Сравнителен тест - Opel Ampera срещу Toyota Prius

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Re: Сравнителен тест - Opel Ampera срещу Toyota Prius

Мнение от LEXUS » 01 Авг 2013 13:44

SFINKS написа: На магистрaлата Королата е по-икономична при каквато и да е скорост , колкото по-голяма скороста толкова по-голяма разлика в полза на Королата ..При скорост 150 разликата е поне 2-3 литра ..
По-икономична мислиш ти, но като изгледаш клипчетата на Приус3, почваш да се замисляш и да спориш с него,че не е вярно. при скорост 150 км./ч. и Приуса , и Королата ти дават идентичен разход. Извънградско пък Приус остава около 4/100км., Королата- ти кажи. Не е по-малко,убеден съм.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 01 Авг 2013 13:49

SFINKS написа:
PS . Дали някога някой хибрид ще се съгласи да направим истински тест ???
Примерно София-Пловдив-София . Има си наклон за регенерация и тн.
Псле градско в София.
Резулататите ще ги сложим на най-видно място във форума..
До момента отговора за теста е НЕ . Щото ще лъсне голата истина за "икомичноста" на Хибридите ...
Поне има няколко собственика които си признават чистосърдечно че не са икономични.
Останалите са заровили здраво главите в пясъка че ако ги покажат лошо..
Кои са тия няколко собственика,които си признават,чистосърдечно,че хибридите не са икономични? Точно обратното- именно собствениците даже дават снимков материал,че хибридите им са икономични, или го пишат.

Най-малкото е неуместно с Корола 1.4 дизел да се сравняваш с технически няколко класи по-висш и по-мощен автомобил като Приус. Изглежда нелепо.
Сравнението дизел-хибрид е нещо като сравнение между пишеща машина и лаптоп. Двете крайности на техническата автомобилна еволюция.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 01 Авг 2013 14:00

Гледайте сега ,всички фенове на хибридите, писна ми от снимки клипчета локуми теории и бабини деветини . Единственият вариант е да се намери някой отворко с Приус да ги сравним пряко на пътя с королата , там всичко ще стане кристално и неоспоримо ясно.
Какво общо има разхода на Приус каран по идиотски бавен начин в някаво село в Германия и разхода на Приус каран нормално в София ??? Явно нищо общо щом в Германия гори уж 2.5 / 100 а в София 50 такива таксита горят 5/100
Какво общо има разхода на Приус каран по идиотски бавен начин на магистрала в Германия и разхода на Приус каран нормално на магистрла Тракия примерно ??

Добре де толкова ли в цял един форум на Тойота няма един хибрид , Аурис или Приус да ги сравним пряко ????
На клавиатура сте много отворени и силни ама като опре до нещо истинско и се криете по миши дупки..
Точно какъвто е Приуса такива са и собствениците му....Смешна работа ...
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 01 Авг 2013 14:03

SFINKS написа:Гледайте сега ,всички фенове на хибридите, писна ми от снимки клипчета локуми теории и бабини деветини . Единственият вариант е да се намери някой отворко с Приус да ги сравним пряко на пътя с королата , там всичко ще стане кристално и неоспоримо ясно.
Какво общо има разхода на Приус каран по идиотски бавен начин в някаво село в Германия и разхода на Приус каран нормално в София ??? Явно нищо общо щом в Германия гори уж 2.5 / 100 а в София 50 такива таксита горят 5/100
Какво общо има разхода на Приус каран по идиотски бавен начин на магистрала в Германия и разхода на Приус каран нормално на магистрла Тракия примерно ??

Добре де толкова ли в цял един форум на Тойота няма един хибрид , Аурис или Приус да ги сравним пряко ????
На клавиатура сте много отворени и силни ама като опре до нещо истинско и се криете по миши дупки..
Има нови данни за разхода на Приус по магистрала в България със 130-140 км./ч. и са 4,9/100км. :))

Не внушавай,че всичките стотици Приуси са карани по селата, а Королите дизеловите - нали пак в Германия са карани? Или те по градовете.

Питах те пак- ти всичките 50 таксита в София по отделно ли ги пита или им засече разхода ,че е 5/100км. или си питал 1 шофъор? :))

Аз съм ти дал да четеш стотици Приуси, стотици Короли дизел 1.4, която е и по-бавна на всичкото отгоре, и то карани в Германия! където няма ограничение на скоростта по аутобаните, ти ми даваш за пример 1 таксиметров шофъор и магистрала в България с ограничение 140 км./ч. :))

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 01 Авг 2013 14:04

LEXUS написа: Кои са тия няколко собственика,които си признават,чистосърдечно,че хибридите не са икономични?
Веско пише, че неговия не е икономичен - разхода на кола 300 коня, тежка колкото танк, с широки гуми и 4х4 е 9.75/100. Питах, но не получих пример за подобен автомобил с по-нисък разход.
Моя е с по-малко коне и харчи малко повече - 10.2. Но нито аз нито Веско се влачим по магистралите.
Обаче съм сравнявал моята с тази на колега (RX330), която е със същия двигател, шаси, гуми, аеродинамика и т.н. само теглото е е по-малко.
Средния разход на нехибрида (докато го карах аз) беше 18.1/100. Средния разход на колегата за 84000 е 17.7/100 (неговото е 50/50 градско).
Иначе вие си продължете сравненията на круши и череши. Но само правите компот!
Изображение

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 01 Авг 2013 14:06

Rudy написа:
LEXUS написа: Кои са тия няколко собственика,които си признават,чистосърдечно,че хибридите не са икономични?
Веско пише, че неговия не е икономичен - разхода на кола 300 коня, тежка колкото танк, с широки гуми и 4х4 е 9.75/100. Питах, но н получих пример за подобен автомобил с по нисък разход.
Моя е с по-малко коне и харчи малко повече - 10.2. Нито аз нито Веско се влачим по магистралите.
Обаче съм сравнявал моята с тази на колега (RX330), която е със същия двигател, шаси, гуми, аеродинамика и т.н. само теглото е е по-малко.
Средния разход на нехибрида (докато го карах аз) беше 18.1/100. Средния разход на колегата за 84000 е 17.7/100 (неговото е 50/50 градско).
Иначе вие си продължете сравненията на круши и череши. Но само правите компот!
Именно , веско написа,че е карал и Lexus CT200h и на магистрала е направил разход 7/100км., което при неговото каране със 180-200км./ч. е максималния разход на този Лексус. Което пък се потвърждава с разхода на собствениците на Приус , на които при 150 км./ч. им харчи около 6л./100км.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 01 Авг 2013 14:14

SFINKS написа: Какво общо има разхода на Приус каран по идиотски бавен начин в някаво село в Германия и разхода на Приус каран нормално в София ???
Къде прочете,че стотиците Приуси с германски собственици са карани в селата на Германия? Или внушаваш неверни твърдения?

SFINKS написа:Явно нищо общо щом в Германия гори уж 2.5 / 100 а в София 50 такива таксита горят 5/100
Второ внушение - 2,5/100км. ако гори в Германия, защо в България да гори повече?

Ако в Германия , където магистралите са без ограничение на скоростта, не ти харесва теста, защо мислиш,че в България при ограничение 140 км./ч. ще е по достоверен?
SFINKS написа:Добре де толкова ли в цял един форум на Тойота няма един хибрид , Аурис или Приус да ги сравним пряко ????
Точно какъвто е Приуса такива са и собствениците му....Смешна работа ...
По-скоро ти имаш един такъв - голфаджийски манталитет - според мен. За собствениците на Приус ти си голфаджия с потник, за теб - те са мишки. Няма как да постигнете разбирателство и да сте на едно мнение. За това запази негативния тон за себе си и проумей,че има хора, които не мислят като теб.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 01 Авг 2013 14:48

Изобщо няма значение кой какво и как си си мисли..
Докато не се направи реален тест на пътя , твърдя че Приуса и хибридите са гола вода ..
Големите хибриди на Лексъс път такава вода ще глътнат от дизеловите аналози на Мерцедес , БМВ и Ауди че не ми се говори ...
Не ми се занимава повече ... Честно ...
Като се намери някой с хибрид да направим истински тест да заповяда да го направя смешен и него и всички хибриди и техните собственици веднъж завинаги.До тогава изобщо не ме занимавайте повече с тва малоумие наречено хибрид.

