Звук при палене сутрин?

Аватар
Lakokara4a

Звук при палене сутрин?

Мнение от Lakokara4a » 21 Юли 2013 20:40

Колеги, нов съм във форума и нов като притежател на Тойота, та искам да питам нещо дали е нормално :) Тойота-та е 2003 г. 90 к.с 2.0 D4D. Та въпроса е следния... Сутрин като запаля колата (пали от четвърт) понякога се чува един звук "уууууу" във високия диапазон е звука. Получава се за по 1 максимум 2 секунди през различни интервали от време, явно докато загрее двигателя. Всичко това максимум минута- две. После всичко е точно и нямам никакви проблеми. Колата си тегли добре, звука или изчезва, или е толкова тих, че не го чувам вече. Имате ли представа откъде може да е тоя звук и дали може да е нещо притеснително? Просто никога не съм карал дизелова кола (моя, иначе съм карал на приятели) и нямам представа за тия неща, та ще ме извините ако въпроса ми е неуместен. Ще се радвам да ми помогнете и по темата за гумите и джантите, която съм поместил във важните теми, но гледам че там не се обръща голямо внимание :) Предварително ви благодаря и приятна вечер в неделя :)
Тойота Корола Версо 2.0 D4D, 2003 декември.

Аватар
chukov

Re: Звук при палене сутрин?

Мнение от chukov » 23 Юли 2013 11:21

Най-вероятно чуваш звука на турбината
Като я палиш, нали не натискай педала на газта
запали я само с натиснат педал на съединителя и кажи пак има ли го виенето
http:/www.penchochukov.com
Yaris P1

Аватар
Lakokara4a

Мнение от Lakokara4a » 23 Юли 2013 11:55

chukov написа:Най-вероятно чуваш звука на турбината
Като я палиш, нали не натискай педала на газта
запали я само с натиснат педал на съединителя и кажи пак има ли го виенето
Да има го. Паля без газ и след това я оставям да поработи на място. Нито навивам волана, нито подавам газ. Просто седя и чакам и звука го има. Забелязах, че и през деня се появява от време на време. Не е постоянен, но го има. Като помпичка звучи!

genata79

Мнение от genata79 » 23 Юли 2013 19:44

И при мен го има същия звук но не само сутрин

Аватар
Lakokara4a

Мнение от Lakokara4a » 23 Юли 2013 21:10

Чета по други форуми и се среща и при други коли....Едни казват че е демпферна шайба, други казват че е обтегателна ролка, трети лагерчета, но никъде не излиза някакво крайно мнение какво е. Даже се коментира, че може да е от хидравликата. Абе на мен като помпичка ми звучи, ама не е сигурно и нямам представа за причината.

Публикувай отговор