Цени на гуми за Тойота Ярис
Цени на гуми за Тойота Ярис
Здравейте, вчера пукнах дясна гума. Колата ми е в гаранция, и предполагам, че ще трябва да купя предни гуми обезателно от Тойота.
Може ли някой да ми каже какви са цените в момента за летни гуми в Тойота, и има ли по принцип гуми четири сезона /дано да се изразявам правилно/ в България, и ако е така какви са цените им.
Ще бъда признателна за всеки отговор!!!
Може ли някой да ми каже какви са цените в момента за летни гуми в Тойота, и има ли по принцип гуми четири сезона /дано да се изразявам правилно/ в България, и ако е така какви са цените им.
Ще бъда признателна за всеки отговор!!!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Re: Цени на гуми за Тойота Ярис
Не те съветвам да действаш така...
Ако гумата е сравнително нова - можеш да смениш само нея..
Предполагам, че не просто си я спукала (и подлежи на ремонт), а е гръмнала в някой трап?
Ако е така - обади се на застрахователя. Ще ти плати гумата (или част от нея според износването)...
А ти ще си купиш от най-изгодното място същата гума (или гуми)...
Дори и за автомобил в гаранция няма задължение да се кара с конкретни гуми...
Трябва само да бъде точния размер (да, еднакви 4 гуми е много препоръчително/задължително особено за съвременните автомобили)
Предполагам, че не просто си я спукала (и подлежи на ремонт), а е гръмнала в някой трап?
Ако е така - обади се на застрахователя. Ще ти плати гумата (или част от нея според износването)...
Трябва само да бъде точния размер (да, еднакви 4 гуми е много препоръчително/задължително особено за съвременните автомобили)
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Не те съветвам да действаш така...
Трябва само да бъде точния размер (да, еднакви 4 гуми е много препоръчително/задължително особено за съвременните автомобили)[/quote]
Много благодаря за отговора!!!
О да, гумата съм я пукнала след 2 километра каране в дупки. За съжаление докато я усетя, тя беше станала на парцали. Иначе тази година имам само гражданска отговорност, така че ще се размина със застрахователя [quote="slowtraveler"]
Още един въпрос: според вас дори след като колата е в гаранция ще мога да сменя предните гуми другаде, така ли /те се бяха поизносили, защото въпреки че колата е 3 годишна, вече е на 50 000 км/ ?
Трябва само да бъде точния размер (да, еднакви 4 гуми е много препоръчително/задължително особено за съвременните автомобили)[/quote]
Много благодаря за отговора!!!
О да, гумата съм я пукнала след 2 километра каране в дупки. За съжаление докато я усетя, тя беше станала на парцали. Иначе тази година имам само гражданска отговорност, така че ще се размина със застрахователя [quote="slowtraveler"]
Още един въпрос: според вас дори след като колата е в гаранция ще мога да сменя предните гуми другаде, така ли /те се бяха поизносили, защото въпреки че колата е 3 годишна, вече е на 50 000 км/ ?
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
За да не се пукат гумите от дупки трябва да се кара бързо и в никакав случай да не се натиска спирачка 
Въпреки, че съм успявал от една дупка да изляза с две срязани гуми

Въпреки, че съм успявал от една дупка да изляза с две срязани гуми

- slowtraveler
Явно е си спазил третото основно правило за преминаване на дупка, която не можеш да избегнеш - да завиеш към дупката в последния момент, за да облекчиш страната, която ще мине през дупката...Vesko написа:За да не се пукат гумите от дупки трябва да се кара бързо и в никакЪв случай да не се натиска спирачка
А ако цял мост влиза в дупката - плътни спирачки до около 1м преди дупката, и рязко отпускане на спирачките за да може окачването да е максимално разтеглено в момента на влизане в дупката...
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Дупката изобщо не я видях, и то защото не гледах за дупки. Пътя си беше равен до тамslowtraveler написа:Явно е си спазил третото основно правило за преминаване на дупка, която не можеш да избегнеш - да завиеш към дупката в последния момент, за да облекчиш страната, която ще мине през дупката...Vesko написа:За да не се пукат гумите от дупки трябва да се кара бързо и в никакЪв случай да не се натиска спирачка

ПП: Но пък си изкарахме весело. После пътната помощ ни разтовари пред хотела с четирима човека в колата

-
- Получена благодарност: 1 път
Миналата година се натресох в една дупка (по-скоро подготвена за закърпване дупка ... знаете как са изрязани) в резултат ... две десни гуми 17" GY Eagle NTC 5 дадоха фира. Едната с огромен балон, а другата сцепена здраво. За късмет 5 лъчевите лети джанти недокоснати и безупречно прави (после при монтажа се оказа).
Веднага при застрахователя, оценка на щетите и ми изплатиха около 50 % от фактурната стойност на двете нови гуми, които за късмет намерих абсолютно същите но с по-висок скоростен индекс от оригинала ! Все пак половината от близо 700 лева не бяха за пренебрегване. Така, че ако има застраховка, задължително застраховател.
П'С: Бях снимал дупката и застрахователя прие охотно снимката.
Веднага при застрахователя, оценка на щетите и ми изплатиха около 50 % от фактурната стойност на двете нови гуми, които за късмет намерих абсолютно същите но с по-висок скоростен индекс от оригинала ! Все пак половината от близо 700 лева не бяха за пренебрегване. Така, че ако има застраховка, задължително застраховател.
П'С: Бях снимал дупката и застрахователя прие охотно снимката.
- slowtraveler
Преди около 2 години при смяна на гумите бях забелязал бабуна на едната предна гума ... Предявих гумата на застрахователя...
Мери износването и... Доколкото си спомням ми плати около 250лв при цена на гумата по фактура 320лв...
Като навярно би я платил изцяло (гумата не бе много износена) - попита ме дали по тяхна оценка или по фактурна стойност и т.н...
Тъй-като не ми се занимаваше повече с тях им казах - по тяхна оценка...
Мери износването и... Доколкото си спомням ми плати около 250лв при цена на гумата по фактура 320лв...
Като навярно би я платил изцяло (гумата не бе много износена) - попита ме дали по тяхна оценка или по фактурна стойност и т.н...
Тъй-като не ми се занимаваше повече с тях им казах - по тяхна оценка...
- Georgepetrov137
Гаранцията не те обвързва по никакъв начин със закупуване на гуми непременно от Тойота. Можеш да си вземеш откъдето искаш, само трябва да са същия размер.senzermen написа: Още един въпрос: според вас дори след като колата е в гаранция ще мога да сменя предните гуми другаде, така ли /те се бяха поизносили, защото въпреки че колата е 3 годишна, вече е на 50 000 км/ ?
И те съветвам, не оставяй 3-годишна кола, особено шофирана от жена (нищо лично

Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl