Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
emoto
Мнение
от emoto » 19 Авг 2013 18:21
Здравейте бъдещи колеги
оглеждам се за Corolla с бензинов двигател и попаднах на ето тази красавица:
http://www.cars.bg/c340236
Ще ходя да я видя, но ме притеснява луфта на предният капак - не знам дали е нормално да е толкова голям? Малко ме съмнява да се съгласят да я караме до сервиз, а аз гледам тойоти от скоро и не съм много на ти с автомобилите та ако някой забелязва нещо друго нередно ще се радвам да сподели

(тук там се забелязват наченки на ръжда, но това не ми прилича като повод за отказване от колата, а по-скоро като повод за пазарене)
emoto
-
Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Мнение
от Kiki » 19 Авг 2013 19:10
Кола на 11 години карана в Италия да е на 91 000 е чудо голямо.
Ако е истинска сервизната история отиди в ТМ Ауто. Там ще ти кажат дали е на толкова километри.
Ако са истински, лично мен много ще ме учуди.
А и Корола на тези години за да има ръжда, значи е имало и удари.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Kiki
-
Yuli
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение
от Yuli » 19 Авг 2013 20:37
emoto написа:Здравейте бъдещи колеги
оглеждам се за Corolla с бензинов двигател и попаднах на ето тази красавица:
http://www.cars.bg/c340236
Ще ходя да я видя, но ме притеснява луфта на предният капак - не знам дали е нормално да е толкова голям? Малко ме съмнява да се съгласят да я караме до сервиз, а аз гледам тойоти от скоро и не съм много на ти с автомобилите та ако някой забелязва нещо друго нередно ще се радвам да сподели

(тук там се забелязват наченки на ръжда, но това не ми прилича като повод за отказване от колата, а по-скоро като повод за пазарене)
Това е от годините с проблема в 1,6 моторите с консумацията на масло. Дори да е на истински 90к, може тамън да се е проявил проблема и да са я оженили. Тия дето са карани истински са ремонтирани гаранционно, а ако ти се случи сега да влезеш във филма потърси темата, за да си наясно колко може да ти струва. За четирицифрени суми ставаше въпрос. Ако си потърсиш 1,4 от същия период може да си сигурен, че няма да гледаш този филм от "първия ред".
И ако е наистина с пълна сервизна история, както пише, нека да ти докажат, че е сменен блока, буталата и сегментите по гаранция или след това.

Yuli
-
emoto
Мнение
от emoto » 20 Авг 2013 00:15
Определено ме накарахте да се позачета малко и разбрах за какво става въпрос... но сега възниква логичният въпрос от коя година да търся корола за да имам по-малко проблеми? Бюджета ми е до 15 000 лв като искам колата да е на бензин (евентуално ще сложа газова след време) и да е сравнително пъргава
emoto
-
петър
Мнение
от петър » 20 Авг 2013 11:20
Колега emoto имате Л.С.
петър
-
emoto
Мнение
от emoto » 24 Авг 2013 16:49
Аз чак днес успях да отида да видя горната кола... изключително запазена и много ми хареса на външен вид, но двигателя не работи добре (по моите представи за добра работа на двигател). При ниски обороти като не е на скорост има неприятни вибрации в купето и като цяло шума е малко странен. Чудех се дали някой разбирач ще иска да я погледне? Почти няма обяви за короли и трудно се намира нещо читаво та не е проблем да уредим една почерпка/заплащане за оглед на място

emoto
-
TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
-
Обратна връзка:
Мнение
от TATI » 24 Авг 2013 21:49
emoto написа:Аз чак днес успях да отида да видя горната кола... изключително запазена и много ми хареса на външен вид, но двигателя не работи добре (по моите представи за добра работа на двигател). При ниски обороти като не е на скорост има неприятни вибрации в купето и като цяло шума е малко странен. Чудех се дали някой разбирач ще иска да я погледне? Почти няма обяви за короли и трудно се намира нещо читаво та не е проблем да уредим една почерпка/заплащане за оглед на място

Ниски, ниски, колко да са ниски? 650 оборота и шума най-вероятно е от колекторите, които са пластмасови и клапите им тракат.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
TATI
-
Gal
-
Обратна връзка:
Мнение
от Gal » 08 Сеп 2013 02:54
Kiki написа:Кола на 11 години карана в Италия да е на 91 000 е чудо голямо.
Ако е истинска сервизната история отиди в ТМ Ауто. Там ще ти кажат дали е на толкова километри.
Ако са истински, лично мен много ще ме учуди.
А и Корола на тези години за да има ръжда, значи е имало и удари.
ТМ Ауто и сервизна история? Няколко дни бях топче за пинг-понг между лизинга и тях, докато открият защо чисто новият ми резервен ключ работи с бутони, но нарезите на металната част не съвпадат. Пак от много вътрешен човек разбрах, че моята, купувана 2 пъти от тях кола, просто няма сервизна история, било нормално в сервизната книжка да не пише нищо

E12 4ZZ-FE 2005
Gal