Izkluchva vtora skorost po vreme na dvijenie....
Izkluchva vtora skorost po vreme na dvijenie....
Здравейте колеги!!!!отскоро и аз сам горд собственик на Тоуота Авенсис D4D 2,2 110kw,12месец 2005 годинаDo sega sam karal samo VW modeli ,no reshish da smenq markata tai kato bqsh mnogo razocharovan ot mneniqta za novite modeli VW.Ta sega na problema ,kolata e otskoro v racete mi i dnes savsem slu4aino sled vrashtane na pedala na gazta i dvijenie na vtora skorost tq se izluchi v dvijenie.Prodaljish da karam kato si pomislish 4e e vazmojno da ne sam vkaral dobre losta kam vtora skorost ,prodaljish da karam i da prevklu4vam skorostite bez problem sled okolo 10 km gradsko karane pak sashtata istoriq i to samo pri vrashtane na gazta.Inache pri uskorqvane i prevkluchavane na koqto i da e ot skorostite nqmam problem.Skorostite si vlizat dobre,nqmam vibracii i shumove i kato cqlo sam dovolen zasega ot kolata kato izkluchim tozi problem.Da otbeleja 4e maslo ne sam smenql v kutiqta i ot Toyota serviz ,kadeto kolata beshe na parvonachalen pregled predi zakupuvaneto mi kazasha 4e sa smenqli nqkakva semerina na skorostnata kutiq i saedinitel predi 40 000km.Predvaritelno blagodarq na kolegite otzovali se na pomosht s mneniq i saveti i eventualno dobar maistor za reshavane na problema.Kolata se kara v Ruse,no pri nujda moje da q porazshodq i do drugo naseleno mqsto za otstranqvane na problema.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Re: Izkluchva vtora skorost po vreme na dvijenie....
Здравей и добре дошъл във форума. Сега ще ти се предложат какви ли не масла и добавки да пробваш, но ако правилно съм те разбрал кутията си е за отваряне. Хубавото е, че не е нещо спешно и може да се изчака докато се убедиш че втора изключва всеки път при по рязко подаване/отнемане на газта. Карането така няма да доведе до смяна на повече детайли отколкото вече са дефектирали. Мога да ти направя кутията но съм далечко а и в Русе сигурно има момчета дето са правили такива скорости. Ремонта е по тежък и сложен от обикновена королка, затова внимавай ако се обърнеш към гаражната майстория.
Zdravei Kolega !!!!Blagodarq za barziq otgovor na problema mi.Skoro ,savsem skoro shte kacha i snimka na kolata kam Avatara si :)Da mislq da q pokaram malko taka da prosledq povedenieto na kolata ,kato sashtevremenno shte vidq i za chovek tuk naokolo koito da opravi problema.Az sam teshnicheski gramoten chovek i sam naqsno che tezi simptomi ne sa ot neobshodima nalojitelna smqna na maslo,no ne bish se nael da pipam neshto za koeto samo sam chel na kniga i nikoga ne sam se dokosval do otvorena skorostna kutiq.Ako tuk naokolo ne namerq tochniq chovek predpochitam da preskocha do Sofiq,za den dva ,ako sam razbral pravilno i da si opravq problema s nqkoi koito veche se e sblaskval s podobni problemi i kutii.Qvno i Toyota ,kakto vsichki drugi marki si imat "detski bolessti"..:)Ako jelaesh moje da si razmenim telefon za vrazka 

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
тая детска болест сигурно е резултат от каране с по-малко масло поради изпусналата семерина,а може и други скорости да почнат да изключват по-нататък.незначителен проблем но предизвиква сложни ремонти,механика най-добре ще знае какво е за смяна.дано не е фатално,успех колега!