gena_bs написа: ↑21 Мар 2021 19:00
Темата е доста стара, но тъкмо затова има голяма вероятност да има реални мнения вече.
Молбата ми е колеги, които са ползвали конкретно синтетичните двигателни масла 10W40 или 5W40 на бензинови атмосферни мотори да споделят впечатленията си.
Естествено, не смятам да правя смените на интервал почти колкото остатъчния живот на двигателя.
стреляй смело!, ви у бургас поне имате магазин (нямаш 15лв еконт

),на мен от бургас ми го пратиха!, май там е централата .
аз съм дизел де ама то се тая бенз,дизел,маслото е масло + това е оказано че е за бенз и дизел ако не се лъжа ,аз съм турил 5в40 със смяна на 50000км естественно няма да чакам 50 щото егр буха яко сажди вътре и на 20 еися май месец съм планувал смяна ,
РАЗЛИКАТА: преди колата след дълъг преход когато спреш и минеш пред нея от решетката лъха яко жега, изгаряща жега със мирис на антифриз всеки знае за какво иде реч(препечен двигател със тънка миризма на течностии т.н),със политрона няма мирис на заврял антифрис и не такава изгаряща жега,аз лично турнах и добавката от 5олв къде е шишенце от 450гр. доколкото помня тя не е със вискозитет на мед за ядене или по-гъста ,ако беше гъста щях да я пропусна щото може и да трябва постоянно с нея .Течна е като маслото ако прави нещо го прави на база химия (нали уж заглаждала грапавините в цилиндъра за по-добра компресия ,не съм мерил коммпресия преди смяната и сега няма да меря нямам база сравнение)