Ето.mirott написа:Тойота Приус на LPG ще е по-икономична, не мислите ли? Това имам предвид.
Икономичен автомобил ли е Prius?
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 22 пъти
Re: Икономичен автомобил ли е Приус?
Хехехе, и каква стана тя? Ето ви вчерашен разход по магистралата със 130-140 км/ч, понякога и малко отгоре. Двама човека в колата, нормален багаж като за двама (нормален, имайки предвид, че единият пасажер е жена
) и бичещ климатик. Сега - математиката не ми е силна страна, но си направих труда да запиша кога съм тръгнал и кога съм стигнал края на магистралната отсечка - в 12:44 тръгване от София и пристигане в 13:30 - аз поне изчислих, че средната скорост е била 113 км/ч. Ако греша - поправете ме, може да съм сбъркал в изчисленията. Разход - 4,9 л/100 км. И то при по-малко икономичния Приус 2, представям си Приус 3 колко би дал. Поздрави на форумните "специалисти".

За сведение и снимка при пристигането във Велико Търново. За целия маршрут общо не съм засичал време, защото спирахме по пътя за хапване и т.н., но предполагам, че чистото време, в което съм шофирал, идва някъде към 2 часа и 15-20 минути. Разход - 4,5 л/100 км.
Имаше една стара сентенция за фактите и боговете...

p.s. Пускам тази информация, за да послужи на хора, които се интересуват от разхода на Приус, а не за да провокирам нови дискусии и "компетентни" мнения. Не смятам да отговарям на въпроси и да се впускам в дискусии с хора, които не приемат и очевадното, мисля, че съм дал цялата информация, която е нужна. Поздрави и успешен ден на всички

За сведение и снимка при пристигането във Велико Търново. За целия маршрут общо не съм засичал време, защото спирахме по пътя за хапване и т.н., но предполагам, че чистото време, в което съм шофирал, идва някъде към 2 часа и 15-20 минути. Разход - 4,5 л/100 км.
Имаше една стара сентенция за фактите и боговете...

p.s. Пускам тази информация, за да послужи на хора, които се интересуват от разхода на Приус, а не за да провокирам нови дискусии и "компетентни" мнения. Не смятам да отговарям на въпроси и да се впускам в дискусии с хора, които не приемат и очевадното, мисля, че съм дал цялата информация, която е нужна. Поздрави и успешен ден на всички

