Разход на масло...
Разход на масло...
Здравейте, от 5 месеца съм собственик на Totota Celica T20 1.8 16v 1994г. Имам някакъв проблем, предполагам сериозен, защото гори масло и то доста стабилно.. Не съм от най- големите разбирачи от коли и до колкото разбрах от познати ще се наложи смяна на гумички, сегменти и някакви други неща. Ако може и вие да помогнете с някакви предположения или нещо съвети ще съм доста благодарен. Колата ми е много на сърце и съм доста разтревожен...
- esox hunter
Re: Разход на масло...
Колега, ако нямаш някакви други течове на масло (огледай я ако не си) то тогава работата ясна - ремонтче, каковто са ти казали, ако наистина разхода на масло е голям, както казваш. Намери обаче някой наистина кадърен, които знае какво прави, направи ремонта с добри части и т.н. Добре е да ти прегледат главата за пукнатини. Тези, които правят такива ремонти знаят, какво трабва да свършатNikolaT20 написа:Здравейте, от 5 месеца съм собственик на Totota Celica T20 1.8 16v 1994г. Имам някакъв проблем, предполагам сериозен, защото гори масло и то доста стабилно.. Не съм от най- големите разбирачи от коли и до колкото разбрах от познати ще се наложи смяна на гумички, сегменти и някакви други неща. Ако може и вие да помогнете с някакви предположения или нещо съвети ще съм доста благодарен. Колата ми е много на сърце и съм доста разтревожен...

-
- Получена благодарност: 38 пъти
Приятелю, купи си комплект гарнитури оригинални, във форума има откъде, и разглобявай. Ще ти трябват сегменти и евентуално биелни лагери, но не купувай преди да се разглоби и измери. Масло, филтър и антифриз и си готов.
Да пишеш после колко ти е излязла поправката(без труда), че и моята пипа масло.

Премина ремонта и вече нямам абсолютно никакви проблеми свързани с разход на масло. Семнихме гумичките и бяха отстранени още 2 проблема, които не бяха свързани с маслото, общо ми излезе 70лв.