Avensis '98 2.0 TD - тампони за реактивна щанга
Avensis '98 2.0 TD - тампони за реактивна щанга
Здравейте.
Чува се едно неприятно потропване отзад в колата, което беше диагностицирано като износени тампони на реактивната щанга.
Засега обаче не успявам да открия отделно.
Някой има ли представа дали изобщо въпросните тампони са сменяеми, или вървят комплект с щангата. Предложиха ми комплект на няколко места, но излиза доста солено.
Чува се едно неприятно потропване отзад в колата, което беше диагностицирано като износени тампони на реактивната щанга.
Засега обаче не успявам да открия отделно.
Някой има ли представа дали изобщо въпросните тампони са сменяеми, или вървят комплект с щангата. Предложиха ми комплект на няколко места, но излиза доста солено.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Значи като бях в пазарджик на диагностика в официалния сервиз преди да взема моята кола миналия месец ми казаха че и моите са за смяна но още не тропат.Та казаха че ги имат на склад и струват 45лв.(маи и двете са на тази цена).Казаха че смяната е много трудна защото се сваляла цялата въпросна щанга и ще отнеме няколко часа.
Не се набутваи за комплект

Toyota Avensis 1998 kombi 2.0 TD
Re: Avensis '98 2.0 TD - тампони за реактивна щанга
Здравей,
Тампоните се продават по отделно и в ТМ Ауто.Цена преди 2 месеца - 20лв/брой. Май се оказват слабата част на задното окачване - изкарват само по 80-100 000км
Смяната не е чак толкова сложна и времеемка.
Тампоните се продават по отделно и в ТМ Ауто.Цена преди 2 месеца - 20лв/брой. Май се оказват слабата част на задното окачване - изкарват само по 80-100 000км

- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Не може ли да се монтират отрязани, без да се свалят биелетки? Не мисля, че ще се скъси живота им драстично...Bozhko74 написа:Значи като бях в пазарджик на диагностика в официалния сервиз преди да взема моята кола миналия месец ми казаха че и моите са за смяна но още не тропат.Та казаха че ги имат на склад и струват 45лв.(маи и двете са на тази цена).Казаха че смяната е много трудна защото се сваляла цялата въпросна щанга и ще отнеме няколко часа.![]()
Там казаха че ги имат на склад и цената им е 45 комплекта както ти казах.Отговорих ти и на съобщениетоMurphy написа:И в ТМ Ауто не продават само тампони се оказа, след като най-накрая успях да се свържа..
може пък ако остане време някой ден да си направя излет до Пазарджик да видим какво има там по складовете

Toyota Avensis 1998 kombi 2.0 TD
За съжаление имам същия проблем и по съвета се обадих в Пазарджик да потърся втулки за задни стаб. щанги, така разбрах въпроса. Отговорът беше, че не се продават отделно и едната струва 221лв с ДДС в момента. От някои магазини ми казаха да я сваля и донеса, за да предложат втулки за смяна. Тарифен номер на частта 48710-05050. Ако някой е сменял тези втулки нека да даде инфо, а то цената е безбожна. Тойота Авенсис 1.8/98
-
i pri men sa za smiana,kade gi vidiahte tezi nomera az tuk gi vidiah http://www.forceauto.ru/_pages/toyota/i ... ODgzMjA%3D i pitah v Toyota(Venci) ima gi otdelno i sa po 28lv,tova beshe predi 2meseca, ako stava vapros za stabilizirashtata shtanga,a za drugite shtangi maimai naistikna gi nema otdelno
Toyota Avensis 98, 7A-FE
Toyota - RAV 4 II - 2.0 i 16V (5 dr) (150 Hp)
Toyota - RAV 4 II - 2.0 i 16V (5 dr) (150 Hp)
Дадения код е за задна надлъжна щанга - лява и дясна, по посока на движението е. От единия край е отворена, а от другия има втулка, която искам да избия и да сменя с нова чрез набиване. За съжаление не ми се слага колага на трупчета и затова питам някой да помогне с тези втулки. По нашите пътища оригиналните, които купих от ТМ ми се разбиха за 10К - ужас. При 10К издръжливост но оритгинала, не си струва да се взима оригинал за тези пари.
Никой ле не е сменял?????????
Никой ле не е сменял?????????