метално чукане
-
метално чукане
Здравейте Колеги, преди известно време се появи странно тропане на предното дясно колело, ходих до ТМ и там ми обясниха,че рейката е тръгнала и трябва евентулано да се смени или рециклира. Рециклирах я, сега през неравностите не се чува тропане, но при по-остри дупки се чува доста силен звук на удар метал в метал, пак някъде от същото колело или по към шофьорското място! Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, за да сподели какво да търся? В сервиза ми казаха, че уж всичко е наред с ходовата част?! Благодаря.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: метално чукане
Колега, има поне десет неща, които маже да са причина за подобно чукане.kosstass77 написа:Здравейте Колеги, преди известно време се появи странно тропане на предното дясно колело, ходих до ТМ и там ми обясниха,че рейката е тръгнала и трябва евентулано да се смени или рециклира. Рециклирах я, сега през неравностите не се чува тропане, но при по-остри дупки се чува доста силен звук на удар метал в метал, пак някъде от същото колело или по към шофьорското място! Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, за да сподели какво да търся? В сервиза ми казаха, че уж всичко е наред с ходовата част?! Благодаря.
Без подробен преглед от специалист няма начин да се разбере болката на колата ти.
Невъзможно е някой от нас да ти каже точно какво чука.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
А къде евентуално има добър сервиз в София за да го диагностицират, както казах в ТМауто ми казаха,че всичко е наред?
- Kiki
Щом в ТМ са ти казали, че всичко е наред, какво те притеснява?kosstass77 написа:А къде евентуално има добър сервиз в София за да го диагностицират, както казах в ТМауто ми казаха,че всичко е наред?
Ако искаш да чуеш и друго мнение, обади се на 0888 981 506-Асен - добър сервиз.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
-
Ами притесняваме, защото не си усещам колата да е както трябва, най-интересното е, че при неравности на пътя волана се завърта по наклона /посоката/ на неравността, което според мен не би трябвало да се получава?! Усещам, как да кажа, нещо като нестабилност между гумите и волана.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Пробвай с по-хубави гуми, т.е. по-нови или най-добре нови.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- Kiki
-
Вчера ходих на реглаж и още докато я качих на канала, човека ми каза, че има блокирал амортисьор и беше 100% сигурен! Така че, най-вероятно в това е причината и сега предстои да сменям предни амортисьори, предложиха ми японски Каяба на приемлива цена, някой има ли наблюдения за тази марка, дали стават или да търся нещо друго?
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
В ТМ щом Хамортесерче не могат да хванат като се разтропа, не знам...баси!Kiki написа:Щом в ТМ са ти казали, че всичко е наред, какво те притеснява?kosstass77 написа:А къде евентуално има добър сервиз в София за да го диагностицират, както казах в ТМауто ми казаха,че всичко е наред?
Ако искаш да чуеш и друго мнение, обади се на 0888 981 506-Асен - добър сервиз.
-
Незнам, аз си го обяснявам, че като се вдигне колата на канала амортисьора отпуска и изглежда че е добре, но като се пусне на гумите вече прибира и зацикля в дадено положение от тежестта на колата и дефакто не работи. Незнам.....това е моето обяснение...
-
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 19 пъти
Проблема е, че нямат или не искат да я качат на канал, където колата си е стъпила на гумите. Прехвалени сервизи без грам покритие!kosstass77 написа:Незнам, аз си го обяснявам, че като се вдигне колата на канала амортисьора отпуска и изглежда че е добре, но като се пусне на гумите вече прибира и зацикля в дадено положение от тежестта на колата и дефакто не работи. Незнам.....това е моето обяснение...
Здравеите Колеги!!!И аз имам проблем с това гадно чукане в кормилната уредба през преминаване през неравности и днес след диагностика се оказа че е от реиката,нямам течове.Някои може ли да ми каже сервиз кадето да я рециклират и евентуално да сподели мнение от такав рециклаж.От Русе съм.