Здравейте колеги моля за малко помощ.
Имам от десетина дена Тойота Корола Версо-1.6 бензин ,прави ми впечатление че съединителя отделя много горе.
Означава ли това че скоро ще трябва да го сменям,или търпи някакъв реглаж.
Предварително Благодаря на всички !
Колата е 2003 г.
Тойота корола-Съединител
Re: Тойота корола-Съединител
Здравей колега.До колкото знам се пробва по тоя начин.Дърпаш ръчна спирачка и влючваш 3та предавка.В това положение отпускаш съединитела плавно и подаваш газ все едно ще потегляш.Ако колата изгасне значи има още хляб в съединителя,ако пробоксува почваш да мислиш за съединител.Иво 76 написа:Здравейте колеги моля за малко помощ.
Имам от десетина дена Тойота Корола Версо-1.6 бензин ,прави ми впечатление че съединителя отделя много горе.
Означава ли това че скоро ще трябва да го сменям,или търпи някакъв реглаж.
Предварително Благодаря на всички !
Колата е 2003 г.
TOYOTA AVENSIS 1.8 129 PC
-
- Благодарил/а: 27 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Re: Тойота корола-Съединител
Може да се направи подходящ реглаж - ако скоро обаче продължи да се вдига педала значи му идва времето и скоро ще го разбереш нагледно като буксуване. Нищо чудно така да си е регулиран и да има много живот в него. Ако се задържи на по-ниския реглаж- карай спокойно докато не започне да се вдига пак.
-Освен че карането с висок съединител може да ускори скапването на лагера и изпилването на феродовия диск.
-Освен че карането с висок съединител може да ускори скапването на лагера и изпилването на феродовия диск.
Toyota Corolla E11 1,3; Yaris SCP90 1,3 VVTI; Auris E15 1.33 VVTI;