Мнения за новата Корола
Мнения за новата Корола
Колеги моля за мнение за новата Корола с двигател 1.4 D-4D 90 к.с. Някой пробвал ли е ка се държи автомобила и изобщо някакви впечатления.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Re: Мнения за новата Корола
Предполагам, че като вървеж няма съществена разлика, но-о-о-о има много по-хубав дизайн, направо КРАСАВИЦА.
И по-важното 10 см по-дълга база, което със сигурност ще се отрази добре на комфорта.
Лично на мен много ми харесва и съм силно раздвоен между Королата и Аурис Туринг Спорт (комбито). След някоя и друга година като се появят на вторичния пазар може и да сменя Королката, макар че освен в дизайна не виждам кой знае какви предимства.
И по-важното 10 см по-дълга база, което със сигурност ще се отрази добре на комфорта.
Лично на мен много ми харесва и съм силно раздвоен между Королата и Аурис Туринг Спорт (комбито). След някоя и друга година като се появят на вторичния пазар може и да сменя Королката, макар че освен в дизайна не виждам кой знае какви предимства.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Georgepetrov137
Нова и държи и нови цени, както и аурис-а. И на мен ми хареса новото комби, но за малко отгоре може да се вземе авенсис.
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl
- zi_zi_top
Комбитата на Ауриса и Корола Е12 са със страхотната комбинация от достатъчно вътрешно пространство и сравнително компактни външни размери и оптимално междуосие (260 см), което дава добра маневреност за градски условия при сравнително добър комфорт за дълги пътувания. Като компромисите и в двете посоки са поносими. Точно затова много си харесвам моята Корола и трудно бих я сменил.
За съжаление при Ауриса комби облегалката на задната седалка не се регулира като наклон, както на Е12, а това е голяма екстра за децата, които се возят отзад.
За съжаление при Ауриса комби облегалката на задната седалка не се регулира като наклон, както на Е12, а това е голяма екстра за децата, които се возят отзад.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Отпред и отстрани е ок , но отзад не ми харесва ..Както винаги Тойота изостава с дизайна.
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
.... мъдро заключи той!SFINKS написа:Отпред и отстрани е ок , но отзад не ми харесва ..Както винаги Тойота изостава с дизайна.
SW20/AE86/AW11
- zi_zi_top
Това е въпрос на вкус все пак. На мен и Аурис Комби и Королата ми харесват и отвън и отвътре.
Някой има ли инфо къде се сглобява Королата?
Някой има ли инфо къде се сглобява Королата?
За нашия пазар - Corolla-та е турска сглобка.Auris - английска.Лично мнение - Corolla-та е много по-добра.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6
- Instruktor59@yahoo.com
И на мен Королата ми хареса малко повече - на гледане и на качествата, които може да се прочетат. Може и да са малко слаби 90 к.с., но не знам някоя друга фирма да вози 4 възрастни и багаж с 90 км/ч и разход под 4 л.Владислав написа:За нашия пазар - Corolla-та е турска сглобка.Auris - английска.Лично мнение - Corolla-та е много по-добра.
Багажникът ми изглежда толкова по-голям от моя (2001), че който иска, може да сложи малка газова бутилка или елементи от системата с Браунов газ и пак да си има място. (Това в случай, че някой в България наистина знае какво и как да монтира на вече много сложните и финно настроени горивни системи...)
Шофьорската седалка се регулира по височина - много бързо и само със силата на четири пръста на лявата ръка, докато седя в нея... много приятно. Колата има почти всички технически функции, които си мисля, че трябва да има, включително подпомагане при тръгване по стръмен наклон - напред и назад.
Не знам защо Тойота не предлагат изкуствената кожа, която съм виждал още в началото на 90-те... Тя се мие с гъба и сапун, не запотява, не се плъзга, много трудно гори, направо изглеждаше по-добра от истинска кожа... Използваните сега текстилни покрития вероятно са много евтини за производство.
А най-необяснимо ми е защо ТМ Ауто не внасят Корола комби.
Каквото сам си направя, никой не може...
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
И аз я оглеждах докато избирах кола и да ви кажа съм силно впечатлен от вътрешното пространство. Нагласих си шофьорската седалка като за мен (аз съм 172 см) и отзад остана огромно разстояние между облегалката и задната седалка - от порядъка на 50 см, че и повече. Хубава е вътре, но леко се усеща, че е по-евтино изпълнение от Авенсис, да речем - има по-пластмасово усещане. Въпреки това е много добър избор. Аурис вътре не ми допадна никак.
