Здравейте, от февруари месец карам Тойота Авенсис '99 110 к.с 1,6 бензин/газ. Колата си вървеше безпроблемно, като се кара предимно между София, Пловдив и Асеновград, и така до началото на юни месец, когато двигателя започна да предърпва. Предърпва както на газ, така и на безин, като това се случва между 1000 до малко след 2000 оборота и винаги при загряла кола. След като започне да предърпва съм пробвал на празен ход да включа и изключа фаровете и климатика и при двата консуматора двигателя започва да тресе още повече. Колата е обслужена сменени са всички филтри, включително и газовите. Преди 3 седмици ми смениха свещите, предърпваше само един ден след това 3 седмици си вървешв без проблеми. преди 2 дена видях, че единия фар и габарита отпред са изгоряли, и ги смених и пак започна да предърпва и тресе (ако въобще може това да е някаква причина). Тази събота или понеделника пак ще я карам на сервиз ако до тогава някой сподели някакви предположения и мнения или опит, ще ми бъде всякак от ползва.
Благодаря предварително
предърпване на двигателя на Тойота Авенсис '99 бензин/газ
-
Re: предърпване на двигателя на Тойота Авенсис '99 бензин/г
Предполагам имаш някакъв проблем с тоците. Провери целия тракт на високото напрежение сиреч бобина/делко/палец/кабели щом си сменял свещите (наблегни на лулите на свещите и ги огледай хубаво). Хвърли едно око и на комутатора и за капак си огледай всички "маси" в двигателни отсег дали са добре (окислени или евентуално прекъснали). Имаше подобен проблем и заради калпаво свързвне (хлабава връзка) на плюса на газовия компютър ако си с ГИ де.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Re: предърпване на двигателя на Тойота Авенсис '99 бензин/г
Благодаря, колега, за мнението!
Попитах и другаде и ми казаха, че може да е от настройките на газовия инжекцион, може да има някакви натрупани грешки. За пръв път карам кола с газов инжекцион и не ми са ясни много работите. Но тази седмица я карам на майстор и ще пиша какво е станало. Поздрави!
Попитах и другаде и ми казаха, че може да е от настройките на газовия инжекцион, може да има някакви натрупани грешки. За пръв път карам кола с газов инжекцион и не ми са ясни много работите. Но тази седмица я карам на майстор и ще пиша какво е станало. Поздрави!