна работа. Сега аз също доста се порових..и ето какво открих..пускам го тука с цел..ако някой друг след време търси и има същите въпроси..да съм и аз максимално полезен .
Разликите между тази от 99-2002 и тази след 2002(края) началото на 2003 са наистина минимални. Следващото поколение има почти само козметични промени..в предния капак , в броните , в задните светлини , в изписването шрифта за километража и подсветката на централната конзола.... както и формата на заборника на предния капак. Всичко друго.е....същото . Различават се , че новата е с 5 мм по-къса от старата и е олекотена с 30кг !! Всички други системи и неща по колата са идентични. Голямата промяна е ,че е оправено горенето на масло , което го има при повечето коли пред лифта . Нека сам всеки се прецени дали има смисъл да налива повече пари в лифта.. Аз лично за себе си съм разочарован от това...Не казвам ,че колата не ми харесва или ,че няма да си купя такава при първа възможност..напротив..това което го искам - отговаря..Надявах се само след доработката да има някаква по-усъвършенставаност... но явно са преценили ,че и така всичко е ОК ..
Благодаря пак за многото отделено време , дано и аз съм ви помогнал . !!

no_excuses_90

Мнение от no_excuses_90 » 23 Сеп 2013 17:13

krushev написа:Голямата промяна е ,че е оправено горенето на масло , което го има при повечето коли пред лифта .
Това от къде го разбра? Дали наистина е вярно? Видях, че из тоя форум хората го твърдят ама никой реално не е казал "аз имам фейслифта и не гори масло".

krushev

Мнение от krushev » 25 Сеп 2013 11:31

Тва..." Го прочетох .. " в в няколко списания и няколко други форуми...като Celica forum , Celica club ..и други такива ..Не съм разговарял с никой лично , ако това имаш на предвид...За мен аз си изясних всичко което ме вълнуваше. Сега остава само да намеря..Колата!! Че тази , заради която започнах всичко е изпуснах и някой..много се облажи. Но това му е бил късмета на него... Яд ме е само , като се наложи да продам моята и като знам как е поддържам..и като дойде някой да ми вади кусури...ама...и тва ще го преживея

Scott

Мнение от Scott » 26 Сеп 2013 12:09

no_excuses_90 написа:Видях, че из тоя форум хората го твърдят ама никой реално не е казал "аз имам фейслифта и не гори масло".
Горенето на масло не е общ проблем. Аз имах преди фейслифта (2001г.) и не гореше масло.

Draganesk1

Мнение от Draganesk1 » 20 Окт 2013 10:43

А аз знам , че този проблем с маслото го имат само първата година тези автомобили (демек само от 2000) От 2001 на горе са оправени .... карам същата модел 2001 не е facelift-a от 2 месеца и до сега имам към 2500 км и грам масло не е барнала ....

Публикувай отговор