Здравейте на всички. Съвсем нов съм тук и като цяло съм много далеч от автомобилите и тяхното познаване. Реших да пиша тук за проблема си тъй като предполагам , че бих могъл да получа някоя насока.
Имам Тойота Селика 94 година 1.8. Живея в София, но вчера се връщах с нея от провинцията и близо до Пловдив се скапа цялата работа и колата остана там. Това, което се случи беше, че докато карах изведнъж започна да се чува страшно чукане от двигателя, колата започна да губи мощност и изгасна. Тракането на метал е страшно силно. Указа се , че е изгубила цялото масло. След доливане чукането си го има. В момента колата е в сервиз и тези дни ще отварят мотора да погледнат какви са поразиите.Държа да отбележа, че не съм състезател и колата не се кара бързо. Като цяло ми обясниха , че е много вероятно нещата да отидат към основен ремонт на двигателя, ако се наложи което щяло да бъде по изгодно да се вземе двигател втора ръка. Въпроса ми е , наистина ли е така? И намират ли се изобщо? Извинете ме за некомпетентността ми, но не ми е силна тази област. Приятна вечер
Въпрос за двигател на тойота селика 1994 година
-
Re: Въпрос за двигател на тойота селика 1994 година
Ако попаднеш на мотор който може да запалиш и чуеш преди да платиш нещата са на кантар. Причината е че с новия/стария мотор имаш разправия за транспорт и узаконяване и т.н. Докато при твоя ако се направи читаво и няма кой знае колко сериозни поражения ще те "надживее". Т.е при втората ръка все е котка в чувал малко работата.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
Re: Въпрос за двигател на тойота селика 1994 година
Нека първо да го отворят. Ако имаш късмет цилиндрите ще са добре.Ако цилиндрите са ок, ще живее.