Имах възможноста дасе кача на нея и да я пробвам колата е просто супер за класа си .Просто страхотен автомобил като дизайн и качество
- Not_active_user_1
Новите Корола и Аурис са много добри. Ако търсиш функционалност Аурис Туринг Спорт е твоята кола. Относно двигателя, винаги бих избрал хибрида. Не само, че е по-икономичен, но и екстрите са ти повече, вариатор, безплатен интернет и много други. Не на последно място получаваш върна на технологиите взети от Приус. Малко по-скъпа е, но цената си струва. 

-
- Получена благодарност: 1 път
Използвах възможността вчера да разгледам новата Корола и да поседна в нея и усетя духа и (за съжаление не съм я карал).
Дизайна от вън ми допада. Вътре дизайна ми хареса като разположение на прибори у управление с едно малко изключение: не ми допадат пластмасовите ивици с имитация на алуминий на таблото и на дръжките на вратите. Да стоят естествено, но се съмнявам дали няма да се надраскат и стоят грозно след известна употреба. Материалите са средно твърди и ми си струват качествени, като тавана и колоните са облечени не в текстителен материал, но стои елегантно и което е доста по-добре - може да се почиства безпорблемно при нужда. Седалката ми се струва малко по-твърда от тази на Авенсиса, малко по-тясна но обхваща по-добре тялото, т.е. страничната опора мисля е по-добра. Усещането е, че се стои някак си по-дълбоко и по-ниско в колата но аз не си играх много с настройките на седалката. Таблото е много приятно оформено, централната конзола с инфо-дисплея/навигация също. Волана е с малко-по-малък размер от този на Авенсиса, тапициран с кожа - удобен и приятен на допир. Твърдостта на съединителя беше изключително мека и приятна. Оценката ми за интериора като дизайн е по-добра от тази на настоящия ми Авенсис, както и мисля доста по-новаторска и добра от Авенсис 3.
Шофъорската врата не се затвори с характерното хлопване на Авенсиса, т.е. тук класа си казва думата, макат механизмите да се мисля едни и същи. Багажника обаче се отвори доста по-добре от Авенсиса, създавайки усещане за маса на капака. Багажника е доста голям и просторен, т.е. нормален за седан. Според мен шумоизолацията е далеч от тази на Авенсиса, защото повдигайки кората за резервната гума не видях поставени шумоизолиращи панели, както имам аз в колата си, т.е. на пода в багажното отделение и около резервната гума.
Стойката на автомобила е много приятна. Този беше със стоманени джанти и тасове но стояха доста добре. Отпред ми харесва дизайна, отзад е също стилен. Бялото много и отива. Беше обурдване с 1.6 безнинов двигател с цена 34 хиляди лева. Не знам колко би струвал автоматик със същото оборудване но като цяло и според мен автомобила си заслужава !
Дизайна от вън ми допада. Вътре дизайна ми хареса като разположение на прибори у управление с едно малко изключение: не ми допадат пластмасовите ивици с имитация на алуминий на таблото и на дръжките на вратите. Да стоят естествено, но се съмнявам дали няма да се надраскат и стоят грозно след известна употреба. Материалите са средно твърди и ми си струват качествени, като тавана и колоните са облечени не в текстителен материал, но стои елегантно и което е доста по-добре - може да се почиства безпорблемно при нужда. Седалката ми се струва малко по-твърда от тази на Авенсиса, малко по-тясна но обхваща по-добре тялото, т.е. страничната опора мисля е по-добра. Усещането е, че се стои някак си по-дълбоко и по-ниско в колата но аз не си играх много с настройките на седалката. Таблото е много приятно оформено, централната конзола с инфо-дисплея/навигация също. Волана е с малко-по-малък размер от този на Авенсиса, тапициран с кожа - удобен и приятен на допир. Твърдостта на съединителя беше изключително мека и приятна. Оценката ми за интериора като дизайн е по-добра от тази на настоящия ми Авенсис, както и мисля доста по-новаторска и добра от Авенсис 3.
Шофъорската врата не се затвори с характерното хлопване на Авенсиса, т.е. тук класа си казва думата, макат механизмите да се мисля едни и същи. Багажника обаче се отвори доста по-добре от Авенсиса, създавайки усещане за маса на капака. Багажника е доста голям и просторен, т.е. нормален за седан. Според мен шумоизолацията е далеч от тази на Авенсиса, защото повдигайки кората за резервната гума не видях поставени шумоизолиращи панели, както имам аз в колата си, т.е. на пода в багажното отделение и около резервната гума.
Стойката на автомобила е много приятна. Този беше със стоманени джанти и тасове но стояха доста добре. Отпред ми харесва дизайна, отзад е също стилен. Бялото много и отива. Беше обурдване с 1.6 безнинов двигател с цена 34 хиляди лева. Не знам колко би струвал автоматик със същото оборудване но като цяло и според мен автомобила си заслужава !