Виене
- dany.killmister
- Благодарил/а: 1 път
Re: Виене
Имаш ли масло в скоростите?iliev написа:Здравейте колеги,
Имам следния проблем,королата ми е 11 вие когато съм на 5та в ниските обороти между 60-80 км и то само докато давам газ, задържа ли газта в едно положение и спира . Звука е като на електрокар, мина ли обаче 80 изчезва. Помагайте моля!
Mercedes S 560, 2018, Toyota Auris 1.4 D4D2009,Toyota Rav 4,2.0D4D 2004
Турбина, ама не знаем какъв е ДВГ, и ще вие на "всякоя" предавка в един и същ диапазон от обороти на ДВГ... та...и според мен е лагер на изходния вал на скоростите... откак съм взел колата на 5-та около 80 се появява съвсем слабо виене (има го и при по-ниски скорости на движение, като звука е по-нисък, но трябва много да се заслуша човек и да "познава" звука на колата). Малко след 90 става почти безшумна и към 120-130 пак се чува, но вече сопраноiliev написа:Здравейте колеги,
Имам следния проблем,королата ми е 11 вие когато съм на 5та в ниските обороти между 60-80 км и то само докато давам газ, задържа ли газта в едно положение и спира . Звука е като на електрокар, мина ли обаче 80 изчезва. Помагайте моля!

[quote="мехаННика"]Защото намалява натоварването на изходящия вал. Ако си от или около София мога да се повозя 5 мин и да ти кажа със сигурност, но ако си далече намери някой дето има представа. В случай че съм прав в предположенията си да знаеш че нямаш много време.
Здравей.Да взема да те повозя и при мене,че и аз май имам подобен шум като набиращ се електрокар на 1-ва/автоматик е колата/.В ТМ казаха,че е от турбината на автоматика,но нямало страшно.В Друг сервиз,където сменях масло и филтър на автом.скор,кутия,също казаха,че няма проблем.....??? Там откриха,че е за смяна висящия лагер,сменихме го;шумът от него наистина изчезна,но другия си остана.
Здравей.Да взема да те повозя и при мене,че и аз май имам подобен шум като набиращ се електрокар на 1-ва/автоматик е колата/.В ТМ казаха,че е от турбината на автоматика,но нямало страшно.В Друг сервиз,където сменях масло и филтър на автом.скор,кутия,също казаха,че няма проблем.....??? Там откриха,че е за смяна висящия лагер,сменихме го;шумът от него наистина изчезна,но другия си остана.