Обяснявам вече наистина за последно, защото ми писна от идиотии, а нещата са елементарни. На тая графика, така като я гледаш, ако продължа да карам още цял ден - колко ще ми е средния разход? В първите 5 минути на мен ми дава в 90% от случаите между 7 и 10/100 разход (понякога тръгвам и от 5, но рядко). След това вече разхода пада драстично, както се вижда на всяка една снимка, която съм пуснал. И когато продължа да карам цял ден с разход между, да кажем, 2/100 и 6/100 (говорим за разхода по 5-минутните деления) - зависи от движението, от светофари, от наклона, от това доколко агресивно се кара - от много неща, та когато продължа да карам с такъв малък разход, колко ще ми е средния разход? Първоначалния висок вече ще бъде компенсиран и общия ще бъде много нисък.
Докато в моя случай аз тръгвам, първите 5 минути са ми висок разход, имам още 10-ина или 15 минути с нисък разход, след което съм стигнал. Ниския ми разход след първите 5 минути е за кратко, тъй като вече съм спрял, и не компенсира достатъчно първоначалния висок - и ето така получаваме това 5,1/100, което имам аз като разход.
Надявам се, че вече е станало ясно дори и за предубедените, защото почвам да се изморявам да давам примери, да обяснявам, а се оказва, че си говоря с радиото. Всъщност се надявам само за хората, които се интересуват, да има полза. За останалите е ясно, че са изгубен случай.
p.s. Апропо - 5,1 градски разход много ли ви се видя, че предизвика подигравателни подмятания? На мен ми е достатъчно, доволен съм си от колата. Вие сте си свободни да си джиткате с каквото искате, щом ви върши работа. Поздрави, лек и успешен ден на всички колеги, независимо дали карат хибрид, или не