Варна-Пампорово
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Re: Варна-Пампорово
Колегите вече всичко казаха. Според мен най-добре карай до пловдив и от там за пампорово.
Поповица -Асеновград е мнооогоо зле и не вярвам да се закърпили нещо от зимата.
Поповица -Асеновград е мнооогоо зле и не вярвам да се закърпили нещо от зимата.
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Варна - Бургас толкова ли е зле?
Разград-Равда мисля да мина през Варна, може би заради лоши спомени от ришки, върбишки, а колегата от Варна да се връща към Шумен...
После продължавам за Девин, като смятам да сляза до Бургас и от там магистралата.
Разград-Равда мисля да мина през Варна, може би заради лоши спомени от ришки, върбишки, а колегата от Варна да се връща към Шумен...
После продължавам за Девин, като смятам да сляза до Бургас и от там магистралата.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Дидак, маршрутите са различни... На твое място бих минал през Варна - Сл.Бряг-Равда...
Но в случая на колегата бих избрал Рижкия или Котленския проход - по този маршрут се използва най-голяма част от наличните магистрали без увеличаване на дистанцията пропътувано разстояние.. И съответно пътя е много по-бърз и лек...
Но в случая на колегата бих избрал Рижкия или Котленския проход - по този маршрут се използва най-голяма част от наличните магистрали без увеличаване на дистанцията пропътувано разстояние.. И съответно пътя е много по-бърз и лек...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- didak
ок, планът си остава същия.
тия проходи така или иначе са си темичка по всички форуми. като се пусне търсене, темите по форумите са все росни-пресни, единствено за АП са последна дупка на кавала, явно.
тия проходи така или иначе са си темичка по всички форуми. като се пусне търсене, темите по форумите са все росни-пресни, единствено за АП са последна дупка на кавала, явно.
Сутринта пътуваме ! Котленския ,макар и най-познат,карал съм го няколко години постоянно-отпада.....самият път се удължава близо 40км.,сутринта като заредя и като скоча на магистралата Варна>>> ще си покаже през Провадия ли ще караме или Ришкия,през Провадия е със сигурност най-къс и до някъде компенсира карането от разклона за Провадия до Шумен по магистрала,иначе при всички варианти Пловдивската магистрала започва от едно и също място-Зимница,като се приберем>>>живот и Здраве-ще споделя,желая на всички да успеят да починат по малко където им е на сърце!!!slowtraveler написа:Колега, предложения от мен маршрут до Пловдив го избрах точно защото е най-бърз - използваш максимално наличните магистрали до Пловдив...
Имаш 380км до Пловдив от които 250 - магистрала...
А като качество е поносим...
Не съм минавал скоро Котленския, но информацията е, че е с много добър асфалт. Т.е. вариантите през Ришкия и Котленския проход ще са много близо като времеви резултат...
Вчера колега пристигна от Пловдив през Ришкия. Отново е нямало никакъв трафик, но ремонта продължава - не е приключил...
- didak
В крайна сметка Разград - Равада го минах през Ришкия проход и не съжалявам.
По пътя няма дупки - целият път има поне един пласт нов асфалт. Продължава полагането на втори слой, заради което на две места имаше изчакване.
Натовареността естествено е несравнимо по-малка от Варна-Бургас.
Интересно беше да се види навалицата на първата бензиностанция /лукойл/ посока Бургас-Пловдив, имаше поне 50 чакащи автомобила. След 2 км. ОМВ-то имаше само ТРИ
Аз ли трябва да им сложа табели на магистралата, на които да ни информират къде са, що са?
/този проблем мен естествено не ме касаеше, защото както се знае "Яриса само го мерише"/
По пътя няма дупки - целият път има поне един пласт нов асфалт. Продължава полагането на втори слой, заради което на две места имаше изчакване.
Натовареността естествено е несравнимо по-малка от Варна-Бургас.
Интересно беше да се види навалицата на първата бензиностанция /лукойл/ посока Бургас-Пловдив, имаше поне 50 чакащи автомобила. След 2 км. ОМВ-то имаше само ТРИ

Аз ли трябва да им сложа табели на магистралата, на които да ни информират къде са, що са?
/този проблем мен естествено не ме касаеше, защото както се знае "Яриса само го мерише"/
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
В момента тече усилен ремонт на Ришкия проход.
Като го пуснат, ще бъде най-удобен. Трябваше това да стане юли месец тази година, но нещата се забавиха..
Като го пуснат, ще бъде най-удобен. Трябваше това да стане юли месец тази година, но нещата се забавиха..
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- Kiki
Защо не му сложиш една кърпичка напоена с бензин на гърловината и нямаш грижи?didak написа: "Яриса само го мерише"/
Ама лошото е, че бензинът бързо се изпарява. Друго си е да беше нафта. :( :( :(
- slowtraveler
То все едно да ти сложат една кърпичка напоена с уиски под носа - хубаво мирише, ама няма ползаKiki написа:Защо не му сложиш една кърпичка напоена с бензин на гърловината и нямаш грижи?...didak написа: "Яриса само го мерише"/

- Kiki
Голям ма_мун си! Не ме подсещай за уиски, че си ми обещал идна бутилка от не знам вече колко време стана :(slowtraveler написа:То все едно да ти сложат една кърпичка напоена с уиски под носа - хубаво мирише, ама няма ползаKiki написа:Защо не му сложиш една кърпичка напоена с бензин на гърловината и нямаш грижи?...didak написа: "Яриса само го мерише"/
- didak
Чак толкова усилен не е - на две места ремонта засягаше трафика, и с това темпо скоро не виждам да свърши, иначе както писах навсякъде има поне по един слой нов асфалт т.е. дупки няма.Kiki написа:В момента тече усилен ремонт на Ришкия проход.
Днес започва изграждането на продължението на Хемус до Белокопитово. Малко километри с много съоръжения за 40 млн. и 18 месеца.
- slowtraveler
Тя бутилката стои... Леда също е във фризера..Kiki написа:...
Голям ма_мун си! Не ме подсещай за уиски, че си ми обещал идна бутилка от не знам вече колко време стана :(
Ама и ти като повечето софиянци - магистрали, южни черномория и т.н.

- Kiki
Аз съм вече по южните егейскомория и т. н. :(slowtraveler написа:Тя бутилката стои... Леда също е във фризера..Kiki написа:...
Голям ма_мун си! Не ме подсещай за уиски, че си ми обещал идна бутилка от не знам вече колко време стана :(
Ама и ти като повечето софиянци - магистрали, южни черномория и т.н.