Ако си от София мога да ти взема едно читаво масло на тънки пари. Литъра се връзваше на около 6 лева, бутилирано е не е наливно. След като имаш такъв разход на масло и нямаш време и пари да я правиш тогава отиваш на евтино и що-годе качествено 10W-40 като алтернатива.quattro4x4 написа:Гледах едно масло в Кауфланд ! Предназначено за дизелови двигатели какво ще ме посъветвате понеже нямам много пари за скъпо масло а тя ми лови 7 кила ??Вече е на 284 000 км ?
Сдобих се с Toyota Corolla 2.0d
-
Re: Сдобих се с Toyota Corolla 2.0d
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
-
Така е най - добре ! А след като е на 284 000 км освен като сменя маслото какво други трябва да гледам нещо горивни филтри през колко време се сменят защото не съм карал дизел до сега и искам да си я подържам и да изкара още доста ! : ) ?scorpion написа:Колега,
Освен масло ще трябва и маслен филтър да смениш (предполагам е предвиден като разход). Ако ли не, най-добре в някой близък сервзи/център за смяна на масла провери колко ще ти излезе и си го сменяй там заедно с филтъра, ако е изгодно Въпросът е да е 10W-40, което е за твоя ДВГ.
Безаварийно каране !
-
Добре .... ! А понеже вече е на 284 000 км какво трябва да гледам за да си я подържам и да ме слуша тъй като не съм карал никога дизел ! През колко време се сменят там горивни филтри и освен маслото за какво друго трябва да се грижа за да ме слуша още дълго времее !?? Благодаря предварително нов съм и не съм много на ясно ! 2.0 d чист 72 коня ! Карам я не повезе от 3 хиляди оборота !
-
- Получена благодарност: 1 път
Най общо казано : масло, маслен филтър на 10,хил.км или една година - което настъпи първо. въздушен филтър заедно със смяната на маслото. горивен (ако има такъв - не съм запознат) на 30 хил.,
филтър климатик (ако има такъв) на 1 г....
безаварийна експлоатация!
филтър климатик (ако има такъв) на 1 г....
безаварийна експлоатация!
-
Здравей те от вчера и аз станах собственик на тойота корола 2,0д 2001г. Та изкам да попитам колко доло горе ще ми излезе обслужването : тоест ангренажен ремък ролка1 ли е 2ли са филтри горивен маслен въздушен филтър зае климатика и най вече какво масло да си взема
-
Ако не се лъжа отиваш на 2 ролки + ангренаж+ водна помпа. Масло си вземи нещо хубаво 5W-40, марка не ти казвам че е пълно с ментета. Масления филтър и горивния някакъв по-читав, тези за въздуха и климатика може и по-евтини защото каквото и да сложиш ще стане на трътка за норматив (по-добре сменяй по-често).
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
Здравейте и аз от няколко дни имам тойота Корола комби, 2 дизел 90 коня от 2003. За първи път се качвам на тойота и дизел въобще . Досега все италианки.
Някой да каже относно обслужването й къде да ходя в София. Някое добро майсторче. Отделно питам и какви части да купия- ролки , ремци, водни помпи и т. н. и от къде? Какви марки купувате Вие, че те са много..., има прдават и комплекти дори.
Като това например:
http://www.autopower.bg/%D0%BA%D0%BE%D0 ... 68488.html
За маслото разбрах от темата по горе. Дайте едно мнение и съвет.
Утре ще я регистрирам и да знам след това къде да я карам
Мерси предварително!
Някой да каже относно обслужването й къде да ходя в София. Някое добро майсторче. Отделно питам и какви части да купия- ролки , ремци, водни помпи и т. н. и от къде? Какви марки купувате Вие, че те са много..., има прдават и комплекти дори.
Като това например:
http://www.autopower.bg/%D0%BA%D0%BE%D0 ... 68488.html
За маслото разбрах от темата по горе. Дайте едно мнение и съвет.
Утре ще я регистрирам и да знам след това къде да я карам
Мерси предварително!

Ще вмъкна и още един въпрос. Установих, че Не ми работи запалката . Как се сменя това. Имам предвид механизъма. Самата си запалки незнам дали работи, но май нещо не прави контакт вътре, пък и лампичките несветят в пепелника. Ако някой знае да ми даде някакво описание. Мерси