Толкова ли няма някой собственик , ей така да направим тест и белким натрие носа на най-отявление враг и противник на хибрида ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 01 Авг 2013 15:20

SFINKS написа:Изобщо няма значение кой какво и как си си мисли..
Докато не се направи реален тест на пътя , твърдя че Приуса и хибридите са гола вода ..
Големите хибриди на Лексъс път такава вода ще глътнат от дизеловите аналози на Мерцедес , БМВ и Ауди че не ми се говори ...
Не ми се занимава повече ... Честно ...
Като се намери някой с хибрид да направим истински тест да заповяда да го направя смешен и него и всички хибриди и техните собственици веднъж завинаги.До тогава изобщо не ме занимавайте повече с тва малоумие наречено хибрид.

Толкова ли няма някой собственик , ей така да направим тест и белким натрие носа на най-отявление враг и противник на хибрида ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Наистина за някой може да няма значение кой какво мисли, но е важно как мисли поне. Дали с мисълта му се изразява в общи приказки, или в позоваване на цифри.
Ти какво твърдиш е твое лично право. Всеки може да твърди всичко. Но за да бъде едно твърдение обосновано, то трябва да показва някакви реални резултати. Така мисля аз.

Докато намериш Lexus RX 450h и Mercedes ML,Audi или BMW X5, дотогава ти предлагам малко цифри от съответни собственици на такива возила:

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2

SFINKS написа:Като се намери някой с хибрид да направим истински тест да заповяда да го направя смешен и него и всички хибриди и техните собственици веднъж завинаги.До тогава изобщо не ме занимавайте повече с тва малоумие наречено хибрид.Толкова ли няма някой собственик , ей така да направим тест и белким натрие носа на най-отявление враг и противник на хибрида ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Ако натрие твоя нос, трябва да натрива носа на следващия от немския форум, на следващия от друг форум и така нататък. Всеки решава дали да се занимава с това, на колко години е и дали е зряло поведение.

И никой не те занимава с висшата хибридна технология, ти сам пишеш в тази тема :)

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 01 Авг 2013 15:35

S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 01 Авг 2013 15:36

LEXUS написа:...ти сам пишеш в тази тема :)
Що се занимаваш да коментираш глупости и брътвежи?
И моля те не цитирай подобни мнения, защото не желая да чета простотии на псевдо рейсъри с дизелови королки - ще се принудя да блокирам и твоите.
Изображение

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 01 Авг 2013 15:42

Е така де , най-добре е главата в пясъка :)
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 01 Авг 2013 16:03

SFINKS написа:Докато не се направи реален тест на пътя , твърдя че Приуса и хибридите са гола вода ..
Повторението на някакви емиционално наредени думи в изречения, не ги прави по-убедителни, нито по-смислени.

Ти можеш да твърдиш каквото си поискаш, но докато то продължава да бъде необосновано, това е твое мнение,предположение, предубеденост, несклонност за приемане на противоположното. Не желаеш да приемеш доказателство,което не подкрепя собственото ти виждане.

P.S.

Извинявам се на Rudy.

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 01 Авг 2013 16:16

Да ти пусна снимка с разход 1/100 обосновано доказателсто ли ще е за теб ??????????????????
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 01 Авг 2013 16:19

SFINKS написа:Да ти пусна снимка с разход 1/100 обосновано доказателсто ли ще е за теб ??????????????????
Аз затова не разчитам 1 или 2-ма човека да ми пуснат такъв разход. Разчитам на резултатите на много собственици.

Заключено