некоректни бояджии
-
некоректни бояджии
здравейте приятели,имам следния проблем. карам авенсис 2005 г. който за съжаление се оказа правен за продажба.случила му се градушка. от опит знам, че ти трябва качествен майстор затова поразпитах и намерих 1 уж добър.сменихме предния капак,а тавана изжули до нула,според него.каза че е сложил качествени материали и 3 кг кит,но пак ще спука някога.ок но тавана се напука точно след 2 седмици. наистина ли е толкова непоправимо.или просто го е прекитосал.не искам да си продавам колата а да си я оправя и да си я карам но не ми се изка да се повтори упражнението.дайте съвет
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Re: некоректни бояджии
Според мен единственият поносим като цена вариант за тавана е да се китосат фините пукнатини и да му залепиш карбоново фолио. По-скъпият вариант е смяна на таван.
Таван и преден капак не могат да бъдат ремонтирани качествено при по-големи поражения.
Таван и преден капак не могат да бъдат ремонтирани качествено при по-големи поражения.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Преди няколко години във Варна падна много голяма градушка...
Астричката ми (на 4г) тогава бе доста пострадала - нямаше неударено място (освен това счупено челно стъкло, огледала, чистачки и т.н.)...
Оправиха я перфектно (пълно автокаско). Карах я още 3 години без никаква следа от ремонта. Колата бе тъмно синя и се държеше само навън на улицата.
Купи я един приятел - и той я кара още 3 години без никакъв проблем - нито пукнатина, нито каквато и да е следа от нарушаване на лакобояджийското покритие...
До този случай и аз си мислех, че няма оправяне, но хората явно бяха професионалисти (е, бяха объркали монтажа на подкалника та за малко да го загубя, но това е друга история)..
П.С. Така, че смени майстора....
Астричката ми (на 4г) тогава бе доста пострадала - нямаше неударено място (освен това счупено челно стъкло, огледала, чистачки и т.н.)...
Оправиха я перфектно (пълно автокаско). Карах я още 3 години без никаква следа от ремонта. Колата бе тъмно синя и се държеше само навън на улицата.
Купи я един приятел - и той я кара още 3 години без никакъв проблем - нито пукнатина, нито каквато и да е следа от нарушаване на лакобояджийското покритие...
До този случай и аз си мислех, че няма оправяне, но хората явно бяха професионалисти (е, бяха объркали монтажа на подкалника та за малко да го загубя, но това е друга история)..
П.С. Така, че смени майстора....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Получена благодарност: 1 път
3 kg кит, звучи доста обезпокоително и съмнително колега. едва ли градушката е била с големина на топка за тенис. Вероятно не е изпълнено качествено или с некачествени (стар) материал. Кита за 2 седмици не може да се напука дори и на по дебел слой, освен ако не е подложен на огъване, усукване или не е спазена пропорцията с втвърдителя ... сменете майстора!
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Тежко и горко на този, който ще сваля сега този кит.
Кой е този, който ще сложи три килограма кит на един капак и таван?
Ами то е ясно, че ще се напука.
Върви да ти върне парите този нещастник и я закарай на маистор да ти я направи като хората.
Ако нямаш такъв, кажи да те пратя при един, който ще ти оправи колата.
А ти сигурен ли си, че я е била градушка или е обръщана по таван?
Кой е този, който ще сложи три килограма кит на един капак и таван?
Ами то е ясно, че ще се напука.
Върви да ти върне парите този нещастник и я закарай на маистор да ти я направи като хората.
Ако нямаш такъв, кажи да те пратя при един, който ще ти оправи колата.
А ти сигурен ли си, че я е била градушка или е обръщана по таван?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
благодаря ви за мненията. но отново виждам 2 крайности.един не може да се ремонтира въобще качествено, а друг ,че не съм попаднал на майстор.това което видях аз при изтъркан до ламарина таван бе кит тук там на кръгли петна,което ме навежда на мисълта, че наистина е било градушка.направи ми впечатление обаче че тавана е много мек в смисъл когато го натиснах с пръст много лесно се огъва което може да означава че от жегите сега и вибрациите при каране може да спука бързо.та според мен вариантите са да го позатърка и мине отгоре и колкото изкара или да го свали до нула и друг майстор.
ох как не ми се занимава. а за фолиото на черна кола няма как черно фолио, а и какво би станало ако напука под него.
винаги съм се чудел обаче как се правят матовите бой.дали би имало същите проблеми
ох как не ми се занимава. а за фолиото на черна кола няма как черно фолио, а и какво би станало ако напука под него.
винаги съм се чудел обаче как се правят матовите бой.дали би имало същите проблеми
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 335 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Колега, колата ми бе доста лъскава и трудно се забелязват пораженията на снимка...
Но мога да те уверя, че бяха доста сериозни..
Тавана и особено предния капак си бяха много меки - огъваха се при натиск с пръст..
Но това не означаваше, че се пукаше кита/боята след ремонта...
Затова и бе съвета ми да смениш майстора...
Ето малко снимки от пораженията върху опелчето от градушката през септември 2004г..
На тавана дори пластмасовите лайстни бяха сменени - бяха огънати и не подлежаха на ремонт... Но ръмеше дъжд и на снимките по тавана личаха само огънатите пластмаси, а не деформациите на метала.
Затова не пускам снимките на тавана и предния капак - нищо не се вижда на тях.
Но мога да те уверя, че бяха доста сериозни..
Тавана и особено предния капак си бяха много меки - огъваха се при натиск с пръст..
Но това не означаваше, че се пукаше кита/боята след ремонта...
Затова и бе съвета ми да смениш майстора...
Ето малко снимки от пораженията върху опелчето от градушката през септември 2004г..
На тавана дори пластмасовите лайстни бяха сменени - бяха огънати и не подлежаха на ремонт... Но ръмеше дъжд и на снимките по тавана личаха само огънатите пластмаси, а не деформациите на метала.
Затова не пускам снимките на тавана и предния капак - нищо не се вижда на тях.
- Прикачени файлове
-
- 20040927183752-1.jpg (93.29 KiB) Преглеждано 1241 пъти
-
- 20040927183833-1.jpg (67.97 KiB) Преглеждано 1241 пъти
-
- 20040927184141-1.jpg (65.37 KiB) Преглеждано 1241 пъти
-
- 20040927184340-1.jpg (74.24 KiB) Преглеждано 1241 пъти
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
След като си видял само едни малки петна запълнени с кит, къде тогава да тези три килограма, които са ти сложили по колата?mebeli.dimitrov написа:благодаря ви за мненията. но отново виждам 2 крайности.един не може да се ремонтира въобще качествено, а друг ,че не съм попаднал на майстор.това което видях аз при изтъркан до ламарина таван бе кит тук там на кръгли петна
Именно многото кит предполага напукването. Затова ти писах, че си попаднал на калпав бояджия.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!