Снимки, свободни съчинения, филмчета и тн се отказах отдавна да коментирам.
Мога такива снимки да пусна и такива съчинения да напиша че и дърт циганин да се почувства неудобно
acf_prius , хайде като се върнеш в София да направим тест на Приуса и королата ?
Примерно София-Пловдив-София , или какъвто и да е маршрут .В едната посока Аз карам зад теб с твоето темпо , в другат ти краш зад мен .Съгласен ? Като гледам какъв разход си "снимал" няма от какво да се притесняваш..Даже ще докараш по дбобър разход от Корола 1.4 D , ще направиш щастливи всички собственици на хибриди , а Аз публично ще призная че хибрида е по-добър от дизела .
Мога такива снимки да пусна и такива съчинения да напиша че и дърт циганин да се почувства неудобно
acf_prius , хайде като се върнеш в София да направим тест на Приуса и королата ?
Примерно София-Пловдив-София , или какъвто и да е маршрут .В едната посока Аз карам зад теб с твоето темпо , в другат ти краш зад мен .Съгласен ? Като гледам какъв разход си "снимал" няма от какво да се притесняваш..Даже ще докараш по дбобър разход от Корола 1.4 D , ще направиш щастливи всички собственици на хибриди , а Аз публично ще призная че хибрида е по-добър от дизела .
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Хубаво си предложил. След това, разбира се, е коректно да излезете на между градски път - примерно Дефилето с много завои - хубав тест е за ефективността на двете задвижвания, след това да завършите в града - градско в час-пик, градско при по-спокойно движение и накрая да засечете среден разход. Като преди това засечете разхода при всеки тип шофиране поотделно. И като прибавим към целия пакет тест-драйв и това,че повечето шофъори се движат предимно градско и междуградско и най-малко магистрално, можем да направим и някои изводи.SFINKS написа:Снимки, свободни съчинения, филмчета и тн се отказах отдавна да коментирам.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
Съгласен !!!! Не искам нищо необичайно , просто директно сръвнение . А не картинки и сметки с 3 наум .
Резултатите ще са напълно обективни и ще трябва Аз но и всички хибрид фенове да ги признаят !!!
Резултатите ще са напълно обективни и ще трябва Аз но и всички хибрид фенове да ги признаят !!!
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- LEXUS
Това показва най-малкото неуважение към колегите от форума! Не смятам,че това са свободни съчинения от колегите с Приуси и Аурис хибриди. И на снимките, и на филмчетата, и при написаното се показва нисък разход на гориво, което напълно съвпада с данните на стотици друго шофъори! Имай малко уважение и разбери,че това,че ти си предубеден и не харесваш хибриди, не прави хибридите такива,каквито ти искаш да ги представиш,а те остават същите ефективни и икономични автомобили - с по-високо оборудване, с по-голям вътрешен обем, с по-висока мощност , с по-ниски и чисти емисии от примерно твоята Корола дизел. С две думи са по-интелигентните автомобили.SFINKS написа:Снимки, свободни съчинения, филмчета и тн се отказах отдавна да коментирам.
- LEXUS
Това е незряло поведение според мен. Но ако иска някой, нека шофира с теб по един маршрут . Аз съм убеден,че Приус ще даде по-нисък среден разход, въпреки по-високата си мощност.SFINKS написа:Съгласен !!!! Не искам нищо необичайно , просто директно сръвнение . А не картинки и сметки с 3 наум .
-
А какво освен свободно съчинение е теоретично изчислената средна скорост за acf ???LEXUS написа:Това показва най-малкото неуважение към колегите от форума! Не смятам,че това са свободни съчинения от колегите с Приуси и Аурис хибриди. И на снимките, и на филмчетата, и при написаното се показва нисък разход на гориво, което напълно съвпада с данните на стотици друго шофъори! Имай малко уважение и разбери,че това,че ти си предубеден и не харесваш хибриди, не прави хибридите такива,каквито ти искаш да ги представиш,а те остават същите ефективни и икономични автомобили - с по-високо оборудване, с по-голям вътрешен обем, с по-висока мощност , с по-ниски и чисти емисии от примерно твоята Корола дизел. С две думи са по-интелигентните автомобили.SFINKS написа:Снимки, свободни съчинения, филмчета и тн се отказах отдавна да коментирам.
Да не би тва чудо на техниката да няма таква функция да показва средна скорост ???
Или има ама колегат явно не иска да я покаже щото не е 113 както я предсавя във форума а 70-80 ..
Много е лесно да покажеш на картинка малък разход , а пък средната скорост да я съчиниш..
И с AMG и с корола и с ярис и с кави ли не коли съм постигал изумително нисък разход само че винаги е било свързано с ненормално бавно шофиране..
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
-
Айде де...mirott написа:Що не си фанете 1 такси? И който загуби плаща таксито?))
Може да не хващаме такси ,а който има по-малък разход да плати горивото и на королата и на примуса.mirott написа:Що не си фанете 1 такси? И който загуби плаща таксито?))
Ако сме и двмата в таксито как ще сравним с разхода на королата , кой ще я кара ?
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
Е хубу , само да дойде някой върл фен с пари в джоба да се вози в таксито , Аз ще си карам королата .
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
Естествено , механизма за грарантиране на плащането ще го измислим . Още като тръгваме и Аз и фена на Приус ще депозираме сумата и за двете горива при шофера на таксито .Или при някой друг от форума. Който спечели ще си вземе обратно депозита , който загуби не .Ама ми се струва че с тия залози само ще уплашиш хибрид фена , те и без това са толкова .....
Последно промяна от SFINKS на 01 Авг 2013 16:05, променено общо 1 път.
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007