Здравейте! Кажете какви са ви впечатленията от тази тойота на снимката комби версията. Интересуват ме двигателите: 1.4VVT-I - 97к.с. Както и дизеловия Д4Д - 2.0 -90к.с.
Интересува ме поддръжката,разход на гориво, както и дали са подходящи за планински път (път с наклон). За 1.4 прочетох че това са първите ВВТ-И двигатели, и че имало малко издънка относно сегментите на буталата. За дизеловия предполагам,че по планински път ще върви,но вие сте по-компетентни. Благодаря предварително.
Относно Тойота Корола Е11
Re: Относно Тойота Корола Е11
С малко търсене във форума намираш всичко.ivan9210 написа:Здравейте! Кажете какви са ви впечатленията от тази тойота на снимката комби версията. Интересуват ме двигателите: 1.4VVT-I - 97к.с. Както и дизеловия Д4Д - 2.0 -90к.с.
Интересува ме поддръжката,разход на гориво, както и дали са подходящи за планински път (път с наклон). За 1.4 прочетох че това са първите ВВТ-И двигатели, и че имало малко издънка относно сегментите на буталата. За дизеловия предполагам,че по планински път ще върви,но вие сте по-компетентни. Благодаря предварително.
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=2&t=11623
Благодаря за линка, но там пише само за бензиновия 1.4, а мен ме интересува и дизеловия Д4Д- 90 к.с.
- Instruktor59@yahoo.com
Купих си Корола с двигател 1,4 VVTi , на 120 к. Смених сегменти и някои дребни неща, сипах Форсан и сега колата е на 225 к без нища да се е налагало да правя по двигателя (освен въздушен филтър и антифриз - току що...). Не съм виждал, дори на Петрохан, дори най-малки признаци на прегряване (смених термостат на 122 к).
Ако имах възможност да си купя такава комби, дълго време не бих мислил за нова кола. Едва ли има по-сполучливо съчетание между висока надеждност, ниски експлоатационни разходи и приемлив - дори за дълъг път - комфорт.
Естествено продължително варварско отношение може да съкрати живота на всяка кола.
Ако имах възможност да си купя такава комби, дълго време не бих мислил за нова кола. Едва ли има по-сполучливо съчетание между висока надеждност, ниски експлоатационни разходи и приемлив - дори за дълъг път - комфорт.
Естествено продължително варварско отношение може да съкрати живота на всяка кола.
Каквото сам си направя, никой не може...