ВАЖНО:Почистване на EGR клапан на 2.0/2.2 D4D/D-CAT - Снимки
Re: ВАЖНА ТЕМА:почистване на EGR вентил на 2.0/2.2 D4D/D-CAT
Здр колега,
Да оказа се прав! След около 1ч като запалик колата изгасна лампата.
Иначе наистина дадах на контакт преди да съм свързал ЕГР-то но без да съм палил. Вече ще знам за напред никакъв контакт.
Да оказа се прав! След около 1ч като запалик колата изгасна лампата.
Иначе наистина дадах на контакт преди да съм свързал ЕГР-то но без да съм палил. Вече ще знам за напред никакъв контакт.
Здравейте,
След кратка обиколко в града забелязах ,че разхода се покачи леко и се чудя как компа на колата разбира колко гориво да подава в определени моменти и каде се намират сензорите за това до колко за изгорели газовете на изхода. Дали след като съм почистил ЕГР вентила "ламбда сондата" на колата не е решила ,че неизгорелите газове на изхода са намалели драстично и да дава сигнал на компа да подава повече гориво.
Предполагам ,че ще е необходимо време за да се обучи компа на новите стойности. Някой който вече е минавал по този път може ли да сподели дали е забелязал нещо такова.
След кратка обиколко в града забелязах ,че разхода се покачи леко и се чудя как компа на колата разбира колко гориво да подава в определени моменти и каде се намират сензорите за това до колко за изгорели газовете на изхода. Дали след като съм почистил ЕГР вентила "ламбда сондата" на колата не е решила ,че неизгорелите газове на изхода са намалели драстично и да дава сигнал на компа да подава повече гориво.
Предполагам ,че ще е необходимо време за да се обучи компа на новите стойности. Някой който вече е минавал по този път може ли да сподели дали е забелязал нещо такова.
А почисти сега и дебитомера и тогава пак засечи разхода
Може ли малко повече информация как да го почистя?memorex написа:А почисти сега и дебитомера и тогава пак засечи разхода
Купи си спрей за почистване на дебитомери.Вадиш дебитомера напръскваш внимателно след което зацапаното се изпарява заедно със спрея.Поставяш обратно и си готов.Също не давай на контакт докато е разкачен сензора.Дава грешка.
Мерси за съветите!
Намерих това видео за МАФ-а : http://www.youtube.com/watch?v=OgcDm9r078k
Ще потърся такъв спрей в практикер или бриколаж-а. Ще се постарая да направя снимки.
Намерих това видео за МАФ-а : http://www.youtube.com/watch?v=OgcDm9r078k
Ще потърся такъв спрей в практикер или бриколаж-а. Ще се постарая да направя снимки.
При мен имам следния проблем , не ми отчита правилно разхода на гориво, на борд ми показва 5 , а той е 6,с един литър разлика , как мога да го оправя това нещо?
Avensis Verso 2.0 D4D
Как го разбираш ,че е 6л ?hangelov написа:При мен имам следния проблем , не ми отчита правилно разхода на гориво, на борд ми показва 5 , а той е 6,с един литър разлика , как мога да го оправя това нещо?
Това предполагам е средния разход ?
Ако караш смесено градско и извън градско и от време на време си ресетваш брояча то е нормално когато напълниш резервоара и тогава ти показва 5 а след пресмятане на км да е 6л.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
само със смяна на таблото се оправя,понеже компютъра е вграден в него!
и аз го имам тоя проблем,но се отказах да се занимавам,просто си знам 1-2л отгоре според трасето.по-важно е да засечеш колко л имаш в резервоара,като ти светне резервата.при мен са около 13л. или 150км спокойно.за да не увиснеш някой път без гориво.
и аз го имам тоя проблем,но се отказах да се занимавам,просто си знам 1-2л отгоре според трасето.по-важно е да засечеш колко л имаш в резервоара,като ти светне резервата.при мен са около 13л. или 150км спокойно.за да не увиснеш някой път без гориво.
Здравейте колеги понеже съм нов и не знам къде точно да пиша и затова реших тук.Имам тойота рав 4 ,2.2 150 коня 2009 от март месец , до тук всичко беше ок но от известно време започна да дава грешка p2002 ходих в тойота сервиз казаха ми дпф филтъра е трябва да карам 20-30 мин на 3500 оборота и ще се оправи да ама неееееее правих го 2 пъти това упражнение и пак светват лампите на таблото и така се въртя в кръг и не знам какво да правя вече..Моля ви за съвет какво може да се направи
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
видя ли за какво е отворена тая тема,започни оттам.допълнително не е лошо да сложиш двойна доза прочистваща добавка в горивото,например кастрол тда или подобни,най-добре преди по-дълъг път.откачи преди това акумулатора за 10мин да изчисти грешките!
На твое място бих разкарал този ДПФ ако е възможно (не съм запознат)
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
Аз реших кардинално проблема с егр-а...
изолирах го 

TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI
Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD
Ex:
И какви са наблюденията ти след като го изолира? Вървеж? Разход? При студент двг и при загрял?alex_varna написа:Аз реших кардинално проблема с егр-а...изолирах го
- alex_varna
- Благодарил/а: 1 път
Според мен има съвсем леко намаление в разхода на гориво.. за сега друго не съм забелязал
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
Ex:
Ex: