Рав 4 verificare sistema

merivet

Рав 4 verificare sistema

Мнение от merivet » 13 Юли 2013 13:03

Здравейте ,колеги .От скоро съм собственик на Рав 4 2008 г дизел 2.2 Снощи започна да свети надпис на таблото на който пише verificare sistema 4*4 и показва отстрани в символите едно акумолаторче.Заведох я в един сервиз ,но там диагностиката не хвана нищо казаха ,че само в тойота имали пълната програма.Къде другаде освен в тойота мога да отида ?Какъв може да е проблема според вас?

memorex

Re: Рав 4 verificare sistema

Мнение от memorex » 13 Юли 2013 16:22

Моя съвет е освен ако не си фен на италианския да си смениш менюто на английски.Така и повече хора могат да ти отговарят на проблемите.
Специално за случая трябва да отидеш до тойота да ти прочетат кода на грешката и така ще разберете къде е причината.
На мен лично ми се струва че тази грешка която посочваш е като следствие от друга която не си споменал а именно "check engine" .Също така от опит мога да ти кажа да си провериш акумулатора защото ако не е сменян сигурно вече му е време.

merivet

Мнение от merivet » 13 Юли 2013 17:31

А как се сменя езика пак ли само в тойота?

memorex

Мнение от memorex » 13 Юли 2013 17:38

Дисплея над волана има копче за борд компютъра дето е за зануляване.Натискаш и задържаш на спрян двигател, настройки и от там за езика.Книжката на страница 182

merivet

Мнение от merivet » 13 Юли 2013 20:11

За съжаление книжката която имам също е на италиански.То се е видяло понеделник в тойта.Тя лампата междувременно спря да свети.

Публикувай отговор